Ostatní

Daň z úroku

Vložil Květa (bez ověření), 16. Únor 2014 - 11:46 ::

Od 1.1.2014 musí SVJ nově platit srážkovou daň 19% z úrokových výnosů. Na jaký účet účtujete?

Musíme mít hasící přístroje.

Vložil Tonda (bez ověření), 15. Únor 2014 - 13:53 ::

Dobrá den, jsme SVJ – 3 vchody, každý o 4 bytových jednotkách. Domy nejsou mezi sebou průchodné. Otázka: Musíme mít hasící přístroje? Děkuji za odpověď.

Zástava bytu

Vložil Silva (bez ověření), 14. Únor 2014 - 11:37 ::

Dobrý den, vlastník z našeho domu (SVJ) si bere úvěr a do zástavy dá svou bytovou jednotku. Je nutný souhlas ostatních k tomuto kroku, vzhledem k tomu, že je vlastně i vlastník poměrné část spol. prostor nebo se nic odsouhlasit nemusí a je to bez problému? Samozřejmě jde o „normálního, platícího, slušného“ vlastníka :-) Silva

převod jednotky a pozemek ve vlastnictví 3. osoby

Vložil Fahulcová (bez ověření), 13. Únor 2014 - 13:08 ::

Proplétám se NOZ a mám dotaz. Hodlám převést bytovou jednotku včetně spoluvl. podílu. Pozemek pod domem nemáme ve spoluvlastnictví, patří státu. Je potřeba nějak řešit předkupní právo vlastníka pozemku – v rámci sjednocení vlastnictví pozemku a stavby, tak jak to řeší NOZ? Děkuji.

SVJ

Vložil martin (bez ověření), 11. Únor 2014 - 9:47 ::

Mám pochybnosti o hospodaření našeho předsedy SVJ. Jakým způsobem bych se mohl přesvědčit o tom, že z našeho účtu nepoužil peníze pro založení své firmy?

Žaloba

Vložil lili95, 10. Únor 2014 - 23:50 ::

Pokud vlastník jednotky hradil upravenou částku zálohy na služby a částečnou zálohu na správu (bankou vše rozdělováno slovně)správce na něj přes právníka podá před koncem roku žalobu na zaplacení částky XYZ ve výši předpisu a je nařízeno soudní jednání, aniž dojde k vyúčtování složených záloh na služby. SVJ neřeší reklamace, nereaguje na dotazy a připomínky k zálohám. K dlužným částkám (do předpisu)jsou měsíčně přičítány i úroky z prodlení bez ohledu, že se jedná o zálohy. DZO v našem SVJ nejsou definovány, předpis DZO jsem reklamovala, vyúčtování DZO není poskytováno, splatnost

Projednávání NOZ v rámci KANCLu

Vložil externista (bez ověření), 6. Únor 2014 - 10:13 ::

Vážení,dávám všem tuto informaci,že se dnes,6.2.2014 koná v Praze setkání s právníky KANCLu a to k projednávání NOZ v problematice bydlení jak v SVJ tak v BD. Věřím,že někdo z účastníků této besedy na tento portál přinese nové informace,které budou věřím prospěšné pro všechny zájemce znalostí a hlavně pochopení výkladu NOZ v jednotlivých kapitolách, majících vztah hlavně k SVJ.

Daňové příznání 2013

Vložil Anonymous, 5. Únor 2014 - 14:47 ::

Text z daň. přiznání oddíl K vybrané údaje řádek 1 2013 Údaj vyplňují všichni poplatníci podávající přiznání za zdaňovací období nebo za období, za které se podává daňové přiznání, kteří na tomto řádku uvedou roční úhrn čistého obratu, vypočtený podle § 20 odst. 1 písm. a) bodu 2 zákona o účetnictví. Poplatníci, kteří nebyli založeni nebo zřízeni za účelem podnikání (§ 18 odst. 3 zákona), uvedou roční úhrn čistého obratu z celkové činnosti, t.j. z hlavní i hospodářské činnosti.

Prosím o sdělení jestli se jedná o všechny výnosy. At´už se jedná o nájem z NP , příjem z reklam, ze smluvních pokut či úroků z účtu.

Haléřové vyrovnání.

Vložil Marcela (bez ověření), 5. Únor 2014 - 8:27 ::

Dobrý den, za rok 2013 mám vrátit vlastníkům ze energie 19 013,– Kč. Podle vyúčtování, které provádíme v jiném programu mi po zaokrouhlení vychází částka 19 016,– Kč. Můžete mi poradit prosím jak mám ty 3 Kč zaúčtovat. Děkuje Marcela.

zpráva o hospodaření

Vložil Anonymous, 4. Únor 2014 - 9:48 ::

Dobrý den, náš výbor naposled svolal shromáždění před třemi lety, od té doby jsme ani nedostali zprávu o hospodaření. Díval jsem se do Zákona a Stanov, ale nenašel jsem žádné termíny. Je možné, aby výbor předkládal vyúčtování, kdy se mu zachce? Totéž svolávání shromáždění! Děkuji za odpověď. Richard

Syndikovat obsah