Ostatní

Zápis do obchodního rejstříku

Vložil Lada (bez ověření), 5. Srpen 2014 - 0:35 ::

Všichni určitě v tuto hodinu – 1,14h sladce spíte a já mám hlavu, jako pátrací balón. Vstřebávám do sebe všechny možné příspěvky na tomto webu a mám v hlavě totální zmatek. Budu doufat , že mi tady někdo nevynadá, ale poradí. První shromáždění jsme měli 5.8.2008, kde byl zvolen výbor a téhož dne na schůzi výboru vnikly funkce. Uplynulo 5 roků, kdy funkční období výboru končí a zároveň zaniká členství.

1.8. jsme měli shromáždění, kde jsme na další pětileté volební období , které začne běžet 6.8.2014 volili nový výbor ve stejném složení. Toto jsme zapsali do zápisu. Téhož dne jsme měli schůzi výboru, kde došlo k volbě předsedy a místopředsedy – oproti min. období došlo k přehození funkcí, rovněž je zde uvedeno, že tyto funkce budou vykonávat od 5.8.2014

odvolání výboru SVJ

Vložil SVJ1, 4. Srpen 2014 - 21:26 ::

Dobrý den, řešíme problém s odvoláním výboru SVJ, nelíbí se nám, jak pracuje a jak komunikuje s vlastníky, neakceptuje přání většiny a hájí jen své osobní zájmy. Revizní komise tudíž navrhla výboru schůzi s tím, že se bude řešit odvolání výboru a volba nového výboru. Výbor na to reagoval tak, že svolal schůzi a do programu mimojiné dal, že žádá odvolání revizní komise a pokud nebude odvolána, tak výbor k datu schůze sám odstupuje. Schuze byla usnášeníschopná, (15 bytů z 22), revizní komise nebyla odvolána, byl zvolen nový dvoučlený výbor s tím, že třetí člen bude doplňen.

Povinnost instalace meridel tepla (dalkove odecitatelnych)

Vložil Lukas (bez ověření), 4. Srpen 2014 - 18:54 ::

Dobrý den, Na posledni schuzi, nas predseda SVJ informoval o povinnosti do nejakeho terminu vymenit nase stavajici meridla, za meridla, která umoznuji dalkovy odecet. Celkove naklady na vymenu se pohybuji nekde okolo 500 tis. Zaklada se toto prosim na pravde, nebo je to jen vymysl. Predem dekuji

Hlasování dle §u 1129 NOZ

Vložil Smutný (bez ověření), 4. Srpen 2014 - 15:55 ::

Je možné při hlasování shromáždění SVJ založeného podle zákona 72/94 uplatňovat znění §u 1129 NOZ? Nebo to platí jen pro některé případy? Smutný.

Ekonomický test pro předsedy SVJ

Vložil lake, 3. Srpen 2014 - 20:08 ::

Milí předsedové SVJ, zkusme absolvovat malý ekonomický test. Můžeme začít.

Situace 1:
Vlastník jednotky dluží zálohy na správu domu od ledna. Stále se vymlouvá na finanční tíseň, proto jste ještě věc nepředali právníkovi. Najednou přiběhne s tím, že za červenec zaplatí v hotovosti a zbytek slibuje uhradit později.

Otázka:
Vydáte mu kvitanci o uhrazení zálohy na správu za červenec, nebo se zachováte jinak?

Odpověď:
Pokud jste mu vydali potvrzení o úhradě zálohy za červenec, právě jste porušili povinnost jednat s péčí řádného hospodáře a připravili jste SVJ o platby jeho záloh za 6 měsíců. Podle § 1950 NOZ platí, že při opakovaných plněních z téhož právního důvodu se má za to, že ten, kdo předloží kvitanci na plnění splatné později, splnil také to, co bylo splatno dříve. Pokud jste neuváženě vydal potvrzení o přijetí červencové zálohy, má se za to, že dlužník již zaplatil za leden, únor, březen, duben, květen i červen. A je to.

Problémoví sousedé

Vložil Nevena (bez ověření), 3. Srpen 2014 - 18:43 ::

Dobrý den, jak účinné řešit situaci s problémovými podnájemníky? Byt má sousedka v OV, pronajímá ho patrně nějaké cizince a ta ho dál pronajímá dalším lidem. Nedávno (po dvou zásazích policie a spoustě stížností) SVJ majitelku vyzvalo doporučeným dopisem, aby situaci řešila. Před týdnem nájemníky pravděpodobně vystěhovala a místo nich přišli noví, nicméně ti se chovají ještě hůř než ti předchozí, za tenhle víkend, co jsem doma, je soustavně hluk, hlasitá hudba a proběhlo několik dost vyostřených hádek. Byt je 3+1 a nájemníků je v bytě pravděpodobně víc, nezvonila jsem tam, protože nechci riskovat napadení.

negativní chování podnájemníků

Vložil Josef Kolovrat (bez ověření), 2. Srpen 2014 - 18:06 ::

Prosím, našla by se zde rada, jak postupovat vůči podnájemníkům, kteří svým chováním a jednáním doslova obrátili dům naruby. Námitky spolubydlících vůči majiteli bytu se míjí účinkem. Počet podnájemníků v bytě je celkem pět, když vlastník je jeden. SVJ přitom dostává platbu za jednu osobu. Domluvy jak k úhradám za počet lidí v bytě, tak jednání u správce, je zcela zbytečné. Pan správec nás odkazuje na naše vlastní řešení, že on do toho nemůže zasahovat. Tedy vše si máme vyřešit sami. Podnájemníci, jinak „nepřizpůsobiví“ lidé mají celý dům „na háku“ a je jim vše jedno.

VOLBY VÝBORU SVJ

Vložil TEMPUS (bez ověření), 1. Srpen 2014 - 20:38 ::

Dobrý den. Mám dotaz. Členům našeho výboru vzniklo členství i funkce 5.srpna 2009. Funkční období členů skončí 5.srpna 2014, tedy uplynutím funkčního období.

Dnes jsme měli shromáždění, na kterém proběhly volby výboru, s tím, že jsme volili stejné členy výboru.

Zřejmě jsem to dost dobře nepochopil, tedy volili jsme stejné členy výboru s tím, že jejich vznik členství i funkce ve výboru budou v obchodním rejstříku společenství vlastníků zapsány s datem 5.srpna 2014, nebo 6.srpna 2014, nebo s dnešním datem? Kdyby měli být zapisování jak funkce, tak členství s dnešním datem, pak by museli odstoupit ze svých funkcí k dnešnímu datu?

ODSTOUPENÍ ČLENA VÝBORU

Vložil Předseda SVJ (bez ověření), 1. Srpen 2014 - 11:34 ::

Dobrý den,

rád bych získal informaci. Co se stane, když jeden člen výboru odstoupí ze své funkce a nikdo další ho nechce nahradit.

Jak dále spravovat dům, když výbor podle stanov musí mít tři členy.

Předem děkuji za Vaší ochotu a odpověď.

S pozdravem Březina Vlastimil.

Syndikovat obsah