Ostatní
elektřina sleva
Dobrý den,
jak mám prosím vás zaúčtovat fakturu za elektřinu na spol. prostory… všeobecně toto vím 315-xxx/321000, ale teďka zde vidím na faktuře slevu (nevím z jakého důvodu)takže jak to mám zaúčtovat? A do nákladů elektřiny teda dám celkovou částku za spotřebu nebo tu po slevě?
Děkuji Vladimíra Balhárková
Fond oprav
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na Fond oprav. Je možné z fondu oprav platit nový výtah (či jinou investici) nebo je to pouze na opravy? Tedy poté, co to SVJ 100% hlasů odsouhlasí. Děkuji PV
vyučtování pro rok 2011
Je už Řijen a my nemáme ještě vyučtování zarok 2011 otázka do kdy je povinen výbor předložit vyučtování. Děkuji. Rudolf
Neplatnost Shromáždění
Dobrý den. Chtěl bych znát Váš názor na dané jednání výboru společenství a to:
a – v pozvánce na Shromáždění chybělo zapáno usnesení.(které bylo odmítnuto výborem při podání odporu na daném Shromáždění) b – v prezenční listině nebyl stanoven podíl vůči domu ( v prohlášení vlastníka je stanoven podíl vlastníků bytových jednotek.
Na Shromáždění nabylo přítomno 3/4 vlastníků.
Je zde podezření ,že šlo pouze o změnu podílu vůči bytovým jednotkám na podíl vůči domu.
Karla
Platba do fondu oprav
Dobrý den, ráda bych se zeptala zda musím platit peníze na fond oprav přímo na účet Správy nemovitostí?Už mě totiž nebaví že o mých penězích rozhodují cizí lidé, navíc smlouvu o zajišťový správy domu podepsala ještě moje matka, ale ta je po smrti, ve smlouvě se také píše že budeme každoročně dostávat písemně zprávu o chodu financí, ale to se neděje, je to tudíž porušení smlouvy? Já jsem novou nepodepsala, tak nevím proč bych jí musela plnit.
Děkuji za odpovědi
Nahlížení do účetnictví SVJ
Dobrý den, četl jsem různé dotazy a odpovědi zde na fóru, nicméně, mám dotaz. Dle jaké současně platné právní úpravy je řešeno nahlížení členů SVJ do celkového vyúčtování SVJ za celý kalendářní rok? Výbor, který byl zvolen lidmi, kterým je jedno, že je s nimi manipulováno, nechce poskytnout opis celkového vyúčtování SVJ za celý rok. Nestačí mi pouze vyúčtování nákladů na teplo, ale celkové hospodaření. Členové výboru nám na schůzi lžou, že za výkon člena výboru nepobírají žádné finanční prostředky, já však vím o opaku.
převod nebytového prostoru do společných prostor - kolárna
Prostřednictvím HZS a SÚ Úmč jsme realizovali převod nebytové jednotky – 1 místnosti do společných prostorů – kolárna. ČUZK nám nechce poskytnout informace zda musíme pro zápis do KN vypracovat nové Prohlášení vlastníka, nebo postačí jen dodatek Prohlášení vlastníka.
Úrok z prodlení
Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových se stal vlastníkem jednotky v SVJ rozhodnutím soudu zpětně k 1.10.2011 po zemřelém vlastníkovi, ale rozhodnutí nabylo právní moci 6.6.2012 a platby přicházely postupně během července 2012. Od kdy je možno požadovat úroky z prodlení? Eva
pravomoce předsedy SVBJ 4
Pavle
začínám tušit že Vám nějak není po vůli ADMINE daná diskuse.
A to z důvodu smazání odpovědi na příspěvek ze dne 13.9.2012 –
12:20
Proto uvedu moje sdělení:
Zánik členství ve Společenství:
úmrtím člena společenství – fizická osoba
převodem nebo přechodem vlastnictví jednotky
zánikem člena společenství – právnické osoby
zánikem jednotky, jejímž valstník je člen společenství
Karla
Pravomoce předsedy SVBJ
Je možné, aby aby předseda výboru ,který má na Svou nemovitost exekuci a jeho jednotka je dodčena změnou právního vztahu, rafinancoval stávající úvěr, „který nebyl odsouhlasen Shromážděním.“
Nejde u dané osoby o protiprávní jednání?
Děkuji za Vaše
Karla

Poslední komentáře