Ostatní

Jak to dopadne u soudu?

Vložil Zoufalá (bez ověření), 2. Říjen 2013 - 16:40 ::

Jaké bude soudní rozhodnutí? V čl. 10 našich Stanov je napsáno, že. Nevyčerpaný zůstatek záloh na opravy, rekonstrukce a modernizace se s jednotlivými členy společenstvíne­vypořádává a převádí se do následujícího roku, pokud shromáždění nerozhodne jinak. Jsem toho názoru, že uvedený text by měl správně znít, že nevyčerpaný zůstatek na opravy se s jednotlivými členy vypořádává pokud shromáždění nerozhodne jinak. Že se nevyčerpané zálohy musí vypořádat je přece stanoveno zákonem. Slova rekonstrukce a modernizace sem vůbec nepatří.

Reklamace vyúčtování služeb: zničená postel

Vložil Petr Krčmárik (bez ověření), 2. Říjen 2013 - 15:01 ::

Dobrý den, k vyúčtování služeb za energii a teplo jsou započítány i jiné věci jako například zničený nábytek atd. Můj problém tkví v tom, že můj pronajímatel mi do onoho zaúčtování započítal zničenou postel za nepřiměřenou cenu (prasklý, ne provalený rošt za cenu postele). Nyní když ji chci nechat opravit, protože ve smlouvě bylo řečeno, že buď poškozené věci opravím nebo mi naúčtuje právě jejich cenu, mi tvrdí, že postel vyhodil a že je můj problém, že jsem již dříve nezajistil její opravu. Smlouva už je teda ukončená(skončení smlouvy ke konci září, vyúčtování přišlo včera), ale na základě jejího znění se ptám, zda má na toto právo a zda se ona reklamační lhůta, kterou mám na vyúčtování služeb vztahuje i na ostatní zařízení, které jsou v ní zmíněné, zda tedy má možnost mi odebrat to právo na dání věcí do původního stavu. Děkuji za odpověď, můžete i případný přesné znění paragrafu.

Vlastnoruční podpisy-Rozvaha, Výkaz zisku a ztráty

Vložil PN8, 30. Září 2013 - 16:03 ::

Dobrý den,

rád bych se informoval jestli jsou osoby:

• statutárního orgánu účetní jednotky

nebo podpisový záznam fyzické osoby

• odpovědná za účetnictví
  • odpovědné za účetní závěrku,

povinné vlastnoručně podepsat „Rozvaha pro nevýdělečné organizace ve zjednodušeném rozsahu“ a „Výkaz zisku a ztráty pro nevýdělečné organizace ve zjednodušeném rozsahu“ a dle jakého zákona a paragrafu. (V příloze jsou ofocené níže popsané kolonky)

1. Podepisují se vlastnoručním podpisem členové výboru do první kolonky? Tedy pod:

"Podpisový záznam statutárního orgánu účetní jednotky

Transparentnost SVJ...

Vložil Dotaz (bez ověření), 29. Září 2013 - 14:56 ::

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat na názory zda takovéto zveřejnění je akceptovatelné? Je mi jasné, že pro členy SVJ je to bez debaty OK, ale je správné aby se v tom mohl vrtat i kdekdo JINÝ NEŽ člen SVJ kterého se uvedené týká?

děkuji za názory

Podnikání SVJ...

Vložil Dotaz (bez ověření), 29. Září 2013 - 14:56 ::

Dobrý den,

dokument je nájemní smlouvou mezi Společenství a „kýmsi“. Je toto v souladu s předmětem činnosti Společenství, když jak podle ZoVB tak podle NOZ nesmí být účastno v žádné podnikatelské nebo jakkoliv jinak výdělečné činnosti?

děkuji za názory

Placení záloh

Vložil E. (bez ověření), 27. Září 2013 - 7:57 ::

Dobrý den,

mám se SVJ takový problém a potřebovala bych poradit: mám byt v OV a jsem hlášena pouze já, jako trvale žijící osoba. Byt pronajímám 1 osobě dle platné nájemní smlouvy. SVJ po mě chce zálohy za 2 osoby, ikdyž já mám náj. sml. jen s 1osobou a nemíním platit zálohy na cokoliv na osoby 2. Můžete mi poradit, prosím, co s tím?

Děkuji.

Zaúčtování dodavatelských faktur.

Vložil japeko (bez ověření), 27. Září 2013 - 7:17 ::

Dobrý den, mám takový problém, správce SVJ, který nám vede také účetnictví, zaúčtoval k 31.12.2012 ně­kolik dodavatelských faktur, které byly vystaveny, doručeny a splatny až v roce 2013, jednalo se, jak o vyúčtování energií (voda, elektrika, plyn), tak také o faktury za úklid společných prostor a rozúčtování nákladů na energie. Při účtování nebyly použity účty časového rozlišení. Správce SVJ toto účtování odůvodňuje tím, že faktury se vztahovaly k nákladům roku 2012 a navíc, když SVJ není plátcem DPH, tak v podstatě o nic nejde a lze to takto zaúčtovat.

Finance

Vložil stevo27, 25. Září 2013 - 19:59 ::

Dobrý den prajem, Prosím vás, sme SVJ 20 bytov, kde 7 bytov je v OV. Bydove druzstvo má stále vatsinový podiel viac ako 65%. Chcem sa informovat ako postupovat ked od zalozenia SVJ vsetci ludia z druzstevnych bytov platia druzstvu mesacne zalohove platby, ale druzstvo nepreposiela tieto financie na ucet SVJ. Takze SVJ nema na poplatky za energie a nie to este na setrenie do „fondu oprav“. A za vsetko plati onych 7 bytov v OV ktory sponzoruju aj druzstevne byty. Druzstvo sa ohradza tym ze niektory ludia z druzstevnych bytov im neplatili a ze pokial budu mat tyto ludia dlhy tak oni nebudu preposielat ziadne platby.

Nepřesné znění a nedodržování našich Stanov SVJ

Vložil Záškolák (bez ověření), 21. Září 2013 - 21:11 ::

Znění našich Stanov v čl. Práva a povinnosti člena společenství: Hradit stanovené příspěvky na výdaje spojené se správou domu a stanovené příspěvky na opravy, rekonstrukce a modernizace domu, a to poměrně podle velikosti spoluvlastnického podílu na společných částech domu, neurčuje-li písemná dohoda všech vlastníků jinak. V našich stanovách se mluví o příspěvcích na výdaje, zatímco v §15 odst.1 se píše o přispívání na náklady. Domnívám se, že z účetního hlediska nelze považovat výraz „výdaje“ za shodný s výrazem „náklady“. Příklad: výdej fin. prostředků může být jednou nákladem nebo i příspěvkem a jindy zase výdajem na příjem zásob.

dar členům výboru

Vložil Pavlína (bez ověření), 21. Září 2013 - 19:33 ::

Rádi bychom odměnili výbor SVJ za jeho 5 letou činnost. Lze zvolit i odměnu formou nepeněžního daru? Jak je to pak s daněmi?

Syndikovat obsah