Ostatní

Náklady řízení

Vložil vlastníkM (bez ověření), 31. Říjen 2018 - 8:18 ::

Dobrý den,

prosím o info, pokud má někdo z přispěvatelů zkušenost s ukončeným soudním řízením SVJ x vlastník,které dopadlo ve prospěch vlastníka. Jak se řeší případné náklady řízení, které musí SVJ zaplatit za obě strany? Je oprávněn vlastník, kterého se spor týkal a spor vyhrál, požadovat vrácení jeho podílu z nákladů řízení, které SVJ na nákladech celé hradilo?

Příklad: SVJ mělo náklady 15tis, vlastník 10tis. Soud přizná právo vlastníkovi a SVJ musí hradit náklady řízení vlastníkovi 10tis, celkem náklady SVJ 25tis.Kč.

zveřejňování jmen dlužníků SVJ

Vložil petra (bez ověření), 30. Říjen 2018 - 9:19 ::

Dobrý den, Víme o tom, že v našem domě je několik dlužníků, jsou jim promíjeny dluhy, aniž by o tom věděli ostatní nájemníci domu. Na přímý dotaz nám bylo sděleno, že nemáme právo vědět, kdo a kolik peněz dluží. Přitom mi poctivě platíme do fondu oprav, částka má být zase navýšena (určitě je to i kvůli dlužníkům) a už toho máme opravdu dost. Máme nárok, aby byla zveřejněna jména dlužníků a částky, které dluží? Vždyť platíme nájem, navíc platíme peníze i předsedovi SVJ Z NAŠICH PENĚZ a ten by tedy měl být spravedlivý a netutlat informace, které se mu nechce sdělit a promíjet dluhy svým kamarádům.

Změna konání shromáždění

Vložil Vladan na půjčeném účtu (bez ověření), 29. Říjen 2018 - 19:54 ::

Měli jsme mít shromáždění vlastníků 22.11.t.r. Dnes visí na nástěnce, že se shromáždění vlastníků koná 31.10.t.r. se stejným programem. Je shromáždění svoláno oprávněně? Ve stanovách máme uvedeno, že písemnou pozvánku na shromáždění dostane každý vlastník nejméně 30 dnů před konáním shromáždění v písemné podobě. Do podkladů může každý vlastník nahlédnou 15 dnů před datem shromáždění. Pozvánku jsme obdrželi 20.10.na termín 22.11.a jiná není, jen papír s červeným oznámením, že se schůze shromáždění koná dne 31.10. na nástěnce.

Úřední hodiny SVJ

Vložil Kent, 29. Říjen 2018 - 19:38 ::

Dobrý den,

má SVJ povinnost mít úřední hodiny anebo je to na dohodě?

Děkuji Kent

Dlužník - vyloučení ze SVJ

Vložil Tereza (bez ověření), 29. Říjen 2018 - 10:52 ::

Dobrý den,

ráda bych se Vás zeptala, zda je možné vyloučení, pokud se jedná o níže uvedenou skutečnost.

1. Majitelka bytu v bytě bydlí, ale neplatí příspěvek na správu domu (elektřina ve spol. prostorách, vývoz septiku, chlorování vlastní vody, pravidelné revize, poplatek za popelnice).
  2. Výbor se pokoušel domluvit slušně, navrhl majitelce na osobních schůzkách splátkový kalendář. Část dluhu (od roku 2015) byla uhrazena, pak již nikoliv a majitelka bytu nejevila vůbec snahu o další dohodu.
  3. Po několika předžalobních výzvách podal výbor žalobu. Dotyčná se k soudu ani jednou nedostavila (žaloba podána již 2krát), dlužná částka byla vymožena exekutorem.

Neshoda u zařazení bodu programu schůze

Vložil dzarous, 27. Říjen 2018 - 21:00 ::

Dobrý den, Jsme SVJ, které má dvojčlenný výbor (předseda/mís­topředseda). Já jako místopředseda požaduji zařazení bodu do programu, který právě předseda odmítá zařadit. Mám podporu většiny vlastníků a on to bohužel ví a tak se snaží všemožně bránit zařazení bodu. Momentálně byl termín schůze zrušen a emailem mě pověřil vedením nové schůze . Prosím o informaci zdali je možné v této situaci mé pověření platné, když nemohu podepsat ani program, kde jsou nutné podpisy nás obou. Nebo mi bude program napadat a schůze se pak neuskuteční vůbec.

Pozice statutárního zástupce v svj a jeho náplň práce

Vložil tazatel (bez ověření), 27. Říjen 2018 - 8:17 ::

Jaká je pozice stat. zástupce v svj a co je jeho náplní práce. Může se jednat o výbor nebo předsedu, tj. jednoho člověka. Jaké má povinnosti. Děkuju za názory.

Vydání všech zápisů ze shromážděních- časová lhůta.

Vložil aaa (bez ověření), 26. Říjen 2018 - 9:24 ::

Zdravím. Spoluvlastník vyžaduje k nahlédnutí všechny zápisy ze shromáždění od vzniku SVJ. Existuje nějaký časový limit kdy nejpozději je mu výbor musí předložit? Existuje ve stanovách jen že na to má právo, ale čas dán není. Jsou v nich možná informace, které chce použít proti nám v otevřeném soudním sporu. Názor?

dohoda o provedení práce

Vložil anežka holubová (bez ověření), 25. Říjen 2018 - 11:18 ::

Dobrý den, můžou členové výboru SVJ uzavírat s SVJ dohodu o provedení práce? Náš výbor chce odměny ve výši 50 000,– Kč (pro 5 členů)za rok. Protože mají měsíční odměnu, která se jim tak zvýší a oni by museli zaplatit zdravotní i sociální pojištění, tak navrhl, že uzavřou jen dohodu o provedení práce, ze které se platí pouze 15% daň.

Dodavatel plynu pro SVJ/BD (Praha)

Vložil kolik, 24. Říjen 2018 - 11:22 ::

Dobry den, jako male SVJ jsme presli z vytapeni CZT na plynovou kotelnu. V Praze jsme tam spadli pod Prazskou plynarenskou, ktera je obecne jedna z nejdrazsich na trhu. Radi bychom pro SVJ nasli levnejsiho dodavatele plynu. Doporucite nekdo jak/kde hledat. Zkousel jsem online kalkulacky, ale nakonec jsem nasel jen jednu „nezavislou“. Navic zadna online kalkulacka neni delana pro pravnicke osoby (jako prave SVJ/BD), ale vsechny jsou pro fyzicke osoby. Nabidku, kterou mi to tedy nasledne vyplivlo mi kontaktovane firmy nenabidly, protoze nejsou pro podnikatele… Mam tedy problem sehnat nejake mnozstvi konkretnich cenovych nabidek pro nase SVJ, respektive abych to upresnil srozumitelnych a jasnych cenovych nabidek. Kalkulacka to vyplivne jasne a konkretne – cena, smlouva na dobu (ne)urictou, podminky atd.

Syndikovat obsah