Ostatní

Bankovní účet pro SVJ

Vložil Milan33 (bez ověření), 9. Únor 2019 - 11:04 ::

Dobrý den, Nemá někdo tip na dobrý bankovní účet pro SVJ (poměr cena/služby)? Případně zda je možné mít jako SVJ prostředky na spořícího účtech?

Budu rád za Vaše osobní zkušenosti. Děkuji Milan

Nevýhody a výhody datové schránky

Vložil Anonymous, 8. Únor 2019 - 23:31 ::

Jaké jsou nevýhody a výhody dobrovolného zřízení datové schránky? Co převažuje?

Chápu to správně, že datová schránka je „lepší e-mail“, a i tak se používá? Lze datovou schránku použít místo e-mailu?

Kolik stojí provoz, nutná placená archivace, jaké jsou garance archivace zpráv? Jaká je garance nevymazání? Podle načtených informací se obsah datové schrány průběžně maže (!), čímž se její užitek snižuje k nule.

Jaké jsou zkušenosti s přerazítkováváním zpráv? Kolik to stojí? Podle načteného se doporučuje všechny došlé zprávy nechat konvertovat do listinné podoby, aby neztratily platnost, čímž se opět užitek datové schránky snižuje k nule.

Soudce lže a okrádá

Vložil Vlastnické hnutí (bez ověření), 8. Únor 2019 - 23:17 ::

Jaká je obrana vlastníka bytu v situaci, kdy soudce lže, tyto své lži píše do písemností, které vydává, a v důsledku toho jednak okrádá a jednak se vyhýbá řešení předložené věci, tj. vyhýbá se své práci? Na výzvy k zanechání lží a k jejich odstranění ze spisu nereaguje.

Normální prostředky, tj. trestní oznámení a oznámení přestupkové komisi, patrně nejsou použitelné.

Navíc soudce bytovému spoluvlastnictví nerozumí, což je v této souvislosti méně podstatné.

Vlastnické hnutí

zákon 304/2013 sb.

Vložil Jenik (bez ověření), 7. Únor 2019 - 9:46 ::

Jaké povinnosti a práva vyplývají pro tzv. „!vlastníka“, registrovaného dle uvedeného zákona? Děkuji.

Praní v nočních hodinách

Vložil Veronika (bez ověření), 6. Únor 2019 - 15:55 ::

Dobrý den, sousedka nad námi v noci pere. A to asi 4× týdně vždy tak od 11 do 12. Bohužel má pračku na zdi, která je nad naší ložnicí, takže slyšíme čerpadlo, které odčerpává vodu, i to jak se protáčí buben. Slušně jsem ji prosili, zda by nemohla prát jindy, že nás to ruší. Omluvila se, že jí to nedošlo. S tím jsem spokojeně odešli. Bohužel pere pořád dál. V domovním řádu máme napsáno, že je noční klid od 22 do 6 hodiny. Mám nějakou možnost se dál bránit? Už mám dost nervy na pochodu a spát se už bojím chodit. Děkuji za radu.

Změna celého výboru - změna zápisu

Vložil JakubD (bez ověření), 6. Únor 2019 - 13:02 ::

Dobrý den, chtěl bych poprosit o radu. Pomocí inteligentního formuláře jsem zažádal o změnu údajů v rejtříku. Starý výbor se na poslední schůzi shodl na naše zvolení – minulý výbor celý rezignoval. Máme zápis. Bohužel výbor zápis nepodepsal a změnu zápisu neprovedl. Měli jsme první schůzi nového výboru, kde potvrzujeme zvolení – všichni jsme podepsaná a máme podpisy oěřeny. Totéž platí se Souhlasem o zavedení do veřejného rejtříku. Žádost o změnu údajů jsem odeslal, ale soud nevyhověl. Nebyly dodány potřené podklady. Podávám znova a mám několik otázek, samozřeěěm budu velmi rád za jakékoli dodatečné informace.

rozdělení příjmu za pronájem společné části

Vložil vladan na půjčeném účtu (bez ověření), 6. Únor 2019 - 8:36 ::

Dobrý den, předloni v září se nám podařilo pronajmout jednu nevyužitou nebytovou jednotku – místnost, která je v Prohlášení definována jako společná část (bývalá prádelna nyní zcela prázdná).Dnes jsme dostali od správce „Příjem vlastníka za rok 2018“,kde tento příjem pobírá i Městská část, která nám byty prodala v privatizaci v r. 2010. Na žádost o vysvětlení proč MČ dostává podíl na příspěvku z pronájmu,když radnice nemá žádnou jednotku, ale podíl pouze na chodbách a střeše, nám bylo řečeno, že i za tyto společné části se z příjmu nebytové jednotky vyplácí příjem.Že se bere celková plocha a dle podílu se to vyplácí na plochu, která patří vlastníkovi.

Dělení pozemku

Vložil mirek1, 6. Únor 2019 - 6:55 ::

Dobrý den, prosím o následující radu. 30 vlastníků má spolupodíl na pozemku, tedy každý vlastní stejný podíl. Došlo k situaci, kdy je potřeba parcelu rozdělit na dvě. Opět by i druhá parcela byla rozdělena rovným dílem. Chtěl jsem se zeptat, když máme ve stanovách uvedeno: K přijetí rozhodnutí se vyžaduje souhlas většiny hlasů přítomných členů společenství. Pokud se jedná o přijetí rozhodnutí o změně velikosti podílů na společných částech všem vlastníkům jednotek-členům společenství, nebo o změně poměrů výše příspěvku na správu domu a pozemku jinak než v důsledku změny podílu na společných částech, je vyžadován souhlas všech členů společenství.

Jak postupovat při svolávání mimořádné schůze SVJ

Vložil David (bez ověření), 5. Únor 2019 - 16:36 ::

Dobrý den, nebudu Vás unavovat rozsáhlou historií důvodů, proč jsme se rozhodli k odvolání současného výboru, dle stanov musíme mít ke svolání mimořádné schůze podnět vlastníků jednotek, kteří mají více než 1/3 všech hlasů. Podporu mám, ale jak to mám dokázat a jak to celé spustit? Stačí mi udělat si jmenný seznam a nechat ho od lidí podepsat? Musí mi podepisovat zároveň obeznámení s programem mimořádného shromáždění, jakou má mít podobu?

Např. Byt 1. Novák podpis

Nemá někdo odkaz a nebo nějaký vzor?

Opětovně zvolený stávající výbor SVJ

Vložil anonPa (bez ověření), 4. Únor 2019 - 19:05 ::

Dobrý večer, prosím o posouzení mého názoru:

Uplynulo nám funkční období výboru. Zvolen byl výbor shodný (členové, i předseda). Podle mého názoru zůstává ve Veřejném rejstříku stále původní zápis, není potřeba ani přiložit do sbírky listin zápis ze shromáždění (volba výboru), ani zápis z jednání výboru (volba předsedy). Tyto dokumenty postačí, že jsou uložené v dokumentaci SVJ.

Děkuji za názory, uvítám zejména názor pana Pavla.

Děkuji, Pavla

Syndikovat obsah