Ostatní

Je hybridní pošta České pošty důkazem o doručení?

Vložil platito (bez ověření), 3. Březen 2019 - 12:17 ::

Náš správce chce automatizovat posílání nových evidenčních listů, upomínek a vyúčtování služeb a přejít na hybridní poštu České pošty. Funguje to tak, že ze systémů správce se odešle dávka do systému pošty, tam se dopisy vytisknou, zobálkují a odešlou.

Je potvrzení z tohoto elektronického systému potvrzením o doručení pro případ soudního sporu?

využívání společných prostor

Vložil rak-man (bez ověření), 3. Březen 2019 - 8:45 ::

Dobrý den, v našem domě si jeden z nájemníků si zabral společný prostor. Ve stanovách tato možnost zmíněna není, pouze, že společné prostory musí mít možnost využívat všichni nájemníci. Nájemník tento prostor opustit nehodlá. Jeké jsou možnosti výboru SVJ? Násilně vystěhovat? Pronajmout?

má právo vlastník na všechny klíče,

Vložil Čermák (bez ověření), 2. Březen 2019 - 13:54 ::

Prosím,má právo každý vlastník na všechny klíče od společných místností pro své užívání?

doplnění programu

Vložil Čermák (bez ověření), 2. Březen 2019 - 9:25 ::

Prosím, není mi cela jasný postup výboru případě zájmu řady vlastníků o rozšíření programu na shromáždění. S vědomím,že se nikdy na schůzi nedostaví 100% vlastníků,výbor úmyslně požadované body nezařadí.V diskuzi odmítá naše ohlášené záležitosti projednávat. Tak ani nezapíše náš požadavek,tyto věci dát do zápisu ze schůze. Dle názoru je zde problém zařadit naše požadavky do programu,když an nikdo z nás neví,kdy se schůze bude konat, aby tak včas mohl předložit výboru naše návrhy. V současné době se bude konat schůze, ke které byl předložen na nástěnce program,když jsme výboru poslali doporučeně náš návrh na rozšíření.

Vytopení bytu - nejasná příčina. Kdo ponese náklady?

Vložil Pavla Nová (bez ověření), 1. Březen 2019 - 18:19 ::

Dobrý den,

v rohu koupelny mám vlhký flek. Sousedé o patro níže pak mají flek na stejné místě.

Bohužel, není ale jasná příčina. Instalatér řekl, že za účelem zjištění závady by bylo nutné moji koupelnu rozkopat a zjistit potenciální únik na rozvodech/odpadech – bez toho určení není možné. Ráda pomůžu problém vyřešit, ale co když není problém u mě.

Vrátí mi někdo (SVJ nebo jiný viník) náklady na rozkopání mojí koupelny, když se problém objeví znovu (tzn. neprokáže se, že vina byla na mé straně).

Díky moc za pomoc

Pavl

LBD - moznost prodeje pozemku?

Vložil Anonymous, 1. Březen 2019 - 13:20 ::

Dobry den,

Mam dotaz k LBD a jeho moznostem nakladani s majetkem.

Pokud LBD vlastni pozemek, ktery neni funkcne souvisejici se zadnou z jednotek (prohlaseni vlastnika sice existuje, ale tento pozemek v nem nefiguruje), muze ho prodat? Predpokladejme, ze k prodeji je vule vsech druzstevniku (tzn. v pripade potreby bude prodej schvalen na radne clenske schuzi).

Pozemek bychom radi prodali za korunu tak, aby kupujici platil dan z nabyti nemovitosti, ktera je nizsi (prestoze bude vypocitana z cenove mapy), nez darovaci dan/dan z prijmu. Bohuzel mame za to, ze LBD jako takove nesmi vykazovat prijmy, tzn. nemuze pozemek prevest za uplatu ale pouze bezuplatne (a uplatni se tedy darovaci dan/dan z prijmu). Je to tak a nebo se mylime?

Zveřejňování všech pravomocných (anonymizovaných) rozhodnutí do 2020

Vložil anon1234_ (bez ověření), 1. Březen 2019 - 13:05 ::

https://www.ochrance.cz/…upne-online/

Konečně by měla být přístupná na internetu všechna pravomocná rozhodnutí všech soudů v anonymizované podobě, tak jako na Slovensku (tam to tak mají od roku 2012(!)).

Soudy v současnosti zveřejňují online jen málo rozhodnutí. Navzdory povinnosti (od roku 2002) zveřejňovat aspoň významná rozhodnutí, některé soudy nezveřejňují vůbec nic. Tomuto tématu se věnoval kulatý stůl na téma Elektronické zveřejňování rozhodnutí soudů, který se uskutečnil 28. února v sídle ombudsmanky. Zaměřil se na otázku, jak nejlépe online zveřejňovat rozhodnutí soudů, aby byla zdarma v anonymizované formě přístupná široké veřejnosti.

Nabytí a přechod dluhů

Vložil Anna (bez ověření), 1. Březen 2019 - 12:41 ::

Příkladně 1.3. koupíte byt.

Prosím poraďte, jak je to s přechodem dluhů, zda SVJ bude akceptovat stavy dle předávacího protokolu (voda, teplo) a k jakému datu (katastr, smlouva) a komu (nabyvateli, převodci) to SVJ vyúčtuje za předchozí rok (vyúčtování se děje v dubnu) resp. komu vyúčtuje (vrátí přeplatek) za 1.1. až 28.2. či jaká opatření se mají/měla udělat?

Díky.

funkce revizora SVJ

Vložil Marek (bez ověření), 1. Březen 2019 - 11:10 ::

Dobrý den,

dovoluji si vás požádat o radu – je s funkcí revizora SVJ opravdu z hlediska živnostenského zákona spojena povinnost měsíčních odvodů na sociálním a zdrav. pojištění z příjmu za tuto funkci? nebo to platí jen pro předsedu SVJ

díky za pomoc

Marek Kříž

síť na balkoně

Vložil ceilidh, 1. Březen 2019 - 8:41 ::

Hezký den, prošla jsem si diskuse zde, ale našla jsem jen jeden velmi krátký dotaz na sítě v oknech. Úplně to bohužel neřeší mou situaci. Mám dvě okna plus ještě třetí se vstupem na balkon. Jsme ve zvýšeném přízemí. Stěhuji se do tohoto bytu z města s městskou kočkou, která, jak se obávám, až uvidí po 7 letech činžovního vězení tolika vopravdický přírody okolo, nechá se unést hormony a pudy, bez problému seskočí a prchne mi do lesa, odkud se už nikdy nevrátí. Abych tomu zabránila, chci instalovat do oken i na balkon sítě. Můj milý vymyslel lanko, na které by se síť natáhla. Když navrtám dvě skoby do fasády, je to už porušování pláště domu? A kdybych skoby navrtala zespod do balkonu nad námi (se souhlasem vlastníků balkonu) je to také narušování pláště?

Syndikovat obsah