Ostatní
Přednáška Vlastnictví bytů a SVJ, změny se zaměřením na úpravu stanov
Hodně se zde diskutuje o stanovách SVJ a nutnosti změn, možná v otázce učiní více jasno přednáška http://www.jednotaceskychpravniku.cz/akce.php…
Zalozit SVJ, kdyz je v dome i bytove druzstvo?
Dobry den,
bydlim v dome, kde jsem jedinym vlastnikem bytove jednotky v OV. Ostatnich 17 bytu je slouceno do druzstva. S druzstvem mame smlouvy o sprave a zajistovani sluzeb. Zajimalo by me, zda je dle noveho NOZ lepsi zalozit jeste navic SVJ (napr. kvuli tomu, ze je ma druzstvo dluh souvisejici s rekonstrukci domu, na ktery ale svou cast prispivam), nebo upravit vztahy vzajemnou smlouvou s druzstvem.
Dekuji
Michlica
Předseda SVBJ
Může předseda SVBJ který má svoji malou firmu provádět práce na domě bez výběrového řízení.
Odměny výboru - DPP
Mám právo vědět jako člen SVJ obsah DPP a výši odměn jednotlivých členů výboru?
Upřesnění: Ptám se na to jestli mám právo vědět jaké DPP byly uzavřeny (obecně) a jejich konkrétní obsah. A u odměn výboru, jestli mám právo vědět, jak velkou odměnu každý jednotlivý člen dostal.
Kontrola usnášeníschopnosti shromáždění SVJ
Při posledním shromáždění SVJ jsem zjistil, že na prezenční listině jsou např. podepsáni členové SVJ, kteří ovšem na schůzi nebyli přítomni. Za manželky to podepsali jejich jménem přímo jejich manželé – ovšem bez příslušné plné moci. Nesouhlasil jsem tedy s výsledkem výpočtu usnášeníschopnosti a požádal jsem o fyzickou kontrolu přítomných podle prezenční listiny a o kontrolu plných mocí. Výbor odmítl tuto kontrolu a odmítl mi předložit ke kontrole plné moci. Je to v souladu s platnou legislativou? Nebo mám možnost napadnout usnášení
Vyúčtování služeb - rozpočet tepla, pomoc
Dobrý den,
chtěl jsem vás poprosit jestli by někdo z vás neměl dostatek zkušeností a ochotu mi pomoci s rozúčtováním tepla pro jeden bytový dům s vlastní plynovou kotelnou. V současné době mám rozpracovaný excelovský soubor, který hodlám použít pro rozpočet nákladů. Nechci investovat do jakéhokoliv softwaru a nejsem si jistý správným postupem výpočtu. Dům má celkem 22 jednotek a spotřeba tepla je měřena kalorimetry. Ty registrují teplo pro podlahové topení a rovněž teplo spotřebované na ohřev TUV (bez rozlišení).
Předem děkuji.
S po
Jak se vyhnout měřičům a indikátorům tepla
Myslím, že toto řeší vyhl. 67/2013, § 6. V odst. l je jinak řečeno: Náklady na dodávku tepla se rozúčtují na základě ujednání (tedy např. podle podlahové plochy) poskytovatele se všemi vlastníky… V odst. 2 je jinak řečeno: Nedojde-li k ujednání rozúčtují se tyto náklady dle právního předpisu tj. vyhl. 372/2001 …
PENB
Jak je to s nutnosti usporadat schuzi ohledne projednani a vystaveni PENB, pokud je toto dano zakonem. Dekuji P.
PENB
Snažím se zjistit, zda máme jako SVJ zpracovaný PENB nebo jej budeme do konce roku potřebovat. Předseda dostal od naší servisní organizace informaci, že štítek máme platný do 31.12.2015. Při platnosti 10 let by to znamenalo, že jej dělali v roce 2005 (to jsem tu ještě nebydlel). První dotaz – co se tady v diskuzi nedořešilo, jestli tyto „staré“ PENB opravdu zůstávají platné, nebo jsou třeba „nové“. A druhý dotaz – v roce 2007 (to jsem tu také ještě nebydlel) se dům revitalizoval. Dělalo se zateplení celého domu, samozřejmě nová fasáda, nová střecha, výměna oken za plastová.

Poslední komentáře