Ostatní

Zveřejňování vlastníků

Vložil TMV (bez ověření), 5. Září 2016 - 10:24 ::

Žádal už někdo z vás ÚOOÚ o zákrok, když výbor zveřejnil příjmení vlastníků na nástěnce a jak to dopadlo (čl. 10 LZPS)?

změna stanov

Vložil AutorX (bez ověření), 5. Září 2016 - 8:02 ::

Dobrý den,

prosím někoho znalého o odpověď:

Lze se u soudu domáhat změny platných stanov SVJ, které jsou ze souvislostí vůči určitému vlastníku jasně diskriminační?

S poděkováním

AutorX

Souhlas s nastěhováním

Vložil Venca (bez ověření), 4. Září 2016 - 18:25 ::

Dobrý den, hledal jsem podobný případ, ale nenašel jsem, proto zakládám nové téma. Jsme spoluvlastníci jednoho domu, nám patří 2/3 a 1/3 vzdálené příbuzné. Ta si nastěhovala syna, který se vrátil z výkonu trestu ( drogy ), mi s tím nesouhlasíme, nechceme s ním žít pod jednou střechou, máme malé děti. Příbuzná obývá 2 místnosti, mi máme 4 místnosti. Dům je kolaudovaný, jako jedna bytová jednotka, naše místnosti od zbylých dvou příbuzné odděluje jen společná chodba, která nejde nijak rozdělit a uzamknout naše místnosti od jejích. Teď dotaz, máme právo žádat aby nezvaná návštěva opustila náš dům, když jsme většinový vlastník a nesouhlasíme s cizí osobou. Trvalý pobyt u nás nemá hlášený, ale nehodlá se odstěhovat, nemá kam jít.

Co je nebydlící člen u družstev

Vložil JiTa (bez ověření), 2. Září 2016 - 11:20 ::

Existuje platná definice pojmu „nebydlící člen“ u bytového družstva? V zákoně 90/2012 Sb. tento pojem používán není (s nesystémovou výjimkou § 749/1). Existuje ustálená judikatura, která by pojem „nebydlící člen“ vysvětlovala?

přizpůsobení stanov NOZ

Vložil Eva F. (bez ověření), 2. Září 2016 - 9:49 ::

Takže se znovu vracím k tématice stanov.Jsme malinké SVJ, nemáme žádné právníky, ani se nám nechce vyhazovat „zbytečné“ peníze, takže hledám rady zde.(jsem PV) Mám připravené nové znění stanov, které by mělo vyhovovat NOZ. Nebude problém získat od zbývajících 5 vlastníků souhlas s jejich schválením. Ale máme to vůbec posílat? Co se stane, když to nepošleme v požadovaném termínu, tedy k začátku příštího roku? Nemáme v plánu volat notáře, ve stávajících stanovách tuto povinnost nemáme. Patříme ale k rej. soudu v Brně, někde jsem zahlédla info, že právě tam notářský zápis požadují. Má někdo zkušenost? nebo radu? Poslat bez notáře a čekat jak to dopadne..nebo neposlat vůbec a čekat, zda budeme někdy vyzváni…?

Omezení vlastnického práva a úvěr bez zajištění

Vložil Olous35, 2. Září 2016 - 9:44 ::

Pokud si SVJ vezme úvěr bez zajištění, stanu se dlužníkem. Budu mít v listu vlastnictví v „Omezení vlastnického práva“ uvedeno Smluvní zástavní právo ?

Aplikace ZET u družstva

Vložil Jaroslav1 (bez ověření), 2. Září 2016 - 9:36 ::

Pane Pavle, pokud v SVJ vykonává pověřeného vlastníka a správce, a přijímá poplatky v hotovosti (za různé úkony, potvrzení, poplatek za vklad na pokladně apod.) a příspěvek na správu a zálohy na služby v hotovosti – pokladna družstva je vlastně používána též SVJ a družstvo je zprostředkovatelem příjmu peněz, tak na toto se ZET vztahuje?

Nekontaktní správce PortáluSVJ

Vložil HajdyHou (bez ověření), 2. Září 2016 - 3:31 ::

Hi, nevíte někdo o další pozoruhodné studnici názorů a vědomostí jako je tato (protože TATO, podle výpisu WHoI-IS zřejmě asi za měsíc nebude přístupná, protože je hostována na SKOK.CZ, která zaniká 9.10.2016).

https://uloz.to/!frTe7PAfL/whois-lookup-ip-whois-net-pdf

Musí mi dát Průkaz energetické náročnosti? Povinnost vůči nájemníkovi má SVJ nebo vlastník?

Vložil ted (bez ověření), 1. Září 2016 - 20:51 ::

Pronajímám byty, které jsou ve třech různých domech (3 SVJ). Ty shodou okolností spravuje jeden správce. Příjem řádně daním a na mé nájemníky si nikdo neztěžuje. Na schůze poctivě chodím. Nic nedlužím a své oznamovací povinnosti vůči SVJ řádně plním. Kamarád realitní makléř mě upozornil, že do inzerátů musím uvádět energetickou třídu a nájemníkovi dokládat kopii PENB, nejlépe přiložit jako přílohu k nájemní smlouvě. Tak jsem si PENB od SVJ vyžádal, vím, že už je mají hotové, čili by to neměl být problém, stačí mi je poslat e-mailem. Bylo mi však odpovězeno, že v souladu se stanovami společenství v souvislosti s právem nahlížet nemá vlastník právo požadovat vydání dokumentů do jeho dispozice, ani právo pořizovat si kopie, a tedy z tohoto důvodu mi nemohou kopie PENB poskytnout, prý mohu v úřední hodiny přijít a udělat si výpisky.

Uplatňování DPH u ročního členského poplatku v družstvu

Vložil Jan S. (bez ověření), 1. Září 2016 - 20:18 ::

Jsem vlastník bytu. Náš dům byl vlastněn městem, my jsme byli nájemníci, ale v rámci privatizace posloužilo družstvo jako prostředník, nejprve jsme vstoupili do družstva a pak převedli byt do osobního vlastnictví. V domě vzniklo SVJ a družstvo bylo zvoleno pověřeným vlastníkem. Zůstali jsme členy družstva a spadáme do kategorie nebydlících členů. Družstvo předepisuje těmto členům roční poplatek 100 Kč + DPH, tedy 121 Kč. Ostatní členové družstva nájemníci platí poplatek 150 Kč měsíčně a bez DPH. My si myslíme, že i když nejsme členové-n

Syndikovat obsah