Ostatní
Výpověď nájemníkovi
Dobrý den, na konci Června to budou tři měsíce co mi nájemník nezaplatil, mohu mu dát výpoveď okamžitou?Nebo platí tříměsíční výpovědní doba?Mám s ním smlouvu na dobu určitou do 1.10.2016,což by vyšlo skoro nastejno.Ve smlouvě mám uvedeno že výpovědní doba je 3 měsíce (to bych si nafackoval) ale jestli to platí i pro tuto situaci nevím.
Velikost částky na opravu, kterou může podepsat jen výbor bez nutnosti hlasování shromáždění
Dobrý den, řešíme akutní problém. Předseda zadal opravu střechy za 750 000 Kč, která má začít již příští týden ve středu (dozvěděla jsem se o tom náhodou včera večer). Zaplatil již zálohu na materiál. Vlastníky o tom neinformoval. Já a několik dalších vlastníků s takovým postupem nesouhlasíme (přednost bychom dali celkové rekonstrukci). V našich stanovách se nic nepíše o tom, jakou částku na opravu může schválit výbor a jaká už musí být schválena shromážděním. Poradíte mi?
výpočet podlahové plochy bytu
Jak počítat podlahovou plochu bytu při změně prohlášení vlastníka? Jako součet plochy jednotlivých místností jak bylo uvedeno v původním prohlášení, nebo dle předpisu č. 366/2013 podle kterého je plocha bytu ohraničena vnitřními povrchy obvodových stěn této prostorově oddělené části domu? Změnu provádíme kvůli nejednotné velikosti podlahové plochy u stejných bytů.
hlasování
může kandidát na člena výboru dát svůj hlas sobě?
Všechno špatně. Co dělat?
Je to téměř neuvěřitelné, ale bohužel je to tak.
- Výbor společenství se rozpadl. Předseda to tají před majiteli jednotek.
- Ani jednou nebyla dána ke schválení účetní uzávěrka
- Ani jednou nebyl shromáždění předložen ke schválení rozpočet na příští rok ani vypořádání rozpočtu za rok minulý
- probíhá oprava domu (ve hře jsou miliony) majitelé jednotek neměli možnost vidět a schválit projekt opravy, výběr firmy ani podmínky, za kterých byl pořízen úvěr
- v domě bydlí převážně staří lidé, kteří se ničím nechtějí zabývat
rozúčtování studené a teplé vody
Prosím o radu, firma nám provádí rozúčtování teplé a studené vody následujícím způsobem: Zjistí stav SV a TV dle byt. vodoměrů a tyto stavy sečte následně DOHROMADY. Naproti tomu porovná CELKOVÝ fakturovaný stav za studenou a teplou vodu v m3 A SEČTE TYTO OBĚ ČÁSTKY DOHROMADY.
Následně spočítá propad. Tento propad(který je tím pádem stejný pro SV a TV) použije pro stanovení nového fakturačního stavu SV a TV a přiřadí Kč. např. stav byt.vodoměrů SV 1000m3 TV 750m3 celkem 1750m3 celkem fakturováno za SV+TV 2200m3
Splaceni stareho uveru SV
V roce 2011 jsem koupil byt v domě, kde již existovalo SV. SV mělo úvěr na zateplení, který řádně splácí. Od SV pravidelně dostávám předpis mých měsíčních plateb, kde o splátkách úvěru není ani slovo, naopak tam je ten nechvalně známý Fond oprav. Z něho zřejmě splácí SV onen úvěr. V mé kupní smlouvě je uvedeno „Kupující bere na vědomí, že na něho nabytím vlastnického práva k předmětu prodeje přecházejí veškerá práva a závazky prodávajícího.“ Prosím o radu, jak postupovat, situace se mi podle zde dříve proběhlých diskusí jeví nezákonná.
Úvěr
Dobrý den, prosím o radu. Naše svj má tři a v každém čtyři patra po dvou bytech. Chtějí si tu udělat výtahy, nové, nikdy tu nebyly. Navíc si chtějí vzít úvěr a částkou cca tři miliony (na tři výtahy) zadlužit 24 bytů. Musí v tomto případě souhlasit všichni? Jsme v prvním patře, Nesouhlasíme s timto řešením, hodnota našeho bytu se na rozdíl od těch nad námi nezvýší. Ať si výtah postaví, ale finančně se podílet nechci. Děkujuuuuu moc za radu.
Neplatná nájemní smlouva
Dobrý den, má někdo z diskutujících členů SVJ, zkušenosti z nájemní smlouvu, která je v rozporu s příslušným zákonem. V našem SVJ existuje dlouholetý problém s nájemní smlouvou, kterou uzavřelo SVJ s firmou, která podniká v telekomunikacích. Ačkoli je tato smlouva sepsána podle §3 zákona 116/1990 Sb. a jedná se o NÁJEMNÍ SMLOUVU, není placeno nájemné. Tuto zhovadilost má na svědomí bývalá předsedkyně výboru, která si tuto smlouvu dovolila dokonce podepsat sama i když stanovy i usnesení soudu hovoří jasně, že je nutný podpis minimálně dvou členů výboru!!!
Nový vlastník bytu s propadlými vodoměry
Dobrý den, V případě změny majitele, kdy nový vlastník koupí byt s propadlými vodoměry (Předchozí vlastník si je nenechal vyměnit.), má svj nějakou povinost nového majitele upozoňovat na to, že koupil byt s propadlými měřidly které nelze použít pro rozúčtování? Kdo by se měl starat o to aby v takovém bytě proběhla výměna ?

Poslední komentáře