Ostatní

Hlasování na shromáždění

Vložil Ferdinand (bez ověření), 17. Leden 2015 - 0:48 ::

Na shromáždění je přítomno 500 platných hlasů.Body o hlasování: a)Dodělávka soklu na Bytovém domě b)Projednání návrhu smlouvy na zřízení věcného břemene za účelem umístění součástí distribuční soustavy kabelového vedení a kabelové skříně. Při hlasování bude 29 hlasů proti. Dotazy: 1. a+b 500hlasů- 29hlasů?
2. a+b 1000hlasů-29hlasů? Pro upřesnění:SVJ(2000) máme vzorové stanovy. Budu rád za Vaše odpovědi na položené dotazy.Předem děkuji.

Živnost v pronajatém bytě SVJ

Vložil Lucie (bez ověření), 16. Leden 2015 - 11:22 ::

Dobrý den, protudovala jsem FAQ a nenašla jsem odpověď na naši otázku. Jsme SVJ v domě s 6 BYTOVÝMI jednotkami. Jeden byt je pronajímán. Ostatních pět bytů je uživáno majiteli. Byt byl pronajat 5ti člené rodině(2 dospě­lé,3děti) Rodina má tzv. „domácí výuku“ čili děti nenavštěvují školu, vyučuje je matka doma. Bohužel sem vozí ostatní rodiče do jejich „domácí školy“ své děti. Čili v domě se pohybují cizí lidé, je zde zvýšený provoz jak na chodbě tak s auty před domem. Zájímá nás zda-li si žena v pronajatém domě může zřídit živnost na domací školu bez souhlasů nás majitelů bytů. Nevíme jak to mají ve smlouvě s majitelem bytu,ten nekomunikuje. Ale pokud bude v domě každy den chodit nespočet dětí a rodičů, projeví se to jak na spotřebě společné energie tak na znečištění spol.prostor, nemluvě o tom, že v bytě je neustálý VELMI SILNÝ hluk od pobíhajících dětí, který ruší ostatní majitele bytů. Takže otázka zní – můžou mít podnájemnící v bytě živnost na domácí školu bez svolení SVJ??? Je to prosím někde popsáno v zákoně?

Obtěžující důchodci (smrad, puštěný plyn, neochota) - jsou majitelé bytu

Vložil mkabes, 16. Leden 2015 - 9:42 ::

Dobrý den. Předem se omlouvám za delší popis, ale jinak to vysvětlit asi nelze. V našem domě kde jsou všichni majitelé domu a máme založené SVJ, již cca 2 roky žijí dva důchodci ve velmi pokročilém věku. Oba jsou zdravotně v pořádku, ale projevuje se u nich starobní demence ve velmi pokročilém stádiu. Bohužel žádné příbuzné nemají. Než popíšu problém, chtěl bych dopředu říct, že respektuji stáří a s tím spojené problémy. Bohužel je již stav tak obtěžující, že již nelze problém přehlížet ve slušné míře. Popíšu tedy problém: Oba důchodci delší dobu terorizují obyvatelé domu silným zápachem, který tvoří nahromaděné výkaly, nepořádek a hniloba z jejich bytu.

Likvidace bytového družstva převod do společenství vlastníků

Vložil Petr 3 (bez ověření), 15. Leden 2015 - 23:00 ::

Dobrý večer, nebo den, všem. Mám dotaz. Jsem členem bytového družstva, rozhodli jsme se pro zrušení družstva a vznik společenství. Družstvo má dům s 8 byty. Družstvo má 12 lidí s členskými právy a právem nájmu na 6 bytů. Dva byty družstvo pronajímá nečlenům. V katastru nemovitostí už máme vložené prohlášení vlastníka . Jaké je nejlepší řešení pro zbylé dva byty, kdy 6 bytů bude ve vlastnictví bývalých členů družstva a dva byty zůstanou ve vlastnictví družstva :

1. převést je na do vlastnictví na podíly vlastníkům těch 6ti bytů,

Advokát SVJ v Plzni

Vložil hagi, 15. Leden 2015 - 10:22 ::

Hledám právníka nebo advokátní kancelář v Plzni nebo blízkém okolí. Nutná podmínka je, že velice dobře rozumí problematice SVJ (speciálně problematice úvěrů a jejich převodu…). Neměl byste někdo nějaký tip?

Neoprávněné vyjmutí lodžií ze společných prostor

Vložil Anonymous, 14. Leden 2015 - 19:33 ::

V našem domě máme v mezipatrech malé lodžie, které lidé využívali k věšení prádla. Bohužel až dnes jsme zjistili, že tyto lodžie byly v roce 98 prohlášením vlastníka vyjmuty ze společného vlastnictví a prohlášeny za nebytový prostor. Majitelé těchto lodžií se nyní snaží prodat je jako nebytový prostor, tím nám znemožní například postavit v domě výtah, ke kterému by byl přístup právě přes tyto lodžie. Je nějaká šance zpochybnit to vyjmutí ze společných prostor? Děkuji za odpověď, pokud má někdo s tímto zkušenosti.

zavírání oken ve sklepě

Vložil Konečná (bez ověření), 13. Leden 2015 - 22:00 ::

dobrý den, prosím, poraďte!! jsme SVJ a já mám problém. Bydlím v přízemí nad sklepy v panelovém domě. Máme vyměněná okna – plastová a někdo z vlastníků je každou zimu soustavně otvírá a větrá a mě prochládají podlahy. I sousedům. Prý se nesmí všechny okna „zaslepit“ neboli na zimu „nějak“ natrvalo zavřít kvůli požární bezpečnosti. Tak já věčně chodím a kontroluji okna a doma musím víc přitápět. Děje se to už roky i přes různá písemná upozornění a náprava žádná. Mají tam asi úrodu ze zahrádek a potřebují chladit bez ohledu na moje problémy. Nevím na koho se obrátit o radu, tak mi prosím, poraďte alespoň vy. Máme totiž vaši stránku internetu.

Převod dluhů SVJ na nového vlastníka

Vložil hagi, 13. Leden 2015 - 21:37 ::

Dobrý den,

v kupní smlouvě je následující ujednání: „Kupující nabudou vlastnictví k převáděným nemovitostem zápisem vlastnického práva do katastru nemovitostí (…název pracoviště…) Na kupující přejdou zápisem vkladu do katastru nemovitostí všechna práva a závazky týkající se budovy, jejich společných prostor a pozemků a to v rozsahu, který odpovídá spoluvlastnickému podílu uvedenému v čl I smlouvy.“

Stačí toto ujednání k tomu, aby na nového vlastníka přešla povinnost podílet se na splácení úvěrů SVJ?

Článek na idnes...

Vložil marin kalaš (bez ověření), 13. Leden 2015 - 17:38 ::

Proplácení neodhlasovaných částek a činností

Vložil Ladislaw, 13. Leden 2015 - 17:30 ::

Dobrý den, prosím o radu, jak se mám zachovat. Jsme SVJ 2000 s deseti BJ. Na shromáždění VJ jsme se usnesli na zhotovení zábradlí, cena ani vzhled zábradlí nebyly určeny a tudíž neodhlasovány. Po roce bylo nainstalováno, přesto, že jsme částku za zhotovení a instalaci zábradlí nevěděli. Může takto jednat předseda? Předsedou jsou propláceny faktury za činnosti osobě, která na našem domě provede práci, aniž by jsme o této práci a výši odměny za ní věděli, usnesli a hlasovali. Může tímto způsobem předseda jednat? Děkuji za vaše odpovědi a

Syndikovat obsah