Ostatní

blahopřání

Vložil z vlčákem na klopě (bez ověření), 20. Prosinec 2013 - 14:09 ::

Všem účastníkům portálu Klidné prožití vánočních svátků a v Novém roce 2014,hodně zdraví,osobní i rodinné pohody a úspěchy v každé oblasti vašeho života.

Ohrádky na květinové truhlíky.

Vložil Pecos. (bez ověření), 19. Prosinec 2013 - 16:31 ::

V našem společenství si někteří majitelé jednotek nechali osadit okna ohrádkami na truhlíky.Já chtěl aby si to platil každý majitel jednotky ze svého neboť okna patří k bytové jednotce a nejsou ve společném vlastnictví.Já ohrádky nechtěl a jelikož se platily ze společných peněz kam také částkou odpovídající velikosti mého podílu přispívám každý měsíc jsem žádal předsedkyni výboru aby mi tato částka byla také vyplacena,jedná se o cca3000kč za 3 okna.Myslím si že na to mám právo nejsem přeci sponzor spoluvlastníků našeho domu. Děkuji

Jak reagovat na členy výboru neplnící nejzákladnější povinnosti,

Vložil Martas, 17. Prosinec 2013 - 18:37 ::

Dobrý den, Velmi bych vážil nějaké fundované zasvěcené rady, jak reagovat či postupovat na členy výboru, kteří:

1. Vytrvale (již 6 měsíců) odmítají (asi ze zjištných důvodů)

vyvěsit, zveřejnit i jakkoli poskytnout zápis z poslední schůze vlastníků.

1. A asi stejnou dobu se vytrvale odmítají jakkoli vyjadřovat k podané
reklamaci na vyúčtování (za rok 2012).

Dům nemá žádného externího správce, správce i vyůčtování provádí sám výbor.

POVINNOST vyhotovit zápis ze schůze členů výboru SVJ?

Vložil Ondřej (bez ověření), 17. Prosinec 2013 - 11:14 ::

Dobrý den. Chci se zeptat, zda členové výboru jsou povinni se scházet (např. 4× do roka) a z každého setkání provést zápis z takové schůze. Bylo mi sděleno, že v našem SVJ se žádné zápisy ze setkání členů výboru nepíší. Jakým způsobem tedy lze získat informace o práci takového výboru? Děkuji a přeji pěkný den. Ondřej

PŘÍJMY VLASTNÍKŮ SVJ Z NEBYT. PROSTOR A NAKLÁDÁNÍ S NIMI

Vložil FÍBÍ (bez ověření), 16. Prosinec 2013 - 1:25 ::

MOHOU NA SCHŮZI SVJ HLASOVAT VLASTNÍCI O PŘEVEDENÍ VÝŠE PODÍLU JEDNOTLIVÝCH VLASTNÍKŮ Z PRONÁJMU NEBYTOVÝCH PROSTOR (POHYBUJE SE OD 2500 Kč do cca 10 000Kč) (PODÍL NEVLASTNÍ VŠICHNI VLASTNÍCI v SVJ)DO FONDU OPRAV. MUSÍ BÝT ODSOUHLASENO VŠEMI VLASTNÍKY VLASTNÍCÍMI PODÍL NA NEBYTOVÉM PROSTORU NEBO STAČÍ 75% PŘÍTOMNÝCH. MŮŽE DOJÍT K PŘEVODU I PROTI NESOUHLASU NĚKTERÝCH VLASTNÍKŮ,KTEŘÍ POŽADUJÍ PODÍL VYPLATIT?

Chci koupit pudni prostor

Vložil Jitka (bez ověření), 11. Prosinec 2013 - 11:43 ::

Dobry den,

mam zajem koupit pudni prostor pro vystavbu bytu od primeho majitele nejlepe na Praze 6, nebo v sirsim centru Prahy.

Zajemci piste prosim na email: jezkova.jitka@e­mail.cz Nebo volejte 776 799 710

Pripadne prosim o radu, jak prostory nejlepe sehnat, pres realitni kancelar inzerat zadavat nechci a pri primem kontaktovani majitelu, jsem se prozatim vzdy setkala s negativni odpovedi.

Dekuji

S pranim hezkeho dne

Jitka Jezkova

Mimořádný vklad do fondu oprav

Vložil Anonymous, 10. Prosinec 2013 - 23:25 ::

Dobrý den,

Na schůzi SVJ byl nadpoloviční většinou vlastníků (přes 70%) schválen mimořádný příspěvek do fondu oprav. Jeden z vlastníků, který se schůze nezúčastnil (prý na blbosti nemá čas) odmítá mimořádný příspěvek zaplatit a vyhrožuje právníkem. Musí s mimořádným vkladem souhlasit 100% vlastníků? Onen vlastník se ohání tím, že v bytě nebydlí a ani ho nepronajímá, ani ho nijak neužívá (byt nechává chátrat).

Děkuji za radu.

doručování změn o vyučtování

Vložil Viktor (bez ověření), 9. Prosinec 2013 - 9:35 ::

Dobrý den,

chtěl bych se Vás zeptat, do kdy nejpozději by měl přijít uživatelům bytů dopis o změně předpisu úhrad. Např. Změna předpisu úhrad je platná od 1.6. 2013. Nemůže se stát, že v den platnosti o ještě nic nepřišlo?

Děkuji a přeji hezký den.

počítání poplatku z prodlení

Vložil Drobil (bez ověření), 9. Prosinec 2013 - 9:30 ::

Jak vypočítat poplatek z prodlení Nájemník má platit nájem 10000 Kč měsíčně. v lednu nezaplatil nic, v únoru nezaplatil nic, v březnu nezaplatil nic a dubnu zaplatil 20000 Kč. Má se platba započítat na leden a únor, nebo 10000 Kč na duben a 10000 na dlužný leden ? Děkuji Drobil

schvalování účetní závěrky

Vložil jíša (bez ověření), 9. Prosinec 2013 - 8:44 ::

prosím o info k povinnosti předkládat a schvalovat na shromáždění SVJ účetní závěrku , co plyne z toho, když není již několik let schvalována a kdo za to odpovídá? díky Jíša

Syndikovat obsah