Ostatní
účtování výnosů z nebytových prostor
Výnosy z nebytových prostor činí 391 144. Náklady na neobsazené prostory 21 890. Členové SVJ dostali oznámení, že jim bude vyplacena podle rozdělení částka 391 144-proč se neodečtou náklady od výnosů a pak se teprve vyplatí zbylá část peněz. Jana467
Co se s tím dá dělat
Odečet spotřeby vody na domovním vodoměru je větší než součet náměrů na vodoměrech v bytech. Jaké jsou typické příčiny?
Plná moc
Dobrý den, mám dotaz ohledně použití plných mocí. Dám příklad: Na schůzi shromáždění disponují 5 plnými mocemi. V průběhu schůze potřebují nutně odejít. Mohu dát nějakému vlastníků plnou moc na zbývající část schůze a zároveň i předat 5 plných mocí, kterými jsem disponoval a mohl by tento vlastník za těch pět plných mocí hlasovat, i když byly původně vystaveny pro mne? Děkuji za odpověď, pokud bude i s paragrafem a zákonem či jiným předpisem, který toto upravuje, tím.lépe. j.bil
výběrové řízení
Dobrý den je tady spousta příspěvků na toto téma,ale nenašel jsem odpověď na otázku.Kolik minimálně firem se musí oslovit při výběrovém řízení? Děkuji za odpověď.
společné prostory
Dobrý den, mám dotaz týkající se společných prostor u SVJ. Předseda družstva s domovnicí uzavřeli sušárnu a když jsem chtěla do ní dát prádlo, bylo mi domovnicí sděleno, že neví kde je klíč. Šla jsem za předsedou se stížností, ten nevyřídil vůbec nic. Dále jsem se chtěla zeptat na další prostory ve spol. vlastnictví, ato bývalé prádelny a mandlu. V těchto prostorách se samozřejmě léta nepere a nemandluje, klíče má opět jenom někdo s kým se pan domovnice kamarádí a dává si do těchto prostor různé věci. Další spoluvlastníci si dávají na okna na chodbách květiny, když jsem si tam jedno korýtko dala já, tak mi ho schodili, že tam nemá co dělat. Prosím o sdělení, jak mám postupovat, abych měla stejná práva jako mi neuvěřitelně nepříjemní sousedi, kteří neotravují život jenom mě, ale i ostatním sousedům.
Parkovani na pozemku SVJ
Dobrý den, u domu na soukromém pozemku našeho svj, máme parkoviště , bohužel né pro všechny členy svj. Vždy jsme ale, bez problémů každý u svého vchodu zaparkoval . Né všichni jsou vlastníci auta. Loni se přistěhoval nový vlastník do našeho vchodu a začal parkovat na dvou a často i s firemním autem na třech místech , takže máme problém zaparkovat. Dost často u nich tráví na návštěvě příbuzná opět jedno místo 2–3 dny. Po domluvě se mi jen vysmál. Předsedkyně mi jasně řekla, že s tímto nic dělat nemůže. Na poslední schůzky vlastníků se do zápisu napsalo ohleduplnost při parkování, ale pro souseda se nic bohužel nezměnilo.
Dorovnání z ceny opravy
Jak vypočítat podíl z opravy k vracení pro spoluvlastníka, kterého se oprava netýká.Do fondu oprav platí stejně jako ostatní dle velikosti spoluvlastnického podílu.
Jsme malé SVJ.
Př.:Oprava kotelny – jeden spoluvlastník má svoje topení.
DEKUJI ZA RADU josefb
výroční zpráva českého soudnictví 2016
je zajímavé, že 68,99% přiznaných nároků u Okresních soudů v ČR je do 20.000 Kč a přitom dle tria Brzobohatá, Ferák, Dýšková rozhodnutí shromáždění o placení záloh na příspěvky v SVJ není důležité. (str. 27)
a taky je zajímavé, že 42,77% rozsudků okresních soudů je změněno (str. 25)
http://www.ceskatelevize.cz/…a_zprava.pdf
a takhle my si tu žijeme.
Předkupní právo - chodník
Dobrý den, mám dotaz. S manželem jsme koupili byt, od poloviny ledna jsme v katastru napsaní jako vlastníci. V den přepisu mi volala makléřka, že našla chybu oproti nabývacímu titulu a to tu, že nám tam chybí jeden pozemek – chodník před domem. Ten je na původní majitelku napsaný na samostatném LV, proto se na to při tvorbě smluv zapomnělo. Vztahuje se na toto předkupní právo? Co z toho pro nás vyplývá, když podíl mít nebudeme? Děkuji za odpověď.
Dlužník v domě - zkušenost s vymáháním- dotaz
Prosím, má někdo zkušenost s následující situací. Máme v SVJ dlužníka, který ovšem v domě nebydlí a nikdy jsme ho neviděli. Řádně jsme mu doporučeně zaslali první upomínku, nyní druhou s upozorněním na předžalobní výzvu. Dopisy si nevyzvedává, takže vlastně neví nic o upomínkách ze strany SVJ. Telefonní číslo, které nahlásil, nefunguje. Nelze se tudíž domluvit ani na splátkovém kalendáři. Je možné i přes tento stav, když SVJ dodrží všechny procedury upomínání, podat k soudu návrh na platební rozkaz? Poradíte. Děkuji.

Poslední komentáře