Ostatní

obchodní rejstřík

Vložil Lada (bez ověření), 7. Srpen 2014 - 9:56 ::

Nedaří se mi odpovědět Petrovi , který si všimnul mé chyby ze dne

Vložil Lada (bez ověření), 5. Srpen 2014 – 0:35 :: Ostatní

Samozřejmě, že se jednalo o rok 2009, takže opravdu uplynulo 5 let. Díky za upozornění.

Práva

Vložil martinahanzesova, 6. Srpen 2014 - 21:11 ::

Dobrý den,mám dotaz: v květnu tohoto roku jsme si převedli byt z družstevního do osobního vlastnictví,bohužel u nás v bytovce jsou v osobním vlastnictví jen 4 byty,ostatní jsou družstevní,Správu domu dělá družstvo do doby kým osobní vlastníci nebudou 75 % což to roky ještě nebude,protože nikdo další zatím nemůže od nich to odkoupit.V bytovce se mi nelibí pár věci,hlavně to že nefungují zvonky jako bzučáky a na venkovních dveří je koule jak z venku tak i zevnitř,tudíž z baráku nikdo nevyjde pokud nemá klíče,nebo si je doma zabouchne:(mam malé děti a z te koule zevnitř mám strach,připadne mi to hlavně snad i protizákonné,že nemáme tady volně přístupný ani jeden únikový východ a když de zamnou někdo na návštěvu nebo tak pořád musím jít až dolu jim otevřít klíčkem protože nefungující zvonky,nechápu to.

bytové družstvo - prodej členského podílu

Vložil Hanka (bez ověření), 6. Srpen 2014 - 9:58 ::

Dobrý den, prosím o radu, jsem na portálu SVJ ale možná mi někdo poradí ohledně bytového družstva: bytové družstvo vyloučilo člena BD, vyplatilo mu členský podíl v družstvu. Byt je v této době volný a BD chce prodat přes realitní kancelář. Členský podíl (vyloučeného člena) v družstvu byl cca 135.000 Kč, nyní ho chce prodat za cenu přibližně 1500 000,– Kč. Tj. členský podíl nového člena bude 1500000,– Kč a pokud by i tento neplatil nájemné a byl v budoucnu také vyloučen, BD by mu muselo vyplatit podíl v této výši tj. 1500 000,– Kč? Děku

Soused nechce poskytnout klíč od společné prostory ve SJM

Vložil Ellys (bez ověření), 6. Srpen 2014 - 9:46 ::

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou, jak nejefektivněji postupovat v případě, že si soused „opanoval“ společnou místnost v našem domě, vyměnil zámek a odmítá všem ostatním vlastníkům přístup. Již jsme kontaktoval výbor SJM ohledně stížnosti, bylo mi sděleno, že v nejzazším případě může dojít k soudnímu jednání. Je toto možné? Nějak nechápu, proč bychom se měli soudit o přistup do společné prostory s někým, kdo není výhradním vlastníkem, pouze vyměnil zámek. Děkuji za radu.

náklady na teplo v SVJ

Vložil Vlastimil Jaroš (bez ověření), 5. Srpen 2014 - 15:52 ::

Bydlíme v bytovém domě, jsme všichni členy Společenství vlastníků bytových jednotek. Teplo nám dodává teplárenská společnost k patě domu. Dodané množství je nám fakturováno podle odečtu na patě domu. Každý byt má v bytě měřič dodaného tepla. Stejně tak je v každém bytě měřič teplé vody. Sečteme-li naměřené hodnoty a odečteme od hodnoty naměřené na patě, vzniká rozdíl, který nazýváme „ztratné“. Toto ztratné je nepřiměřeně vysoké a v posledním roce nepřirozeně stouplo. Přesto že hodnoty naměřené v bytech zůstaly zcela stejné, „ztratné“ je dvojnásobné. Teplárna dodala v roce o 300 GJ více, ale hodnoty naměřené v bytech zůstaly stejné. Jak velké „ztratné“ je v normě? Co všechno ovlivňuje jeho výši? Jak se můžeme hájit ve vztahu k teplárně? Děkuji za reakce. Děkuji za fundované odpovědi, jak pokračovat v řešení takového problému.

studna v chatové oblasti

Vložil Krejčířová (bez ověření), 5. Srpen 2014 - 5:51 ::

Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně užívání studny. Vlastníme chatu, kdy v chatové oblasti jsou tři chaty vedle sebe a je pro ně vybudovaná jedna studna na prostředním pozemku. Užívání studny je upraveno smlouvou, kterou sepsali a podepsali ještě dědové, kteří tuto studnu kopali společně. Tím všichni tři vlastníci čerpali vodu ze studny společně a také s ní šetřili. Nyní se soused, na jehož pozemku se studna nachází, rozhodl, že si do studny dá vlastní čerpadlo a chce si přívod napojit přímo do chaty a napojit si ho i na vlastní sprchu. Ostatní dva spoluuživatelé studny s tímto nesouhlasí, protože tím by se přestalo šetřit s vodou ve studni a další dva uživatelé by byli bez vody, protože třetí soused by tuto vyčerpal, neboť by s ní nešetřil jako dříve. Již dvakrát se v minulosti stalo, že soused vyčerpal veškerou vodu a oba další sousedé byli na tomto škodni. Můžeme nějak zabránit sousedovi v napojení vody ze studny, abychom nezůstali na suchu? Existují nějaké právní kroky, žaloba?

Zápis do obchodního rejstříku

Vložil Lada (bez ověření), 5. Srpen 2014 - 0:35 ::

Všichni určitě v tuto hodinu – 1,14h sladce spíte a já mám hlavu, jako pátrací balón. Vstřebávám do sebe všechny možné příspěvky na tomto webu a mám v hlavě totální zmatek. Budu doufat , že mi tady někdo nevynadá, ale poradí. První shromáždění jsme měli 5.8.2008, kde byl zvolen výbor a téhož dne na schůzi výboru vnikly funkce. Uplynulo 5 roků, kdy funkční období výboru končí a zároveň zaniká členství.

1.8. jsme měli shromáždění, kde jsme na další pětileté volební období , které začne běžet 6.8.2014 volili nový výbor ve stejném složení. Toto jsme zapsali do zápisu. Téhož dne jsme měli schůzi výboru, kde došlo k volbě předsedy a místopředsedy – oproti min. období došlo k přehození funkcí, rovněž je zde uvedeno, že tyto funkce budou vykonávat od 5.8.2014

odvolání výboru SVJ

Vložil SVJ1, 4. Srpen 2014 - 21:26 ::

Dobrý den, řešíme problém s odvoláním výboru SVJ, nelíbí se nám, jak pracuje a jak komunikuje s vlastníky, neakceptuje přání většiny a hájí jen své osobní zájmy. Revizní komise tudíž navrhla výboru schůzi s tím, že se bude řešit odvolání výboru a volba nového výboru. Výbor na to reagoval tak, že svolal schůzi a do programu mimojiné dal, že žádá odvolání revizní komise a pokud nebude odvolána, tak výbor k datu schůze sám odstupuje. Schuze byla usnášeníschopná, (15 bytů z 22), revizní komise nebyla odvolána, byl zvolen nový dvoučlený výbor s tím, že třetí člen bude doplňen.

Povinnost instalace meridel tepla (dalkove odecitatelnych)

Vložil Lukas (bez ověření), 4. Srpen 2014 - 18:54 ::

Dobrý den, Na posledni schuzi, nas predseda SVJ informoval o povinnosti do nejakeho terminu vymenit nase stavajici meridla, za meridla, která umoznuji dalkovy odecet. Celkove naklady na vymenu se pohybuji nekde okolo 500 tis. Zaklada se toto prosim na pravde, nebo je to jen vymysl. Predem dekuji

Hlasování dle §u 1129 NOZ

Vložil Smutný (bez ověření), 4. Srpen 2014 - 15:55 ::

Je možné při hlasování shromáždění SVJ založeného podle zákona 72/94 uplatňovat znění §u 1129 NOZ? Nebo to platí jen pro některé případy? Smutný.

Syndikovat obsah