Ostatní

Vystěhování bývalé manželky z mého bytu

Vložil Pavel (bez ověření), 23. Prosinec 2014 - 1:26 ::

Dobrý den,

Potřebuji poradit. Jsem rozvedený více než 3 roky, ale neproběhlo u nás soudní vypořádání majetku moje bývalá žena bydlí s dospělým postiženým synem 22 let (svalová dystrofie) a dcerou 18 let s prvního manželství a mým synem 7let (také postižený svalovou distrifií) a mou dcerou 6 let v mém bytě jehož jsem výhradním vlastníkem a byt jsem vlastnil ještě před manželstvím. V bytě již proběhli stavební úpravy čerpané ze sociálního příspěvku na úpravu bytu (koupelna) s mým souhlasem i bez mého souhlasu (stropní pojezdy. Tento byt je v družstevním vlastnictví.

fond oprav

Vložil ELIŠKA (bez ověření), 22. Prosinec 2014 - 23:39 ::

Pane Lake!moc Vám děkuji za radu neplatit nic.před rokem jsem přestala platit do FO. Pan předseda mě dal k soudu jako neplatiče,odvolala jsem se,že do do neurčitého FO .nebudu platit.os soudu ze Slezké mi došla odpověd po roce,že věc předávají Vrchnímu soudu,pan předseda je smutný těšil se jak budu platit jako mourovatá.výsledek Vám budu informovat.Eliška

Vánoce

Vložil tazatel jaryn, 22. Prosinec 2014 - 14:57 ::

Klidný předvánoční čas a pohodové prožití svátků vánočních nejenom všem statutárům, co vykonávají náročnou, nevděčnou , potřebnou práci … Ale i těm ostatním – vlastníkům jak solidním ale i těm nesolidním.

Nové stanovy a SVJ

Vložil Lokvenc (bez ověření), 20. Prosinec 2014 - 12:00 ::

Jsme SVJ před založením a do stanov bychom „definovali“ SVJ ve znění podle ZoVB – úvodu první věty odst. 1, § 9, protože „definice“ podle § 1189 NOZ je podle nás poněkud nejasná. Bude to odporovat NOZ ?

Podání nových stanov do rejstříku

Vložil gpone (bez ověření), 19. Prosinec 2014 - 16:51 ::

Dobrý den,

jsem předsedou SVJ, na shromáždění SVJ jsme již v září schválili nové stanovy dle NOZ. Na shromáždění byl přítomen notář, který nám o průběhu sepsal notářský zápis, jehož součástí jsou nové stanovy. Bohužel kvůli nemoci nemohl za nás provést i podání k OR a tak mám nyní v ruce onen notářský zápis a nevím, jakým způsobem požádat soud o zápis nových stanov. Poslední změny ve výboru, které jsem prováděl před rokem, jsem ještě dělal na starých stažitelných formulářích, které se editovali v SW 602 Form Filler, nyní to lze pouze přes ten inteligentní formulář, ale přes něj to prostě nesvedu. Neustále se mi v náhledu uvádí výmaz všech členů statutárního orgánu a nejsem schopen to změnit.

Jsem-li vlastník bytové jednotky, nejsem už členem SBD?

Vložil Radka (bez ověření), 19. Prosinec 2014 - 16:43 ::

Své členství v SBD jsem nikdy nezrušila.

Výbor samosprávy našeho domu má 4 členy a všichni jsou nájemci, nikoliv vlastníky. Jeden z členů výboru přepsal před čtyřmi lety svůj byt na syna a není už členem, přesto je stále ve výboru, protože prý má od syna plnou moc, kterou předal na SBD. Námitkovala jsem, že nečlen nemá co dělat ve výboru samosprávy a veškerá rozhodnutí výboru jsou od té doby neplatná. Předseda SBD oponoval, že tam být může, že má na to plnou moc od syna a že mně, coby vlastníku, do složení samosprávy nic není. Podotýkám, že v rozporu se stanovami nebyl po čtyřech letech volen nový výbor, tento vládne už 6 let.

Může SVJ nakoupit nové plynové kotle z fondu oprav pokud se na tom usnese schůze společenství?

Vložil jkollar, 18. Prosinec 2014 - 11:13 ::

Dobrý den. Jsme malá SVJ se šesti byty. Potřebuji radu. Příští rok musíme provést nové vložkování šesti komínů a rádi bychom to spojili s výměnou všech šesti plynových kotlů, které jsou umístěny v suterénu domu a přísluší k jednotlivým bytům. Kotle jsou v osobním vlastnictví jednotlivých majitelů bytů. Je to možné uhradit z fondu oprav pokud se na tom usnese schůze společenství? Děkuji za odpověď.

neclen na schuzi

Vložil Anonymous, 18. Prosinec 2014 - 0:35 ::

Dobry vecer, pritelkyne je clenkou SVJ, Muzu se jako neclen zúčastnit spolu s ni schuze?

Vadné vyúčtování

Vložil Jura (bez ověření), 17. Prosinec 2014 - 10:42 ::

Za rok 2013 jsem obdržel od SVJ celkem 3 vyúčtování,ni­koliv na můj popud, pokaždé s jinými hodnotami. Všechny byly vadné. Ke všem jsem podal námitky. Na žádnou námitku jsem se dosud odpovědi nedočkal a výzvy k doložení podkladů rovněž ne. Odhlédnu-li od toho, že většina položek se nedá z vyúčtování přezkoumat, je ve vyúčtování i triviální vada v matemetickém výpočtu u jedné položky služeb. (S nadsázkou: každý ví že 5×5=25. Výpočetní technika zpracovatele vyúčtování však nikoliv a počítá 30). Je jasné, že bych mohl případný nedoplatek neuhradit do doby předložení řádného vyúčtování.

SVJ a zákonné pojištění odpovědnosti zaměstnavatele

Vložil Petruška, 15. Prosinec 2014 - 22:58 ::

Dobrý den, dnes jsem se dověděla na školení SVJ, že i SVJ nebo BD platí zákonné pojištění odpovědnosti zaměstnavatele u DPP. Už jsem si o tom něco přečetla, ale můžete mi někdo napsat přímo odkaz, kde je napsáno, že se to vztahuje také na SVJ a BD? Abych měla hmatatelné informace. Předem děkuji Petruška

Syndikovat obsah