Ostatní

vyúčtování spotřeby vody

Vložil vlastnik2014, 27. Srpen 2014 - 14:00 ::

Dobrý den, prosím o radu, jak přesvědčit výbor SV o tom, že faktura za spotřebu vody musí být vyúčtována celá na vlastníky bytů (jednak podle spotřeby na podružných vodoměrech a zbytek částky dle spoluvlast. podílu na byt). Výbor rozdíl proúčtovává z fondu oprav (náklady na dům), což je podle mne nepřípustné. I když jsem uvedl čísl. vyhlášky, stále si to nenechá vysvětlit. Je někde napsána věta, že to nelze z nákladů na dům (fond oprav). Děkuji za odpověď Jaroslav

Faktura od OSVČ bez oprávnění

Vložil MartinII, 23. Srpen 2014 - 18:09 ::

Do kdy nutno reklamovat neoprávněnost faktury zařazené do účetnictví, pokud ji vystavil OSVČ v době, kdy měl (ohlásil) přerušené živnostenské oprávnění. Oprávnění měl přerušené 2 roky a tudíž nemohl podávat daňové přiznání a odvádět fakturovanou DPH. Výbor jsem na to upozornil, ten dělá mrtvého brouka, asi ví proč.

výpočet fondu oprav

Vložil jabakoj, 18. Srpen 2014 - 15:01 ::

Vážení, je nutné fond oprav vypočítávat z m2. V našem SVJ se vyskytl názor, že budeme počítat dle počtu osob. Podle kterého § se výpočet řídí. děkuji za odpověď

kam patří položky fond oprav ,správa,

Vložil jery, 17. Srpen 2014 - 18:08 ::

zdravím všechny, můžete mi prosím poradit,rád bych pronajal byt v os. vlastnictví ,jsem ve společenství nájemníků. v rozpisu mám položky ,které nevím jak účtovat nájemci nebo spíše kam je zařadit. mám 1– nájem a pak2-vedlejší bytové náklady

pokud se slovem nájem myslí můj zisk,kam mám dát položky např .fond oprav, správa ,které mám v rozpisu od společenství vlastníků.

vlastně jsem se nikde nedočetl co může být jako položka nájem.

ještě horší byla situace s inzerátem, kde jsem napsal pravdivé údaje že mám nájem 2 800 a 7 700 poplatky. bydlim totiž v paneláku a tam je centrální teplo a voda.

Pronájem pozemku

Vložil Zdenek80, 14. Srpen 2014 - 16:46 ::

Chtěl bych se optat jak je to s pronájmem pozemku v SVJ. Máme u bytové jednotky pozemek v osobním vlastnictví a chtěli bychom si ještě určitý kus pozemku pronajmout. Co vše pro to musím udělat? Musí být souhlas všech vlastníků v domě, či stačí jen souhlas předsedy a zástupců. Děkuji Za informace.

Zdenek

změna banky

Vložil kiki, 14. Srpen 2014 - 12:53 ::

Dobrý den. Může výbor změnit banku, která nevyhovuje, i bez souhlasu Shromáždění? Výbor má ve stanovách, že rozhoduje o uzavírání smluv ve věcech předmětu činnosti společenství. Kiki

fond oprav

Vložil Anonymous, 12. Srpen 2014 - 21:45 ::

Dobrý den!

Chtěla jsem se dotázat k účtování fondu oprav. Chci vědět po našem správci částku, kterou máme ve fondu oprav. Není mi ji schopný říct a pořád mi říká stav na našem bankovním účtě. Přece částky, které chodí na účet společenství musí rozúčtovat na příslušné účty a při dnešních účetních programech není přece možné, aby přesně nevěděl, kolik ta částka dělá.

Odpověď na reklamaci

Vložil Hellensa (bez ověření), 11. Srpen 2014 - 15:37 ::

Dobrý den, jsme třičlenný výbor SVJ kde jsou přiděleny každému nějaké úkoly. Po vyúčtování v dubnu vznesl písemně jeden člen SVJ námitku k vyúčtování,žádal o přepočítání doplatku za úklid a společnou elektřinu a zaplatil do vyřešení vyúčtování jen poměrnou část. Předseda, který vyřizuje korespondenci a stížnosti, ale na to nereagoval. Nyni odpověděl po třech měsících ať vlastník zaplatí, že si nikdo jiný nestěžoval. Vlastník odmítá zaplatit, protože výbor nereagoval do třiceti dnů a tím pokládá celou věc za vyřízenou. Jedná se o 1800,–- Kč.

Odměny výboru-samplátce

Vložil Nada (bez ověření), 8. Srpen 2014 - 8:11 ::

Dobrý den. Prosím o radu. Výbor SVJ má schváleno, že celkové osobní náklady na hlavu nepřekročí Kč 6 000,–- za rok. 2 členové výboru mají příjem jinde. Jeden člen výboru byl samplátce a zatajil to a přitom na to spoléhá. Od dubna si přestal platit zdravotní pojištění. Přišli jsme na to náhodou zpětně, takže se museli od dubna opravit všechny jeho odměny a doplatit zdravotní pojištění do minimální částky. Jenže v červenci už celkové náklady dosáhly těch Kč 6 000,–. Pokud ji neodhlásíme i když bude mít příjem 0, budeme muset doplácet minimu.

nájemné a záloha na služby

Vložil Jana (bez ověření), 6. Srpen 2014 - 19:25 ::

Dobrý den,

prosím o radu. V nájemní smlouvě máme napsáno:

Nájemné činí xxx měsíčně. Nájemci jsou povinni hradit i náklady související se spotřebovanou el. energií, vodné a stočné, vytápění a náklady spojené s odvozem domovního odpadu, provozem a úklidem domu apod. Záloha na služby spojené s nájemným činí činí xxx Kč.

Dle vyúčtování, které jsme nyní obdrželi, patří do provozu domu: 1)správa, účetnictví domu 2)pojištění domu 3)údržba zeleně 4)statutární odměny 5)poštovné, kopie, kolky 6)havárie 7)právník 8)ostatní provozní náklady

Syndikovat obsah