Ostatní

DPH u zboží ze Slovanska

Vložil Jiri (bez ověření), 25. Červen 2012 - 10:47 ::

Dobrý den, prosím o pomoc s DPH. jsme SVJ ( mám přiděleno DIC. ale nejsme registrováni k DPH) a pořídili jsme ze Slovenska (dodavatel je na Slovensku registrován k DPH) kamerový systém ( tj. material včetně jeho montáže na budově) a na zvláštní objednávku osobní ovladače. Celková cena je 210tis – za kamerový systém (bez DPH) a 80tis za ovladče (bez DPH). Pro nás je to jediný dovoz zboží a služeb z EU.

Otázka:

1. Má slovenský partner vystavit fakturu s DPH nebo bez.
  2. Je rozdíl v uvedení DPH u kamerového systému a u ovladačů ?
  3. Pokud má vystavit faktury s DPH máme nárok na nějaký odpočet (úlevu na dani DPH)

exekuce od SVJ

Vložil Anonymous, 25. Červen 2012 - 10:43 ::

Dobrý den,moc prosím o radu.Koupili jsme byt,manžel v té době přišel o zaměstnání,vznikl mi dluh na FO.Poté jsem se domluvila s účetní,která zasílá vyučtování atd.že budu splácet dle mých finančních možností(písemná dohoda),ale nyní mě dala k soudu a přišla mi exekuce,i přesto,že jsem splácela jak jsem mohla.Dluh činí 20tis.,mám 4 děti a jde to těžce,ale snažím se.Jelikož mám zablokovaný účet,nemohu nyní zaplatit další FO.Učetní mi ani neodepisuje,setkat se sní nemůžu,nikdo neví,kde bydlí.Na emaily neodpovídá.Má na tohle právo?Dík

přeplatky za sluzby 2011 a jejich zapocet s nedoplatky za leden az kveten roku 2012

Vložil klokan, 21. Červen 2012 - 9:14 ::

mame dotaz, lze zapocist preplatky za sluzby za rok 2011 s celkovymi nedoplatky za sluzby a FO za rok 2012 od ledna az do kvetna,nejde o pruseni zakona???

Odměna statutára

Vložil odpovídám (bez ověření), 20. Červen 2012 - 13:44 ::

Dobrý den,prosím o informace zkušenější.Býv­.výbor si za rok 2011 nenašel čas,aby se domluvil kdo jakou výši odměn bude mít a pouze nehradil v měsíčním rozpise záloh odměnu statutárům 50,–/měsíc. Tento rok únor,již byl výbor odvolán a je ve funkci nový.Na účtě je tudíž „přeplatek“ za odměnu statutárům.Býv­.výbor peníze nechce vyplatit a chce je přenechat do fondu oprav jako mimořádný vklad. Nový výbor chce peníze vrátit lidem. Co je správně a co by jsme měli udělat ? Musí se peníze st.výboru vyplatit ? Může se částka nás všech předat do F.O. ? Mohu po dohodě s většinovou peníze vrátit ?

Vrácení základního členského vkladu

Vložil JanaCe, 19. Červen 2012 - 20:00 ::

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na zaúčtování vrácení základního členského vkladu v bytovém družstvu. Družstevník prodal byt a následně vystoupil z družstva. Byl mu vrácen jeho základní členský vklad 360,–- Kč. Zapisovaný ZK družstva v OR je 57 600 na účtu 411.01. Máme tedy vytvořit analytiku k účtu 411 a zaúčtovat např. 411.02 (základní kapitál – členské vklady) oproti účtu 365 (ost. závazky ke členům družstva)? Družstvo je součástí SVJ. Děkuji za Váš názor. Nemyslím si, že by se kvůli jednomu členovi, který vystoupil z družstva měla rozběhnout celá peripetie spojená se snižování základního kapitálu a následným zápisem v OR.

výbor

Vložil Anna (bez ověření), 18. Červen 2012 - 21:06 ::

Dobrý den, prosím o názory či odbornější argumenty ve věci výboru a jeho členů.

1.Jak se dnes postupuje, když z výboru odejde jeden člen, zůstanou dva. Mohou ti zbývající „normálně“ fungovat, hlasovat, pracovat a vyplácet si odměny schválené výboru jako celku, nebo jsou nezvolením nového člena ochromeni a nefunkční (bez možnosti rozhodování, vyplácení odměn atd.) a musejí čekat na třetího?
2. Když se zvolí v průběhu volebního období nový člen výboru, je jeho mandát osobní (tedy v našem případě na 3 roky) nebo skončí dnem mandátu výboru jako celku? (tedy jako v parlamentu)? Jaký je na toto pohled dnes?

Zánik SVJ

Vložil Boris Ležal (bez ověření), 14. Červen 2012 - 12:07 ::

Jaký je adminstrativní mechanizmus zániku SVJ pokud není schopno dostát svým obchodním závazkům. Jaká je potom statut jednotlivých vlastníků. Děkuji

Sociální pojištění z odměny předsedy výboru

Vložil Renatka, 14. Červen 2012 - 8:55 ::

Prosím pomozte mi, předseda výboru SVJ pobírá měsíční odměnu vyšší než je 2500. Musí z této odměny odvádět sociální pojištění ?? Nemůžu to nikde najít a každý mi říká jiný názor na věc. Děkuji Renata Nováčková

Ochrana osobních dat

Vložil Hynek (bez ověření), 13. Červen 2012 - 12:42 ::

Dobrý den, jsme vlastník SVJ a mám dluh na fondech 5000.Náše předsedkyně je tak činorodá a pořád vyvěšuje tento dluh formou měsíčních výpisů kde je dluh zobrazen u mého jména na anástěnku ve vechodě. Neni to s rozporem ochrana ossobních dat? Dík HM

Výbor

Vložil Anna (bez ověření), 13. Červen 2012 - 8:19 ::

Dobrý den, prosím o názory či odbornější argumenty ve věci výboru a jeho členů.

1. Jak se dnes postupuje, když z výboru odejde jeden člen, zůstanou dva. Mohou ti zbývající „normálně“ fungovat, hlasovat, pracovat a vyplácet si odměny schválené výboru jako celku, nebo jsou nezvolením nového člena ochromeni a nefunkční (bez možnosti rozhodování, vyplácení odměn atd.) a musejí čekat na třetího?
  2. Když se zvolí v průběhu volebního období nový člen výboru, je jeho mandát osobní (tedy v našem případě na 3 roky) nebo skončí dnem mandátu výboru jako celku? (tedy jako v parlamentu)? Jaký je na toto pohled dnes?
Syndikovat obsah