Ostatní
svolání Shromazdeni vlastniku
dobry den,
minuly rok jsme meli Shromazdeni svj 28.6.2013, vadilo by hodne, kdyz ze zdravotnich duvodu musime jako Vybor posunout Shromazdeni na datum 3.7.2014 ?
dekuji P. Thurma
jak odsouhlasit zalohove platby
dobrý den,
muzeme platby sluzby + fond" oprav" odsouhlasit na rok 2014 , tak na Shromazdeni vlastníku, že budou ve stejné vyši jako v roce 2013??
nebo musime predlozit stejnou tabulku do Vyrocni zpravy ke hlasovani ?
dekuji T
Plot a hlasování
Dobrý den,
plánujeme na schůzi nechat hlasovat o vybudování nového plotu. Máme stále staré vzorové stanovy.
Můžete mi někdo poradit, jak „velkou většinou“ je třeba stavební záměr schválit? Postačí prostá většina přítomných,
a nebo tříčtvrtinová většina, pokud by se uplatnil čl. VII, odst. 14 v našich stanovách: *K přijetí usnesení o změně účelu užívání stavby a o změně stavby je zapotřebí souhlasu všech členů společenství, pokud není dále uvedeno jinak. Jde-li o stavební úpravy spočívající v modernizaci, rekonstrukci
Jak se zbavit fondu oprav
V našem SVJ se bohužel roky vybírá FOND OPRAV (cituji z evidenčního listu) na mojí BJ konkrétně 1500 Kč/měsíčně. Letošní schůze se nezúčastnil dostatek osob a tak nebyly schváleny žádné opravy na letošní rok. Využil jsem situace a poslal doporučený dopis, že když již byli všechny plánované opravy uskutečněny a nové nejsou schválené, ať mi předloží vyúčtování FONDU OPRAV.
Vyúčtování jsem neobdržel. Napsal jsem tedy druhý doporučený dopis, že jelikož nejsou již žádné nové akce na opravu našeho domu schálené, není tedy nutné platit FOND OPRAV a poslal jsem SVJ nový EL, kde jim sděluji, že nadále budu platit vodu, elektřinu, režii, vše, kromě FONDU OPRAV.
byt prodán v exekuci + dluh
Dobrý den, měla by jsem dotaz. Byl u nás prodán v lednu 2014 byt v exekučním řízení. Na bytě byl dluh ( fond oprav + služby ). Bývalý předseda nepřihlásil dluh k exekuci. Nový majitel se brání, že koupil byt v exekuci a údajně mu exekutor řekl, že na bytové jednotce dluh není. Od bývalé majitelky je dluh uznán podpisem. Přechází dluh na nového majitele nebo na koho??? Děkuji moc za odpovědi
Úvěr pro SVJ
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je v součaasné době výhodnější pro SVJ klasická hypotéka nebo překlenovací úvěr ze stavebního spoření u úvěru ve výši 11 mil. na 20 let. Máte s tím někdo prosím zkušenosti? Děkuji Zuzana K.
odměňování členů statutárního orgánu - výboru
Je správné a přípustné, aby 2 ze členů statutárního orgánu – výboru vykonávali svou činnost a odměňováni byli za činnost ve výboru a dle faktur vystavených dle jejich živnostenského listu. Jde o technika zajišťujícího tuto činnost administrativně a o účetní.
Použití nevyp.zůst. na opravy na pouze částečnou modernizaci domu
Může shromáždění SVJ (vlastníci) rozhodnout o použití nevypořádaného zůstatku na opravy na úhradu zamýšlené pouze částečné modernizace domu? Sojka
Proplacení nákladů na rekonstrukci odpadů v BJ
Dobrý den, prosím o radu, v našem SVJ byla provedena celková
rekonstrukce odpadů v domě, tato rekonstrukce na základě schválení
členské schůze byla zaplacena z FO SVJ.
Někteří vlastníci si však v rámci rekonstrukce své BJ provedli opravu
odpadů ještě před zahájením rekonstrukce odpadů v domě. Na této
schůzi bylo také projednáno,že u bytových jednotek, kde si sami vlastníci
provedli rekonstrukci odpadů v rámci rekonstrukce své bytové jednotky
ještě před touto opravou,nebudou opravy prováděny, a nová kanalizace bude
na jejich BJ pouze napojena .
372/2001Sb
Jsou nějaké změny ve vyhlášce 372/2001Sb pro rok 2014, pokud ano, tak den jejich účinnosti. Děkuji

Poslední komentáře