Ostatní
blahopřání
Všem účastníkům portálu Klidné prožití vánočních svátků a v Novém roce 2014,hodně zdraví,osobní i rodinné pohody a úspěchy v každé oblasti vašeho života.
Ohrádky na květinové truhlíky.
V našem společenství si někteří majitelé jednotek nechali osadit okna ohrádkami na truhlíky.Já chtěl aby si to platil každý majitel jednotky ze svého neboť okna patří k bytové jednotce a nejsou ve společném vlastnictví.Já ohrádky nechtěl a jelikož se platily ze společných peněz kam také částkou odpovídající velikosti mého podílu přispívám každý měsíc jsem žádal předsedkyni výboru aby mi tato částka byla také vyplacena,jedná se o cca3000kč za 3 okna.Myslím si že na to mám právo nejsem přeci sponzor spoluvlastníků našeho domu. Děkuji
Jak reagovat na členy výboru neplnící nejzákladnější povinnosti,
Dobrý den, Velmi bych vážil nějaké fundované zasvěcené rady, jak
reagovat či postupovat na členy výboru, kteří:
- Vytrvale (již 6 měsíců) odmítají (asi ze zjištných důvodů)
vyvěsit, zveřejnit i jakkoli poskytnout zápis z poslední schůze
vlastníků.
- A asi stejnou dobu se vytrvale odmítají jakkoli vyjadřovat k podané
Dům nemá žádného externího správce, správce i vyůčtování provádí sám výbor.
POVINNOST vyhotovit zápis ze schůze členů výboru SVJ?
Dobrý den. Chci se zeptat, zda členové výboru jsou povinni se scházet (např. 4× do roka) a z každého setkání provést zápis z takové schůze. Bylo mi sděleno, že v našem SVJ se žádné zápisy ze setkání členů výboru nepíší. Jakým způsobem tedy lze získat informace o práci takového výboru? Děkuji a přeji pěkný den. Ondřej
PŘÍJMY VLASTNÍKŮ SVJ Z NEBYT. PROSTOR A NAKLÁDÁNÍ S NIMI
MOHOU NA SCHŮZI SVJ HLASOVAT VLASTNÍCI O PŘEVEDENÍ VÝŠE PODÍLU JEDNOTLIVÝCH VLASTNÍKŮ Z PRONÁJMU NEBYTOVÝCH PROSTOR (POHYBUJE SE OD 2500 Kč do cca 10 000Kč) (PODÍL NEVLASTNÍ VŠICHNI VLASTNÍCI v SVJ)DO FONDU OPRAV. MUSÍ BÝT ODSOUHLASENO VŠEMI VLASTNÍKY VLASTNÍCÍMI PODÍL NA NEBYTOVÉM PROSTORU NEBO STAČÍ 75% PŘÍTOMNÝCH. MŮŽE DOJÍT K PŘEVODU I PROTI NESOUHLASU NĚKTERÝCH VLASTNÍKŮ,KTEŘÍ POŽADUJÍ PODÍL VYPLATIT?
Chci koupit pudni prostor
Dobry den,
mam zajem koupit pudni prostor pro vystavbu bytu od primeho majitele nejlepe na Praze 6, nebo v sirsim centru Prahy.
Zajemci piste prosim na email: jezkova.jitka@email.cz Nebo volejte 776 799 710
Pripadne prosim o radu, jak prostory nejlepe sehnat, pres realitni kancelar inzerat zadavat nechci a pri primem kontaktovani majitelu, jsem se prozatim vzdy setkala s negativni odpovedi.
Dekuji
S pranim hezkeho dne
Jitka Jezkova
Mimořádný vklad do fondu oprav
Dobrý den,
Na schůzi SVJ byl nadpoloviční většinou vlastníků (přes 70%) schválen mimořádný příspěvek do fondu oprav. Jeden z vlastníků, který se schůze nezúčastnil (prý na blbosti nemá čas) odmítá mimořádný příspěvek zaplatit a vyhrožuje právníkem. Musí s mimořádným vkladem souhlasit 100% vlastníků? Onen vlastník se ohání tím, že v bytě nebydlí a ani ho nepronajímá, ani ho nijak neužívá (byt nechává chátrat).
Děkuji za radu.
doručování změn o vyučtování
Dobrý den,
chtěl bych se Vás zeptat, do kdy nejpozději by měl přijít uživatelům bytů dopis o změně předpisu úhrad. Např. Změna předpisu úhrad je platná od 1.6. 2013. Nemůže se stát, že v den platnosti o ještě nic nepřišlo?
Děkuji a přeji hezký den.
počítání poplatku z prodlení
Jak vypočítat poplatek z prodlení Nájemník má platit nájem 10000 Kč měsíčně. v lednu nezaplatil nic, v únoru nezaplatil nic, v březnu nezaplatil nic a dubnu zaplatil 20000 Kč. Má se platba započítat na leden a únor, nebo 10000 Kč na duben a 10000 na dlužný leden ? Děkuji Drobil
schvalování účetní závěrky
prosím o info k povinnosti předkládat a schvalovat na shromáždění SVJ účetní závěrku , co plyne z toho, když není již několik let schvalována a kdo za to odpovídá? díky Jíša

Poslední komentáře