Ostatní

Odpadový materiál z půdního bytu

Vložil navi (bez ověření), 10. Červenec 2012 - 15:27 ::

Stavitel půdního bytu má již přes měsíc uložen odpad ze stavby půdního bytu na dvoře domu. Jak lze postupovat, aby došlo k nápravě – odvozu suti?

Zřízení privátní školky v domě SVJOD

Vložil Navi (bez ověření), 10. Červenec 2012 - 15:22 ::

Jeden vlastník BJ v domě začal svůj byt pronajímat provozovatelům soukromé školky bez souhlasu výboru SVJOD i bez souhlasu Shromáždění vlastníků BJ. Je to legální a jaké jsou možnosti obrany proti takovému postupu?

Režijní a ostatní výdaje SVJ

Vložil Eman (bez ověření), 10. Červenec 2012 - 14:32 ::

Jsem člen Společenství vlastníků a zajímaly by mě všechny režijní a ostatní výdaje a výdaje našeho SVJ za tento rok popř. také rok minulý. Tedy výdaje na opravy a údržbu domu a provoz SVJ. Prosím o informaci jakým způsobem mám o tuto informaci zažádat a podle jakého zákona a v jakém rozsahu mám na tuto informaci nárok. Nejlépe by mi vyhovoval písemný seznam částek vždy s datem a popisem položky. Je SVJ povinno tyto informace poskytnout písemně? Při předchozích pokusech se SVJ vymlouvalo na ochranu údajů a nabízelo jen „nahlédnutí“. Děkuji za odp

Platby

Vložil J.O., 6. Červenec 2012 - 15:06 ::

Dobrý den! Jako vlastníci bytů máme nastaveny platby za prázdný byt následovně: Pokud vlastník bytu zde nebydlí (byt je prázdný)a má jinde trvalý pobyt, hradí do fondu oprav, dále spotřebu el. energie ze společných prostor, kontejner – vše tak, jako by byt obývala 1 osoba. Je to tak správné nebo by neměl hradit nic? (Daný vlastník přece do svého bytu může v kteroukoliv dobu – večer by musel svítit, není hlídán, zda využívá kontejner.)

Fond oprav

Vložil J.O., 6. Červenec 2012 - 14:58 ::

Dobrý den! Jsme společenství vlastníků bytů. V našem (panelovém) domě je 20 bytů ve dvou vchodech. V 1. vchodu je 8 bytů (4×4+1,4×3+1), ve 2.vchodu je 12 bytů (4×3+1,4×2+1,­4×1+1). Do Fondu oprav zatím hradíme dle rozměru bytu. Bohužel, dosud se nám nepodařilo změnit platby do FO (větší byty ze 2. vchodu si přejí toto nastavení). Vchod s více byty je trochu problémový a je zde dlužník. Je možné rozdělit stávající účet, který máme na SBDO tak, aby každý vchod měl svůj účet, tedy svůj fond oprav, kam by chodily měsíční platby?

vymáhání částky

Vložil mikejla (bez ověření), 4. Červenec 2012 - 20:02 ::

Dobrý den, je právně možné, že po mně SVJ chce zaplatit dlužnou částku mé matky z prý neidentifikova­telného zdroje? Matka je 6 let po smrti a byt byl řádně převeden na mně. Děkuji za odpověď

Prodej bytu.

Vložil Zdenka (bez ověření), 1. Červenec 2012 - 16:02 ::

Soused ve 2.patře chce prodat byt.,a odstěhovat se na Pardubicko.Dos­távají výplaty na 3× ,není tu nemocnice (zrušena),a žádné pracovní příležitosti.(Zá­padní čechy)Jenže se začalo objevovat velké množství bytů k prodeji a ty jsou docela dost dlouho prázdné.Je mi jasné že voda a otop se uzavře .Ale kdo bude přispívat po dobu kdy bude byt prázdný do fondu oprav.Nebo jak se to praktikuje ?Doufám ,že nebudu moc troufalá když budu chtít kontakt na realitku.( v případě havarie-klíče)

Děkuji za odpověď.Zdenka Blaž.

Uzavření DPP na práce v domě

Vložil salvador, 30. Červen 2012 - 13:06 ::

Je zcela v kompetenci výboru nebo musí o uzavření DPP rozhodnout shromáždění a pověřit usnesením výbor o jejím uzavření? Vycházíme ze vzorových stanov. Děkuji Mirek

Komu vyplatit přeplatek záloh za služby?

Vložil strasny, 28. Červen 2012 - 22:26 ::

Zdravím, máme problém – jeden vlastník v našem SVJ zastavil svůj byt a ten je teď ve vlastnictví nějaké vymahačské firmy. Tato s výborem nekomunikuje, byl problém sehnat jejího jednatele po telefonu, ten se nechal slyšet, že nebude jezdit na schůze, nechce žádné zásilky, jenom chce být informován, jestli ti předešlí vlastníci, kteří v bytě zůstali, řádně platí zálohy a poplatky. Letos to bylo poprvé, co jsme vypláceli přeplatky sami, vloni to bylo ještě prostřednictvím SBD. Jelikož ani s SBD současný vlastník nekomunikoval, vyplatil se přeplatek tomu, kdo platil zálohy – lidi, co bydlí v bytě. Stejně jsme udělali i my.

prodej bytu v SVJ

Vložil lentilka (bez ověření), 26. Červen 2012 - 21:43 ::

Dobrý den, v březnu jsme prodali byt, který jsme měli v osobním vlastnictví, tudíš jsme byli členy SVJ.Chtěla bych se zeptat, zdali je nějaká povinnost ukončit písemně členství v SVJ, nebo jestli se ukončuje samo automaticky při prodeji a přepisu bytu na katastru?Děkuji

Syndikovat obsah