Ostatní

Nový člen výboru

Vložil Zuzana (bez ověření), 20. Září 2012 - 8:12 ::

Mam otazku: Jeden clen vyboru slozil funkci, nasel se nahradnik, ktery chce do vyboru. Je svolana tedy schuze kde se bude volit novy clen, bohuzel novy clen nemuze prijit na schuzi. Co s tim? Jakym zpusobem je mozne tohoto cloveka zvolit? Muze ho zastoupit nekdo s plnou moci i pokud se jedna o volbu do vyboru? Je mozne toto nejak osetrit, aby novy clen mohl byt zvolen? Novy termin schuze mi prijde nerealny, jelikoz takhle rychle po sobe by nikdo neprisel. Diky

Odstoupení člena výboru - nikdo nechce nahradit, co s tím?

Vložil Zuzka (bez ověření), 19. Září 2012 - 12:28 ::

Dobrý den, mám dotaz. Jsem místopředseda společenství a rozhodla jsem se skončit.Vše jsem již řádně a písemně oznámila a za týden nás čeká schromáždění. Zde by se měl zvolit nový člen, aby mohl výbor dále fungovat, neboť jsme zde jen 3, nyní již pouze 2 lidi. Můj dotaz zní, pokud se do výboru nikdo nepřihlásí, jaký je další postup?Výbor je tím pádem neprávoplatný a kdo tedy bude vykonávat správu? Při prvním schromáždění bylo řečeno, že pokud se nikdo nepřihlásí do výboru, stanou se tak ze zákona první tři zapsaní vlastníci v katastru nemovitostí. Je toto pravda?Ze kterého zákona to vychází? Kde se o tom píše? Nepodařilo se mi to najít. Je to použitelné pouze při prechodu do vlastnictví nebo kdykoliv pokud není výbor?

jak přinutit posledního člena BD aby přestoupil do SVJ

Vložil Petr Vacek (bez ověření), 18. Září 2012 - 20:51 ::

V roce 2010 proběhla privatizace panelového domu. Při privatizaci muselo být založeno BD. Po privatizaci se odsouhlasilo, že se byty převedou bezplatně do SVJ . Pouze jeden byt z 38 byl proti a je pořád v BD .Jak mám přinutit posledního člena BD, aby přešel do SVJ?
(Důvod, proč nechce byt převést do SVJ,je ten,že by mu od něj po vstupu do SVJ pomohl exekutor)

Poškozená okna po zateplení

Vložil Jirka (bez ověření), 17. Září 2012 - 10:36 ::

Dobrý den,

při rekonstrukci a zateplování společných částí domu mi pracovníci stavební firmy poškodili skla oken. Komunikoval jsem se stavbyvedoucím, byli se tu na to podívat, informace je, že jde o fleky napálené od flexy (dneska se dělají opravdu podivné věci). Chci odbornou výměnu skel firmou, která je instalovala nebo jejím autorizovaným servisem kvůli zachování záruky. Nechal jsem si vypracovat kalkulaci, cena je 25.000.- Chci ideálně, aby faktura šla přímo stavební firmě. Momentálně je ticho po pěšině.

Někde jsem se dočetl, že mohu jako vlastník mohu reklamovat služby sám, jinde zase, že přes výbor svj. Věřím, že sám, ale je to tak? (V tomhle případě si to neumím představit, navíc, okna jsou moje).

Zvýšení měsíčních záloh na služby a příspěvku do fondu oprav

Vložil Osík, 14. Září 2012 - 17:16 ::

Dobrý den, jsem předseda domu a podle vyúčtování je zapotřebí zvýšit zálohy na společnou elektřinu. Protože je náš dům ve velmi špatném stavu, chtělo by zvýšit i příspěvky do tzv. fondu oprav. Někteří vlastníci však se zvýšením stále nesouhlasí, protože mi tvrdí, že jak zvýšení záloh, tak i příspěvků do fondu oprav musí být nějak podložena (právně). Chtěla bych se zeptat, zda-li je to pravda. Děkuji Švecová

Odkup pozemku na SVJ

Vložil VV (bez ověření), 13. Září 2012 - 22:14 ::

Dobrý den, potřebuji poradit. V blízkosti našeho domu probíhá výstavba. Před naším domem je plocha, na níž jsme doposud parkovali. Tento pozemek vlastní město, od našich pozemků okolo domu je odděleno chodníkem. Do budoucna se obáváme možného záboru na pozemku pro parkování a rádi bychom pozemek od města odkoupili. Předběžně nám sdělili cenu. Nyní bychom vše rádi nechali odhlasovat na schůzi. Prozatím bychom rádi pozemek odkoupili na SVJ, bohužel na koupi nemáme peníze. Jelikož v budoucnu plánujeme, že by na pozemku byla zachována parkovací stání, zjistili jsme,že 2/3 vlastníků by měli o parkovací stání zájem. Ti by byly ochotni na koupi pozemku složit peníze na účet SVJ (v budoucnu by přispívali PMP i na údržbu pozemku). Prosím kdo má zkušenosti a poradí mi s následujícím:

soužití SVJ a BD

Vložil alex (bez ověření), 13. Září 2012 - 18:54 ::

Ahoj, chceme předat byty všem do SVJ a zároveň zůstat v BD , které se bude dále starat o dům a nájemníky – nečleny a tím tak navenek vůči firmám působit pořád stejně. Jaký na to máte názor, můžou být ve výboru a představenstvu stejní lidé ? U nás to totiž nikdo jinej nechce ani dělat… Díky za rady

Nové byty

Vložil Lenka (bez ověření), 13. Září 2012 - 12:19 ::

Dobrý den prosila bych o radu. Při revitalizaci jsme se rozhodli , že v nádstavbě si uděláme nové byty, které po dokončení prodáme . Zajímalo by mě jaká daňová povinnost se nás bude týkat při prodeji. Myslím, že bychom měli zaplatit jen daň z prodeje, a žádné DPH ani daň z příjmu.

Děkuji za radu

Stížnost představenstva

Vložil Jiří Kroupa (bez ověření), 12. Září 2012 - 21:26 ::

Dobrý den. Představenstvo SVJ poslalo na základě několika majitelů stížnost na Městský úřad. Mezi majitely není jednotná shoda na tuto stížnost, ke které je přiložen podpisový arch i s nemajitely. Množství připojených podpisů zdaleka nedosahuje nadpoloviční většiny. Mělo by mít představenstvo prokazatelný souhlas nadpoloviční většiny pro podání této stížnosti? Děkuji Jiří

Bezplatný převod pozemku

Vložil Anonymous, 12. Září 2012 - 7:12 ::

Dobrý den, stát prostřednictvím Bytové správy MV nás oslovil ve věci bezúplatného převodu pozemků přihlehlých k domu, kde je 23 vlastníků bytových jednotek. Uvedenou organizací je požadován 100 % souhlas, ale jeden z vlastníků tento souhlas k bezúplatnému převodu nechce dát. Je nějaká možnost, šance, tento bezúplatný převod uskutečnit bez souhlasu tohoto jednoho vlastníka, např. přes soud. Děkuji za odpověď

Syndikovat obsah