Ostatní

Požadavek na opravy.

Vložil Karel.D, 17. Červen 2016 - 12:04 ::

Vlastním bytovou jednotku v domě kde 52% podílu na společných vlastní právnická jednotka SBD. Předsedou společenství vlastníků je SBD. V domě je samospráva nájemníků. Předseda samosprávy (domovní důvěrník) odmítá přítomnost vlastníků na schůzích. Zápisy z těchto schůzi nezveřejňuje. Z kým mám projednat drobné opravy ve společných prostorách, které požaduji.

Vyúčtování

Vložil Michal11, 17. Červen 2016 - 10:52 ::

Dobrý den,

chtěl bych Vás tímto poprosit o konzultaci. Jde o vyúčtování služeb pro kotelnu na TP (hnědý ořech) vytápějící 5 objektů… 3 obytné domy,kanceláře a jídelna.....vše ve vlastnictví VLS…ve stručnosti napíši co se událo:

• přišlo vyúčtování a asi na rozloučenou s armádou ČR (obec Heroltovice,Libavá) obdrželi obyvatelé nedoplatky ve výši cca 5000–20000Kč. Domy mají nová plast. okna, nezatepleny…
  • reklamovalo se z důvodu,že vyúčtování bylo provedeno dle vyhlášky tuším 372.Sb. i když v cca 6 let staré kotelně, byli instalovány kalorimetry…na patách domů nejsou…

Přeplatek záloh

Vložil Výbor (bez ověření), 14. Červen 2016 - 14:37 ::

V původním dotazu ze dne 11.6.2016 jsem položil dotaz jak účtovat při závěrce roku o přeplatcích a nedoplatcích členů SVJ.Je zcela samozřejmé, že se nejedná o vypořádání které musí být provedeno do 30.04. následu­jícího období.Z toho přece vyplývá,že na BÚ či pokladně, jsou uloženy fin.prostředky,kte­ré nejsou vlastnictvím SVJ, ale jeho členů. Jsem toho názoru, že při závěrce úč.období znám hodnotu přeplatků i nedoplatků, tak bych měl o tomto účtovat. Nabízí se několik možností jak toto účtování provést. Může se klidně stát, že člen, kte-

vlastníkem domu je SVJ?

Vložil petrK (bez ověření), 14. Červen 2016 - 8:32 ::

V roce 1997 mi byl převeden do osobního vlastnictví družstevní byt v bytovém domě na základě zákona č. 72/1994 Sb. Podle smlouvy o převodu jsem se stal rovněž spoluvlastníkem společných částí a prostor domu.

Státní instituce SFRB však ve své příručce k dotačnímu programu „Zelená úsporám“ označuje za majitele domu např. SVJ („nárok na dotaci mají pouze vlastníci domu, tedy např. fyzické osoby, družstva, SVJ, …“).

Domníval jsem se, že SVJ je právnická osoba jejíž členy jsou vlastníci bytových jednotek, ne, že vlastní jejich majetek. Došlo zavedením nových pojmů v NOZ, nebo jinak, k vyvlastnění majitelů bytových jednotek ve prospěch SVJ?

Přeplatek záloh

Vložil Výbor (bez ověření), 11. Červen 2016 - 11:17 ::

Jak proúčtovat při závěrce roku nedočerpání zaplacených rozpočtovaných nákladů, když přeplatky budou členům vráceny až v následujícím roku. Výbor.

Nové stanovy pro SVJ

Vložil Mirka (bez ověření), 10. Červen 2016 - 21:32 ::

Dobrý den, mám dotaz co se týká povinnosti předělání stanov již existujícího SVJ. Z jakého důvodu by již fungující SVJ od roku 2003, když firma s.r.o. při změnách stanovy nemění a pokračuje za podmínek, kdy bylo založeno. Naši mocipáni si usmyslí, že každý rok udělají změnu a my budeme zase vyhazovat peníze za notáře, za změnu v rejstříku? Vždyť nejsme žádný výdělečný podnik.Je nás v domě 12 a většinou již důchodci, to je máme stále obírat o peníze pro nesmysly? Děkuji za odpověď.

Povinné bezpečnostní revize

Vložil trvo (bez ověření), 10. Červen 2016 - 12:29 ::

Dobrý den, mohl někdo poradit, jak často mám dělat v domě povinné revize elektro, vody, požární a výtahu? Jsem členem výboru SVJ. Díky

Parkoviště v těsném sousedství domu

Vložil Viktor Nárožný, 6. Červen 2016 - 19:05 ::

Zkusím popsat náš problém. Ve velmi těsném sousedství našeho domu je parkoviště.U domu jsou světlíky k naší podzemní garáži. Tyto se začaly propadat díky tomu , že parkoviště je malé a auta přes tyto světlíky jezdí. Chtěli jsme po majiteli parkoviště, aby světlíky nechal opravit , on je nechce opravovat s tím , že patří ke garáži (má pravdu) a jsou na jeho pozemku. Náhledem do katastru jsme zjistili , že účel plochy je „zbořeniště“. Chtěl jsem se zeptat..musí být podobné parkoviště jako parkoviště zkolaudováno a jaká je minimální projektová vzdálenost mezi parkujícími vozidly a domem.

Voda-rozúčtování

Vložil Viktor Nárožný, 6. Červen 2016 - 18:57 ::

hh

Kde je teď Lake

Vložil ik (bez ověření), 5. Červen 2016 - 8:39 ::

Kde je teď Lake? Začal diskutovat zřejmě na portále Okolo bytu pod zn. Lake Lake. Ovšem jeho styl a jeho názory se nezměnily. Takže nemocen jak psal zřejmě není, jen po slovní přestřelce se „zděšeným členem SVJ“ přestal na tento portál psát své názory a realizuje se jinde. Odkaz : http://www.okolobytu.cz/…odoba-zaloha

Syndikovat obsah