Ostatní

Vypořádání a vyúčtování

Vložil Laik (bez ověření), 29. Březen 2014 - 11:57 ::

Pro Petra z 27. 3. Vyúčtování poskytnutých záloh a příspěvků nám předává po skončení účetního období správce. Přeplatky na zálohách nám správce vrací (vypořádá) a nedoplatky jsou poukázány členy na účet SVJ. Výjimku však tvoří záloha na opravy, která se nevyúčtuje a tedy ani nevypořádá. Ve vyúčtování je pouze uvedena výše poskytnuté zálohy a ve stejné výši jsou uvedeny i ná-klady. Nevyčerpané zálohy jsou správcem zřejmě účtovány podle vzoru SBD do tzv. Fondu oprav. O výši nevyčerpaných záloh nejsou členové informování ani

Měsíční výběr za starání a zařizování

Vložil Radas, 26. Březen 2014 - 15:26 ::

Dobrý den Již tři roky dělám výběr do FO na údržbu domu a věci spojené s ním.Nikdy jsem si neúčtoval strávený čas při zařizování různých aktivit spojených se zařizováním domu a proto se ptám páč jsem to nikde nenašel jestli mohu po každé bytové jednotce požadovat měsíční poplatek za tyto služby.Jaké to může mít pro mě negativa s tím spojené.Podotý­kám,že nejsme SVJ ani bytové družstvo- zatím,ale jen taková malá skupinka lidí

nehlasování o HV

Vložil evusan (bez ověření), 25. Březen 2014 - 20:09 ::

Dobrý den,

nový výbor z nevědomosti nenechal v roce 2013 hlasovat o HV z roku 2012, kdy vznikl zisk cca 2.000,–. Co teď s tím? Nechat částku stále na účtu 931 i do roku 2014 nebo ho automaticky převést do fondu z HV, jak bylo vždy v předchozích letech účtováno?

Děkuji.

Nechci se soudit

Vložil Laik (bez ověření), 25. Březen 2014 - 18:00 ::

V našem SVJ stanovuje předpis záloh a příspěvků na správu domu a pozemku pouze správce a to bez určení platnosti tohoto předpisu. Předpis těchto záloh je členům předán s platností třeba od 1.9.2010 bez určení doby jeho platnosti. Nový předpis záloh bude zase předán členům SVJ až třeba 1.4.2012 a zase bez určení doby jeho platnosti. Při stanovení předpisu záloh bez jakéhokoli plánu samozřejmě dochází i ke stanovení nepřiměřených záloh. Pokud člen SVJ takovouto nepřiměřenou zálohu třeba jen jednou uhradí, tak údajně tím dává souhlas s touto výší

SVJ - úvěr jak účtovat?

Vložil Jana H. (bez ověření), 25. Březen 2014 - 14:34 ::

Prosím o pomoc jak účtovat úvěr v SVJ? Společenství má úvěrový účet a banka proplácí přímo faktury za práci. Nemají žádný příjem na účtě, úvěrový účet je do mínusu, jen vždy výdaj.Někde jsem viděla že 221/951, ale to by byl příjem na účtě a já mám 50000 jako výdej. Nějak se v tom motám. A potom prosím jak dál účtovat? Moc děkuji Jana

změna rozvahy_vliv na daň.přiznání

Vložil já blanka (bez ověření), 24. Březen 2014 - 18:57 ::

Dobrý den,

chci se zeptat, dodělávám účetní závěrky SVJ, který má spořící účet. Otázka je taková: do teď mi nedodala rozúčtovací společnost náklady na teplo. Jde o to, jestli můžu na finanční úřad dát přiznání k dani z příjmu (což obsahuje i rozvahu, závěrky…) a pak cca za deset dní „vyměnit“ tuto rozvahu? Protože daň se vlastně nezmění, jedná se o změnu na 315 účtu, tedy to změní jen rozvahu. Máte s tím někdo zkušenosti?

Děkuji

Blanka

Vyúčtování v elektronické formě

Vložil buffet555, 24. Březen 2014 - 12:39 ::

Dobrý den,
stále platí, že roční vyúčtování musí být v písemné formě prokazatelně doručené, anebo lze ji už poslat na e-mailovou adresu ( nikoli do datové schránky )? Buffet

Neplatné faktury

Vložil Dáda (bez ověření), 20. Březen 2014 - 17:37 ::

Dobrý den, jak bychom měli postupovat, když jsme zjistili, že faktury od téhož podnikatele nejsou platné. Vystavil je člověk, který má už rok pozastavenou živnost. Musí se tyto fa vyjmout z účetnictví, když jsou vlastně neplatné? V případě, že ano, je nutné vrátit peníze do FO? Pokud ano,kdo by je měl uhradit? Dotyčný podnikatel nebo členové výboru, kteří s tímto člověkem opakovaně práci domlouvají? Děkuji, Dáša.

Opět "Fond oprav"

Vložil Jar (bez ověření), 19. Březen 2014 - 9:23 ::

V diskuzi na téma záloha na správu domu LAKE uvádí: „Kdo dosud neudělal tu chybu, že by uhradil cokoliv na neexistující „fond oprav“, je na tom dobře: na neexistující účel mu nemůže SVJ přededpisovat žádné platby. Předpis „fondu oprav“ je absolutně neplatný. Příjemce předpisu by měl buď reklamovat celý předpis záloh, nebo oznámit SVJ prokazatelně, že určitá položka v předpisu je neurčitá a nesrozumitelná, případně je v rozporu se zákonem. Z toho důvodu uznává a bude hradit pouze ty položky, s nimiž souhlasí a jejichž význam je nepochybný.“

Měsíční přehled dlužníků

Vložil buffet555, 18. Březen 2014 - 21:51 ::

Dobrý den, správcovská firma posílá měsíčně souhrnný přehled plateb všech členů SVJ Výboru. Je povinností Výboru tyto přehledy postoupit ostatním členů svj na základě jejich žádosti ? Jde o to, aby i ostatní členové svj měli průběžně přehled o dlužnících.

Syndikovat obsah