Ostatní

ucetni uzaverka SVJ - vlozeni do sbirky listin rejstrikove soudu

Vložil vracz, 14. Květen 2014 - 14:49 ::

Dobry den, byly jsme upozorneni ze nase SVJ by mnelo mit v Sbirce listin i ucetni uzaverku. Muzete mi poradit:

1. ktery zakon/predpis tohle narizuje ?
  2. jak ma vypadat tahle ucetni uzaverka SVJ, standardne (ozvaha, výsledovka, příloha) ? Ptam se protoze nase SVJ dostava jako uzaverku „jenom“ vyuctovani po polozkach.

Dekuji, V.Racz

jízdné

Vložil Anonymous, 14. Květen 2014 - 11:50 ::

Předseda výboru (pracuje bez nároku na odměnu není zaměstnancem je pouze statutárem) jel vyřizovat mimo město. Může si vyúčtovat cestovné včetně stravného nebo mu náleží pouze proplacení jízdenek? Děkuji za odpověď. Renáta

revize pronajatého společného prostou

Vložil AsiTak (bez ověření), 13. Květen 2014 - 20:09 ::

Ve smlouvě pronajatého společného prostou je uvedeno:
Uživatel je povinen dodržovat domovní řád, hygienické, bezpečnostní a protipožární předpisy.
Kdo (pronajímatel nebo nájemce) má povinnost/zda taková povinnost existuje provádění revize: 

1. plynových zařízení
  2. elektrickcých zařízení
  3. protipožárních a bezpečnostních zařízení
  4. hasících přístrojů.

v případě že nájemce:

1. fyzická osoba
  2. právnická osoba?

úvěr

Vložil jiří (bez ověření), 12. Květen 2014 - 15:16 ::

Já se shromážděni nezúčastním a nikomu nedávám plnou moc . Nesouhlasím s úvěrem na 25roků. Můžou mě tímto způsobem mě přehlasovat, a vzít si úvěr, a vzít si úvěr na právnickou osobu 25 roků.

(Jaký počet je 100% vlastníků A co se stane, když si toho zmocněnce nevyberou. Tak předpokládám, že neexistenci zmocněnce lze nahradit jejich jednomyslným souhlasem při hlasování.)

Výše ceny za dodávku teplé vody

Vložil Jaromír Kreml, 12. Květen 2014 - 9:50 ::

Vážení uživatelé,

rozhodl jsem se požádat Vás o Váš názor, pohled či zkušenosti ve věci ceny, kterou platíme za teplou vodu.

Bydlíme v panelovém domě a teplo i teplá voda jsou nám dodávány z výměníkové stanice. V souvislosti s vyúčtováním služeb za minulý rok 2013 a stále rostoucími cenami za energie a tím i za služby, jsem se zamýšlel nad cenou za teplou vodu.

Domníval jsem se a stále si myslím, že tuto cenu si můžu spočítat – dle klasického vzorce – tak, že naše náklady na ohřev TUV podělím její spotřebou zjištěnou na našem poměrovém vodoměru teplé vody v bytě.

Špatně spočítané výměry BJ.

Vložil grg (bez ověření), 11. Květen 2014 - 14:27 ::

Na posledním shromáždění vlastníků BJ náš předseda přednesl zjištění, že od počátku nabytí jednotek v roce 2001 byl u všech vlastníků špatně proveden výměr plochy, u každého se od skutečnosti lišil jinak, avšak vždy vyšší. Od toho se také po celou odvíjely částky placené do fondu oprav. Nyní předseda trvá na zpětném kompenzování přeplacených částek. Podotýkám, že nikdo z vlastníků si toho nikdy nevšiml a tudíž i naší vlastní chybou k tomuto došlo. Dle mého, však došlo částečně i k promlčení nároků na vyplacení částek. Je tento nárok oprávněný, i když došlo k jakémusi odhlasování, že se tím v budoucnu budeme zabývat ?

Rozúčtování nákladů na společné prostory-elektrika

Vložil neználek (bez ověření), 11. Květen 2014 - 14:02 ::

Dobrý den, prosíme o radu, vlastník bytové jednotky se odstěhoval do peč.domu. Bytovou jednotu chce prodat, ale prodej neprobíhá tak, jak si představoval, jde velice pomalu, trvá již rok. Vlastník ale našemu správci nemovitostí, který nám dělá veškeré vyúčtování nahlásil „0“ stav obyvatel v bytovce. Proto je na konečném rozúčtování elektrické energie pro celý dům za celý rok velká nepřesnost. Má na to majitel právo. Vždy nám správce říkal, že i za prázdný byt se počítá jedna osoba a tudíž se musí podílet na platbě nákladu týkajících se společných prostor.

Poplatek za vyhotovení vyúčtování služeb

Vložil Alice (bez ověření), 10. Květen 2014 - 12:54 ::

Dobrý den, bydlím v pronajatém bytě 30m2 v Praze, platím nájem a zálohy na služby. Celý dům (20 bytů) má jeden majitel. Ve vyúčtování 2013 se mi nově objevil poplatek 2000kč za „vyúčtování“. Má na to majitel právo? Je v zákoně nějaké maximum pro takový poplatek? Děkuji

úvěr

Vložil jiří (bez ověření), 9. Květen 2014 - 13:28 ::

Dobrý den Chci se zeptat. Může si SVJ vzít úvěr na právnickou osobu, když nemají od všech souhlas? Nebo jím stačí většina hlasů. Jiří

Fond oprav - jak z toho problému ven

Vložil Pietro (bez ověření), 8. Květen 2014 - 23:00 ::

O „fondu oprav“ tady byly popsány již „stohy papírů“. Mě tedy zajímá, jak z té šlamastyky reálně ven (tak, aby to pochopili i naši ostatní členové svj v důchodovém věku).

Syndikovat obsah