Ostatní

zápis ze schůze

Vložil Tom (bez ověření), 12. Říjen 2012 - 13:36 ::

Dobrý den, v zápisu ze schůze náš výbor při hlasování uvádí pouze, zda věc byla či nebyla schválena, ale neuvádí kolik hlasů bylo pro a kolik proti. Dle Obchodního zákoníku, ale toto uvádět musí, ne? Jak se proti tomuto bránit? Čeho se tak náš výbor dopouští?

Děkuji za odpověď.

špatné vedení a nezájem členu

Vložil Pekař Pavel, 12. Říjen 2012 - 10:01 ::

dobrý den

naše svj má 32.byt jednotek den vzniku společenství: 6.1.2010 zápis zástupců předseda místopředseda 2.členové výboru dne 12.5.2010 regis­trace 12.8.2010 já jsem se stal členem 2.2.2011 jsem nespokojen s celkovým vedením a práci svj předseda mimo republiku nepředal vše misto předsedovy a členové výboru nedělají nic ani když jsem dal požadavek třeba na kontakty na společnou nástěnku či nákup vlastní schránky pro družstvo se pošta má házet předsedovi do schránky. platné shromáždění pouze tech 4.ve vedení bylo při vzniku od svj kde vznikli i stanovy.od te doby svolání shromáždění vždy 5 dnu před bez bodu o čem se bude jednat.při posledním to samé jen s tím že menšina lidí schválila výměnu dveří a opravu spár na paneláku.nejsou žádné zápisi z tohoto ani prezenční listina

Smlouva výboru SVJ s vlastníkem bytové jednotky (člen SVJ) o podnikání

Vložil Radek SVJ525, 12. Říjen 2012 - 7:52 ::

Hezký den, prosím neexistuje někde vzor smlouvy SVJ s vlastníkem jedné bytové jednotky, který v ní chce nejen bydlet, ale i podnikat (masážní salón).Jedná se mi smluvně ošetřit všechny možné situace, které můžou nastat. Např. používání společných prostorů, výtahů (úhrada el. energie), úklid, vznik možných škod či plnění pojistných událostí např. úrazu zákazníků ve společných prostorách domů. Dále jasně stanovit pravidla, která budou v dané situaci dodržována a i platnost této smlouvy. Moc děkuji za podnětné příspěvky. Radek V.

Umrtí člena výboru

Vložil Lucka (bez ověření), 12. Říjen 2012 - 5:43 ::

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak postupovat při změně výboru. Máme založené SVJ a 3 členný výbor, ale bohužel teď předseda výboru zemřel a já nevím, jak postupovat dál. Jediné co si myslím je, že musíme svolat schůzy majitelů bytu a zvolit nový výbor. Ale po zvolení nevím jak pokračovat dál, kde nahlásit změny, aby se to projevilo v obchodním rejstříku a na dalších potřebných místech. Můžete mi s tím prosím poradit. Děkuji moc

zápis v katastru nemovitostí - hlas na shrom.SVJ

Vložil Strýc (bez ověření), 11. Říjen 2012 - 14:13 ::

Dobrý den,v katastru nemovitostí má jednotka zapsán spoluvlastnický podíl 212/10000.Jediný vlastník, který je tamtéž uveden má zapsán podíl 53/2500. Domnívám se správně,že uvedený vlastník nemá při hlasování právoplatný hlas?Musí být v katastru uvedeni všichni vlastníci jednotky?Děku­ji Strýc

fond bytového hospodářství

Vložil svjdukelská111 (bez ověření), 11. Říjen 2012 - 12:00 ::

Po vzniku našeho Společenství nám správce dělá bývalý majitel, Stavební bytové družstvo. Podle §15 ZoVB přispíváme na náklady spojené se správou domu a pozemku a zároveň si vytváříme rezervu na budoucí opravy. Správce nám ale stále tyto prostředky v předpisu měsíčních úhrad za užívání bytu a služby vede jako „Příspěvky do fondu bytového hospodářství“. Takový pojem ale ZoVB nezná. Jak máme proti tomuto archaickému termínu postupovat? Správce na něm, jak se zdá, nehodlá nic měnit.

Náhrada škody z fondu oprav

Vložil xbus (bez ověření), 11. Říjen 2012 - 8:42 ::

Zajímal by mě názor na tento problém:

SVJ má smlouvu o zajištění sekání trávy s jedním z členů SVJ. Smlouva ale nemá zákonné parametry pracovní smlouvy ani dohody o provedení práce. Tento člen („brigádník“) při sekání trávy způsobil škodu na cizím majetku – na vozidle jiného člena SVJ (rozbité sklo odraženým kamínkem). Brigádník nemá sjednané žádné pojištění a musel by škodu financovat ze svého. Poškozený žádá proplatit opravu skla (náhradu škody) z fondu oprav a obstaral si písemný souhlas většiny vlastníků (nesouhlasí asi 15% dle velikosti podílu). Poškozený se domnívá, že souhlas většiny postačí, aby výbor mohl proplacení škody poskytnout. Výbor se ale domnívá, že by bylo zapotřebí souhlasu všech členů SVJ jednomyslně, protože se jedná o použití fondu oprav k jiným účelům než ke kterým se do tohoto fondu přispívá…

Hulváti na shromáždění

Vložil Míla závorka (bez ověření), 10. Říjen 2012 - 19:25 ::

Na shromáždění opakovaně vystupují 2 členové společenství velmi hulvátsky, sprostě napadají členy výboru a prakticky tím omezují práva ostatních, tj. řádně projednat schválený program. Další jiní zase v průběhu programu diskutují svůj problém donekonečna, ačkoli by ho mohli kdykoli řešit přímo na výboru. Někteří účastníci posléze znechuceně odcházejí. Co udělat BEZPROSTŘEDNĚ na této schůzi? Objednat ochranku a nechat je vyvést nebo volat Policii městskou či státní? Vše proto, aby shromáždění mělo výsledek v souladu se zákonem a stanovami.

dluhy dědictví

Vložil cibez, 10. Říjen 2012 - 6:26 ::

Situace je taková, před 3 roky zemřel jeden z vlastníků. Dědictví se táhlo 3 roky! Teď jsme jako společenství obdrželi usnesení o dědictví, které nabylo právní moci. Zůstavitel měl již před smrtí dluhy na nájmu. Předmět dědictví tj. Byt byl rozdělěn podílově mezi dvě osoby. Naše pohledávka v usnesení je do doby kdy zůstavitel zemřel. Dotazy zní:

1 – Jak dále naložit s pohledávkou která je v usnesení o dědictví? Máme je v dopise tj.pozůstalé oslovit a vyzvat k zaplacení či soudně, exekuce v případě průtahů dlaších?

2– Po celou dobu vyřízování dědictví nikdo neplatil nájem. Za 3 roky to už dělá pěknou sumu. Zas máme s částkou oslovit pozůstalé a pak to vymáhat soudně?

DPH

Vložil 1Raula, 9. Říjen 2012 - 19:02 ::

Dobrý den, mám dotaz ohledně DPH při revizi.Firma nám dělala revizi a přitom i opravu hasících přístrojů.Naúč­tovala si 20% DPH.Je to tak v pořádku?

Syndikovat obsah