Ostatní
znepřístupnění do spollečných prostotr
Vážení,chtěl bch reagovat najeden zdejší dotaz,který nemohu sice najít,ale přesto se na Vás podobně obrátím s dotazem,jak by jste to řešili Vy. V našem paneláku dal jeden vlastník výboru vyhrůžku,že zda-li nevyklidí společné prostory členové výboru ke dni 31.3.které zneužívají ve svůj prospěch na úkor ostatních vlastníků,odmítne hradit částku do FO,určenou dle jeho podlahové plochy,od které si odečte jimi neoprávněné společné místnosti. Prosím,jak by jste kdo reagoval,když by jste se takto setkal s nezákonným přístupem členů výboru? To je pravda a navíc je smutné,že v domě převažují důchodci,kteří si nechají vše líbit počínaje panem předsedou.
Nutný souhlas všech vlastníků
Dobrý den, Měl bych dotaz ohledně společných pozemků. Nevíte, jestli je možné dát do stanov nějakou úpravu, že by v případě (například vložení věcného břemene na společný pozemek) nebyl nutný souhlas všech vlastníků, ale například jen 75ti%. Případně celkově u některých záležitostí je nutný souhlas všech vlastníků, tak jestli je to možné změnit. V našem domě není možné, aby se sešli všichni vlastníci, případně někdo nereaguje vůbec. Děkuji
Společné vytápění
Dobrý den,bydlím v podílovém domě,jsem odpojen ze společného vytápění na tuhá paliva.Platím poměrnou část z jednoho radiatoru,který vyhřívá společný prostor.Nyní sousedi chtějí měnit kotel a po mě požadují zaplacení plné částky,jakou budou hradit oni.Jim se vytápí byty i společné prostory.V krátké době chceme založit SVJ.Myslíte,že by to pro mě mělo lepší řešení? Navíc soused podemnou mně vyčítá, že mně vytápí ze spodu,ale nademnou je střecha a pod ním vytápěné sklepy.Mají je pod vlastním uzavřením,tak na ně nepřiplácím. D
Nejasná novela ZOK, konkurence novel?
Ve sněmovně http://www.psp.cz/…historie.sqw?… leží toto z pera MS https://apps.odok.cz/veklep-detail…
Současně MMR propašovalo malou novelu bytových družstev v ZOK zde https://www.psp.cz/…historie.sqw?…
A teď na webu ČAK čtu, že MS posílá do připomínkového řízení nějakou další novelu ZOK https://www.cak.cz/…s/detail.php?…
Nějak se v těch novelách přestávám orientovat, ale musím konstatovat, že změna ZOK bude opravdu radikální, zákon bude nejen kompletně přepsán, ale koncepčně změněn.
Prohlášení vlastníka vs 366/2013
Náš dokument PV pochází z roku 1989. V nařízení vlády 366 z roku 2013 je definováno několik věcí odlišně, co se týče co je společné a co už jednotlivých vlastníků. Co má přednost? Mění toto NV staré PV nebo jen od svého vydání určuje, jak mají od r. 2013 nová PV vypadat?
rozšíření programu ke Shr.
Prosím,kdo má přehled k návrhu rozšíření programu pro Shromáždění? Musí být určený počet VJ,kteří navrhují k rozšíření body k projednání? Přihlíží se zde k velikostem podílů VJ či postačuje kdokoli? Díky za odpověď.Nutné…
Právo nájmu v družstevním bytě.
Dobrý den. V roce 1999 jsem se stal členem bytového družstva, po zaplacení členského vkladu a družstevního podílu.Byt byl obsazen nájemníky kteří nechtěli vstoupit do BD. Nájemní smlouva byla napsaná na pána, který před 3.léty zemřel.Doposud byt obývá manželka zemřelého. BD mi dodnes nechce ke konkrétnímu bytu dát nájemní smlouvu a inkasuje zvýšené nájemné od stávající nájemnice.Nájemní smlouvu mi dají, až se byt uvolní což může třeba trvat ještě delší dobu, jelikož prý manželka zemřelého se stala dědicem nájemní smlouvy. Má družstvo právo inkasovat zvýšené nájemné? Já jako družstevník doposud nemám žádné výhody plynoucí z členství v BD. Díky za odpověď s pozdravem
zodpovednost majitele bytu nebo SVJ za kanalizacni a vodovodni stoupacku,ve stanovach je psano,ze SVJ je zodpovedne za opravy
Dobry den,rekonstruuji byt v nejvyssim patre cinzovniho domu.Stavebni firma mi sdelila,ze Vodovodní přípojku nebylo možné napojit na stávající stoupačku (orezlá torza, zničené pokroucené staré trubky)a Kanalizační přípojka kuchyně je nefunkční a přibližně metr pod hrdlem je špunt, kterých se nám nepovedlo prolomit.
Firma navrhuje novy vodovod a novou kanalizacni stoupacku vest kominem,komin je majetkem SVJ. Protoze vymena starych odpadnich stoupacek se hned konat nebude,je nutne toto nouzove reseni. 1)Ja osobne nechci mit ale do budoucna zodpovednost za stoupacku a vodovod
řadový dům - ubytovna
Novela občanského zákoníku v Poslanecké sněmovně - Sněmovní tisk 411/0
Novela občanského zákoníku v Poslanecké sněmovně – Sněmovní tisk 411/0

Poslední komentáře