Stavební úpravy

Lodžie

Vložil Sarky (bez ověření), 25. Duben 2014 - 7:06 ::

Dobrý den, v našem bytovém domě budeme provádět opravy bytových lodžií. Vyměnit bychom měli i původní zábradlí. Jeden vlastník je proti zábradlí se skleněnou výplní, že v jeho věku je to další plocha na údržbu, o kterou se již nechce starat. Ostatní by plnou výplň přivítali. Dle Prohlášení vlastníka je lodžie včetně zábradlí součástí bytu. Lze nějak docílit toho, aby se jeden vlastník v tomto případě přizpůsobil většině? Děkuji.

stavební úpravy sousední nemovitosti

Vložil Zdena P., 22. Duben 2014 - 20:04 ::

Dobrý den, jsme společenství vlastníků 54 bytů a pozemku, který vlastníci zčásti využívají jako parkoviště a z části jako pískoviště s trávníkem a zelení.S tímto pozemkem sousedí dům, který by se měl začít opravovat a zateplovat. Je nám jasné, že jsme ze zákona povinni pozemek zpřístupnit s tím, že po skončení oprav bude vše uvedeno do původního stavu. Ale problém je tento. O povolení zpřístupnění žádá výbor SVJ člověk, který je prý rodinným příslušníkem majitelek domu. Domníváme se, že by měl mít plnou moc majitelů, abychom s ním vůbec mohli jednat.

Osvětlení na balkonech

Vložil Vzhled domu, osvětlení (bez ověření), 22. Duben 2014 - 17:04 ::

Někteří vlastníci jednotek si vyměnili původně jednotná osvětlovací tělesa na balkonech, čímž žádoucí jednotný vzhled domu porušili. Dá se s tím něco dělat? Kromě se na pohled jedná o interierová svítidla.

Revitalizace a výměna balkonů za lodžie

Vložil Hynek Blaha, 20. Duben 2014 - 14:54 ::

Přeji hezký den.

Jsem čerstvě předsedou SVJ a se vším se teprve seznamuji. Jelikož zde v domě všichni požadují provedení revitalizace, chci se zeptat(a děkuji za jakoukoliv odpověď), jak probíhá hlasování či jaké jsou nutné počty hlasujících pro provedení revitalizace, a jaké počty jsou potřebné pro schválení výměny klasických starých balkonů za nové lodžie ?

Děkuji všem.

Výstavba ateliéru,bytový dům pro sociální bydlení.

Vložil Gaza (bez ověření), 18. Duben 2014 - 13:05 ::

Dobrý den, vlastníme bytovou jednoku v posledním patře bytového domu. K bytu náleží sklep. Celkem jde o plochu cca 70+16m2. Uvažujeme o vybudování ateliéru v podkroví nad bytem,který bude přístupný pouze z bytu. Zvažovaná plocha je cca 55m2. Celý dům zatím spadá do kategoriebytový dům pro sociální bydlení. Pokud plocha našeho bytu s nově vybudovaným atelierem bude cca 140m2. Bytové družstvo nechce tuto výstavbu povolit,vzhledem k tomu, že by dům již nespadal do kategorie bytový dům pro sociální bydlení. Je nějaké řešení jak tento problém vyřešit?

Pronájem (?) společných prostor jedním vlastníkem

Vložil Dana Nováčková (bez ověření), 18. Duben 2014 - 11:08 ::

Jsem vlastníkem 2 sousedících bytů v 1 bytovém domě. Oba úžívám a nejsou v pronájmu. Ráda bych výlučně užívala i část chodby, která k oběma bytům vede a uzavřela ji dveřmi. Samozřejmě tím nijak neomezím přístup ani ke druhým 2 bytům na patře ani k otvoru pro výstup na střechu. Nevím, o co bych měla SVJ vlastně požádat.

• odkoupit prostor nechci. Musely by se přepočítávat spoluvlastnické poměry v domě a navíc může nastat situace, kdy bych chtěla jeden nebo oba byty prodat a opět by byli různí vlastníci, kteří by se museli dělit o tu malou části chotby (jde ca o 7 m2)

balkony

Vložil Jana (bez ověření), 18. Duben 2014 - 10:50 ::

Dobrý den chtěla bych se zeptat,jestli mám narok na proplacení balkonu.Náš barák se celý opravuje a jsou zde jen 2 byty bez balkonu(jeden z toho můj) z 26 bytových jednotek.Děkuji za odpověd

Oprava balkónů - znovu

Vložil buffet555, 17. Duben 2014 - 14:38 ::

Dobrý den, je vůbec myslitelné, aby balkóny, které jsou dle Prohlášení vlastníka součástí bytu, lze opravit tak, že majitelé si zaplatí pouze pochozí vrstvu ( dlažbu nebo PVC folii, případně natření zábradlí ) a z FO bez nutnosti mít schválenou investici 100% vlastníků by se platily další nutné náklady pro opravu.

Rozděleni nebytového prostoru

Vložil Marek (bez ověření), 16. Duben 2014 - 21:51 ::

Dobrý den, vlastním neb. prostor, pronajimam ho jako fit centrum. Nájemník však končí a já chci prostor rozdělit jednou sadrokartonovou příčkou na dva menší, aby byly lepe pronajatelne. V době úprav však neznám nové nájemce a nevím na co mám u stav úřadu nechat prostory kolaudovat. Je mozné pouze nahlásit zmenu užívání prostor. Velice děkuji za rady.

Přístavba skladu

Vložil Vítek z Mostu (bez ověření), 14. Duben 2014 - 18:03 ::

Dobrý den, může mi někdo poradit jak formulovat „rozhodnutí ze shromáždění SVJ“, potřebné ke stavebnímu povolení? Jedná se o přístavbu skladu k nebytovému prostoru. Myslím třeba: „Na shromáždění SVJ dne 29. 4. 2014 bylo projednáno odsouhlasení se zamýšlenou přístavbou skladového prostoru dle předložené stavební dokumentace a Stavební smlouvy se spoluvlastníkem Josefem Novákem. Přístavbu provede na vlastní náklady.“ + doložení prezantační listiny se souhlasnými podpisy. Nabo tak nějak? Díky, V.

Syndikovat obsah