Ostatní

výměna oken a úvěr

Vložil josef (bez ověření), 23. Září 2012 - 19:59 ::

Děkuji za rychlou odpověd, asi jsem se špatně vyjádřil. Okna máme uvedena pouze ve společných prostorech.Můžu poprosit o Vaše vyjádření i ohledně úvěru at je to na okna či cokoliv jiného.

výměna oken á úvěr na tuto výměnu

Vložil josef (bez ověření), 23. Září 2012 - 19:10 ::

Dobrý den,SVJ chce provést výměnu oken ( okna jednotek nejsou ve stanovách uvedena jako společné prostory) . Na tuto výměnu chce využít úvěru. Může společenství odhlasovat úvěr( tím pádem zadlužit proti mé vůli mou bytovou jednotku) , nebo musí dojít k dohodě , tzn. 100 % souhlas všech vlastníků ?

výbor SVJ

Vložil kaiser (bez ověření), 23. Září 2012 - 16:52 ::

mám dotaz,co dělat když odstoupí výbor SVj ,který trvá na tom ,že již tyto funkce nechce nadále vykonávat..SVJ se skládá z 8 byt.jednotek ,ale nikdo další z nájemníků nemá o tyto funkce zájem.jak bude svj fungovat??

prava vlastniku v druzstevnim dome

Vložil johny269, 23. Září 2012 - 16:10 ::

V nasem druzstevnim dome je 5 vlastniku bytovych jednotek a 11 druzstevniku. Statutarni organ vykonava dosud druzstvo. Po koupi nasich bytu nam druzstvo ponechalo vsechny povinnosti najemniku, tj. platit zalohy na opravy a udrzbu domu, platit prispevek na druzstvo jako naseho statutarniho organu , platit mesicni zalohu na cinnost vyboru samospravy a pecovat o udrzbu domu, ale naopak nam sebralo vsechny nase prava, predevsim pry nemame pravo mít zastupce ve vyboru samospravy, a tudiz nemuzeme ani rozhodovat o hospodareni a sprave naseho domu. Jaky predpis nebo zákon upravuje v tomto pripade nase prava, podle ktereho se muzeme hajit a branit ? Pomozte, pripadne zaslete odkaz.

Výbor SVJ s mrtvým členem

Vložil Willi (bez ověření), 21. Září 2012 - 12:55 ::

V jednom SVJ je tříčlenný výbor, kde jeden ze členů v polovoně roku 2009 zemřel. Přesto je v rejstříku stále veden výbor SVJ v plné sestavě, tedy i se zemřelým. Navíc jsou ve sbírce listin v rejstříkovém soudu již vloženy tři účetní uzávěrky (za rok 2009,2010 a 2011), kde je v příloze účetní uzávěrky uveden jmenovitě celý výbor i se zemřelým. Kam se mám tato skutečnost nahlásit? Nejedná se o podvod? a navíc výbor nemůže být již tři roky usnášeníschopný…

Faktura za vyjazdy technika objednane

Vložil Peter Nagy (bez ověření), 21. Září 2012 - 9:46 ::

Dobry den,

Mam na vas prosbu ohladne faktury ktora mi bola zaslana na uhradenie. Minuly mesiac mi praskol silikon v kupelni a pretekala voda k susedovy pod mojim bytom, na co som zavolal poistovni a nahlasil poistnu udalost a opravil som si skody vo svojom byte aj zamedzil vzniku novych skod atd Nasledne o 2 tyzdne mi zaslalo spolocenstvo harfa fakturu na vyjazdy technika ktory sa bol pozriet v mojom byte. Problem je v tom ze technika objednalo spolocenstvo a nie ja osobne a ze faktura je vystavena taktiez na polocenstvo a nie na mna. Pytam sa tym padom preco to odmieta spolocenstvo uhradit nakolko je to fakturovane na nich? moja poistovna to odmieta uhradit.

Stanovy a rejstříkový soud

Vložil Willi (bez ověření), 21. Září 2012 - 9:17 ::

Chtěl bych se zeptat, zda po schválené úpravě stanov je potřebné tyto novelizované stanovy nechat vložit jako dokument na rejstříkový soud. Děkuji za odpověď

když SVJ nefunguje

Vložil fusko (bez ověření), 20. Září 2012 - 16:44 ::

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat, jsem členem SVJ IČ: 27490149 s pěti byty. BOhužel máme takový problém, že jsou tři neplatiči. Je stanven správce, ale ten vůbec nesvolává jednou ročně schůze, nevíme v jakém stavu, co je. SVJ bylo založeno v roce 2006 a od té doby nic neproběhlo.

BOhužel s jinými vlastníky se to moc řešit nedá, neboť tento stav nechce nikdo řešit.

MOhu jako vlastník s tím něco udělat, mohu to podat k soudu pro neplnění povinností nebo mohu třeba objednat audit atd.? Děkuji moc za radu

Porušování zákona předsedou společenství

Vložil Martin (bez ověření), 20. Září 2012 - 14:03 ::

Dobrý den,

nedávno jsme koupil byt v osobním vlastnictví a stal se tak automaticky členem společenství vlastníků v domě. V zápětí jsem ale zjistil, jakou fatální chybu jsem udělal. Předsedou společenství je právník na penzi , který v domě vládne tvrdou rukou a dělá si v podstatě úplně co chce. Na poslední schůzi např. prosadil určitou rekonstrukci v domě. Na schůzi nás byla těsná nadpoloviční většina. To, že ke schválení takovéhoto kroku zákon vyžaduje tříčtvrtinovou většinu ho vůbec nezajímá i když na to byl upozorněn, na písemné výzvy vůbec nereaguje. Většina ostatních vlastníků je v pokročilém věku a předsedy se evidentně bojí, jeho odvolání je tak neproveditelné. Může mi někdo poradit, jakého trestného činu se předseda dopustil, když nechal zrealizovat opravu v domě za asi čtvrt milionu bez patřičného souhlasu členů společenství. A co se s tím dá dělat. Nepadá mě jen trestní oznámení.

Neplatič

Vložil jana nemeckova, 20. Září 2012 - 13:24 ::

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli lze vyloužit neplatícího vlastníka ze společenství a jestli má právo společenství mu např. odpojit vodu apod. Děluji

Syndikovat obsah