Ostatní

Dokončení privatizace byt. fondu

Vložil pov. vlastník SVJ (bez ověření), 7. Prosinec 2013 - 5:49 ::

Prosím o pomoc při vyřešení následného problému. Při převodu bytů máme v prohlášení vlastníka jeden nebyt-garaz. Všichni majitelé jsou souběžně družstevníci. Má nájemce právo na převod? A za jakých podmínek? 60% družstevníku s tímto nesouhlasí. Je SVJ odsouzeno k souběžnému fungování s družstvem? Má tento nelogicky stav nějaké řešení? Nevím si rady. Děkuji za pomoc.

Změna správceSVJ

Vložil ivuška1, 5. Prosinec 2013 - 13:44 ::

Dobrý den.Náš správce SVJ chce skončit svoji funkci protože se stěhuje.Byla jsem požádána abych tuto funkci převzala.Co to pro mě vlastně znamená?Živnos­tenský list,výpis z trestního rejstříku,pověřuje kdo,komu se budu já zodpovídat přizajištování oprav ,nebo revizí?Zapoměla jsem na něco?Případně existuje nějaký odkaz?Dům má 5 bytových jednotek a potřebuje opravy,které se dříve zanedbaly.To mě napadá jakým systémem se platí firmy které toto budou provádět?Děkuji za odpovědi.

změna stanov

Vložil anoel (bez ověření), 4. Prosinec 2013 - 11:37 ::

Dobrý den, prosím o radu, jak postupovat při změně ve stanov.Změna se týká orgánu společenství tj. změna jména místopředsedy SVJ,(skončení stávajícího, popř. doplnění nového člena) nebo v počtu členů výboru SVJ. Je nutné tuto změnu zaslat na Krajský soud a jaký je poplatek? Děkuji

Chtěl bych mít v tom jasno

Vložil anonymus 1 (bez ověření), 3. Prosinec 2013 - 13:31 ::

Navazuji na příspěvek „Je to možné aby.. Výbor SVJ v dopise mně zaslaném se odvolává na znění našich stanov které zní že: člen je povinen hradit stanovené příspěvky na výdaje spojené se správou domu a stanovené příspěvky na opravy, rekonstrukce a modernizace domu, to poměrně podle velikosti spoluvlastnického podílu na společných částech domu, neurčuje-li písemná dohoda všech vlastníků jinak. Podle mého názoru je toto znění v rozporu se zákonem 72/94 §u 15 odst. 1 a 2 a tudíž je neplatné. Použité slovo příspěvky na výdaje je špatně. Stejně tak slovo příspěvky na opravy. Správně patří slovo přispívat.

prokleté fondy

Vložil ten,co ví ....... (bez ověření), 29. Listopad 2013 - 9:54 ::

Prosím pana Lake o vysvětlení. Jeho SVJ vytváří fondy. Jasně to plyne z přílohy účetní závěrky 2012. Proč tady věčně peskujete a urážíte příchozí? Jen proto, že si dovolili nazvat DZ fondem oprav?

Zaplaceny milion korun na kotelnu

Vložil Juk, 26. Listopad 2013 - 10:44 ::

Dobry den, chtela bych ze zeptat na nasledujici: pred nekolika lety nas dum mel v planu odkoupit kotelnu, ktera nebyla v nasem vlastnictvi. Cena kotelny se odhadovala na 1.000.000 Kc. Tato castka byla vsemi nami v uhrazena (pomernou casti podle toho kdo jaky byt ma). Ted se kotelna odkoupi za pouhych 150.000 Kc. Na minulem shromazdeni vlastniku (ucast byla jen 36%) bylo dohodnuto, ze penize se nechaji ve fondu. V zapeti ale prislo vyuctovani za rok 2012, ve kterem vsem vlastniku vznikl nedoplatek, protoze predchozi zpravce neumela vest ucetnictvi a tak do vyuctovani 2011 dal jen polovinu faktury za elektrinu a topeni. Tim padem ve vyuctovani 2012 je zahrnut i rok 2011.

Zvonek, schránka

Vložil salve, 16. Listopad 2013 - 13:03 ::

V prohlášení vlastníka k vybavení jednotky patří kromě jiného zvonek, listovní schránka. Zvonek je zároveň sloučen s dálkovým otvíráním dveří.

1. Pokud se při rekonstrukci (schválené) budou vyměňovat schránky měly by se do úhrad rozpočítat poměrově nebo za kus?
  2. Nyní by se měly vyměnit zvonky za modernější (cena 2300 Kč/byt). Je možné to hradit z fondu na provoz a správu domu? Je totiž jisté, že to někdo nebude chtít.

faktury

Vložil Marie Kusá, 14. Listopad 2013 - 14:34 ::

Dobrý den, na shromáždění SVJ byl zvolen náhradník do výboru.Tento náhradník se nám stará o webové stránky,zajištuje čipování…Nemám v žádném případě nic proti jeho práci,ale problém je,že o této jeho činnosti nebylo informováno shromáždění není to ani v zápisu výboru.Až nyní jsem zjistila,že SVJ vystavuje fakturu,která je psaná na jeho babičku.Předsedkyně tuto fakturu svým podpisem odsouhlasí a dá k proplacení účetní.Přitom obě moc dobře vědí,že tato faktura je fiktivní.Nechci ani domyslet kolik takových fiktivních faktur podepsala.Prosím o radu jak postupovat?

odměny výboru

Vložil Marie Kusá, 13. Listopad 2013 - 20:28 ::

Dobrý večer, shromáždění schválilo výši odměny pro výbor v částce 14.700 kč pro 5 členů výboru.Kdo rozhoduje prosím Vás o tom jak tyto odměny budou dál rozděleny mezi předsedu,místop­ředsedu a ostatní členy výboru? Má tuto pravomoc předseda? Když je ve stanovách,že o odměnách výboru rozhoduje shromáždění. Děkuji Marie

Syndikovat obsah