Ostatní

volba nového výboru - předání

Vložil DZEP (bez ověření), 16. Duben 2013 - 22:13 ::

Krásný večer, zítra by se mělo po nějaké době konat shromáždění našeho SVJ. Jen nastíním – předseda zde již asi čtyři roky nežije, místopřeceda se odstěhoval cca před půl rokem. Na shromáždění by se měl volit nový výbor, můžete mi prosím nastínit, pokud bude zvolen nový výbor, jak má správně probíhat předání administrativy a zápis do rejstříku (jména členů nového výboru). Děkuji za info

Fond oprav - cena za 1m2.

Vložil marvin (bez ověření), 16. Duben 2013 - 14:10 ::

Dobrý den! Při včerejší schůzi SVJ jsem nesouhlasila s dosavadními výpočty do fondu oprav=navýšením, kdy stanovená cena za 1m2 je u každého bytu jiná. Jako jediná jsem se zmíněným navýšením do fondu oprav neodsouhlasila. U některé bytové jednotky vychází cena 4,2 za 1m2, u jiného téměř 6 Kč/1m2. Rozdíly jsou opravdu značné. Je nějaký zákon, který by toto upravoval ? Domnívám se, že cena za 1m2 by měla být stejná a ta se poté násobí počtem velikosti bytové jednotky. Děkuji

Kopie předané spoluvlastníkům

Vložil Bětka (bez ověření), 16. Duben 2013 - 12:16 ::

Dobrý den, mám dotaz ohledně předání kopií ostatním spoluvlastníkům. Jedná se o hospodaření dlouhodobých záloh na objekt a pozemek/jimi nazvaný FO/, tedy jen o některé kopie, kde nejsou citlivé údaje. A jak je předat, proti podpisu, nebo jakou formou. Zajímá mne, jestli mne může dát výbor ohledně tohoto k soudu. Díky za názory.

Zápis ze schůze a ostatní

Vložil Franta (bez ověření), 15. Duben 2013 - 12:51 ::

Dobrý den prosím o informaci zkušenější:

ve stanovách našeho SVJ je uvedeno-zápisy ze schůzi jsou uschovány u předsedy SVJ a jsou k nahlížení zapůjčeny. Je tedy potřeba zápis ze schůze dle zákona či bodu ve stanovách dávat všem majitelům byt.jednotek v našem SVJ ? A pokud ano,do kdy ? Ohledně peněz za zálohy na opravy domu (fond oprav) správní režie či výplatu statutárům-jak často dáváte soupis třeba na nástěnku ? 1× za 3 měsíce nebo jen jednou za rok ? Jak je to prosím u Vás a jak se to hlavně dělat opravdu má. Moc děkuji za příspěvk

přesah střechy na cizí pozemek

Vložil Jaromír,Rokycany (bez ověření), 14. Duben 2013 - 19:58 ::

Dobrý den, můj problém spočívá v tom,že jsem koupil dům,jehož dvůr těsně sousedí se sousedovou stavbu,která slouží jako sklad.Střecha tohoto sousedova skladu přesahuje na můj dvůr o 1,5m.Požadoval jsem po sousedovi,aby střechu zkrátil,ale on mi řekl,že v žádném případě,že střecha je jeho a částečným zkrácením by spadla střecha celá a tudíž se s tím nedá nic dělat.Mě tato část střechy vadí,jelikož je ve špatném stavu,okapy jsou děravé,na dvoře mám odpočinkovou část s pergolou a střecha působí rušivě.Mám nějakou naději na odstranění této části střechy?Děkuji Vám za odpověď.

Účetní závěrka za rok 2011 založena........?

Vložil Jana (bez ověření), 14. Duben 2013 - 11:30 ::

Dobrý den, mám dotaz, jestli je možné, že není účetní závěrka v písemné podobě uložena v archivovaných dokladech. A co z toho vyvodit? Díky

Placení za odpad

Vložil Jarka (bez ověření), 9. Duben 2013 - 19:01 ::

Dobrý den,mám otázku.Já jsem trvale hlášena v bytě,kde nebydlím,narodila se mi dcera,která má trvalé bydliště automaticky jako já,ale obě bydlíme u manžela a otce.Na služby družstva jsem hlášena jen já.Ptala jsem se na dceru jak je to s placením za odpad,předseda mi řekl ať to neřeším,že to je v pořádku.Chtěla jsem to zaplatit tam kde opravdu bydlíme,tam mi řekli,že to nejde.Prosím o odpověď,zda-li opravdu družstvo platí odpad za obě.Nechci žádné problémy.Děkuji

Změny předpisu úhrad - zálohy

Vložil Beta (bez ověření), 9. Duben 2013 - 10:34 ::

Jsem vlastníkem bytu a garážového stání ve SVJ. Nový správce našeho SVJ mi opakovaně nezasílá včas změny výše záloh, přestože nám nabídnul způsob plateb jednak inkasem a jednak trvalým příkazem.Vybrala jsem si způsob platby trvalým příkazem, ale v případě, že mi změnu včas nezašlou,tak nemohu novou výši příkazu zadat !!! O tom, že došlo ke změnám výše záloh jsem se dozvěděla opravdu kuriozním způsobem ! Byla jsem zveřejněna na chodbě domu jako dlužník a samozřejmě s příslušnými poplatky z prodlení! A k tomu ještě zálohy byly vypočítány z chybné spotřeby vody !

Daň z pronájmu NP v domě SVJ

Vložil Beta (bez ověření), 9. Duben 2013 - 10:16 ::

Poraďte prosím: Naše SVJ má v domě pronajatý NP ze kterého máme všichni výnos z pronájmu.Náš nový správce domu nám však už druhý rok nezasílá sdělení o výši částky, která připadá na každého vlastníka,dle velikosti jeho podílu na domě, pro účely daňového přiznání. Předchozí správa domu toto činila automaticky a vždy jsme začátkem roku obdrželi dopisem sdělení, kolik částka za minulý rok ke zdanění činí. Předsedkyně SVJ, kterou jsem už vloni na toto upozornila nijak nereaguje a nedošlo k nápravě ani v letošním roce.

Mzda nebo §10?

Vložil elpiska, 9. Duben 2013 - 5:27 ::

Dobré ráno. Důchodce s podepsaným prohlášením v minulosti pobíral na DoPČ měsíční mzdu 1000 Kč. Nyní padl ze strany předsedkyně SVJ návrh, aby mu odměna byla proplácena bez dohody a bez sražené daně, protože jako důchodce si může vydělat ročně 15 tisíc. Poradila jí to její známá účetní. Mi se tento navrhovaný způsob nelíbí, pan činnosti věnuje jen cca hodinu denně, ale přesto jde dle mně o soustavnou činnost na základě pokynu zaměstnavatele. Nevím, na jakém základě by se mu odměna dala vyplácet tak, aby ji mohl zahrnout do §10. Ona účetní tvrdí, že jen na základě výdajového dokladu.

Syndikovat obsah