Ostatní

shromáždění - hlasování o věci, která nebyla na pozvánce

Vložil anežka holubová (bez ověření), 28. Březen 2019 - 9:01 ::

Dobrý den, včera jsme měli shromáždění s 15 body programu. V závěru, před bodem Různé, kdy řada vlastníků již odešla najednou výbor sdělil, že předkládá k hlasování nový bod.K námitce, že nemůžeme o tom hlasovat, protože to nebylo na pozvánce a že jsme ani na začátku při schvalování programu nehlasovali o jeho rozšíření, výbor nepřihlédl a pár lidí hlasovalo. Shromáždění již nebylo usnášeníschopné, neproběhla kontrola účasti a teď lidi říkají, že vnesení nového bodu na program musí odsouhlasit všichni vlastníci, kteří dostali pozvánku na shromáždění. Na začátku shromáždění nás bylo 62,7% vlastníků.Na konci nás zůstalo pár, výbor nesdělil usnášeníschopnost, a tak pro hlasoval většinový lastník,

Příkazní smlouva a úklid

Vložil Adam Beránek (bez ověření), 27. Březen 2019 - 23:12 ::

Dobrý den, chtěl bych se zeptat ohledně příkazní smlouvy, kterou máme jako výbor uzavřenou s naším správcem. V té smlouvě je uvedeno, že zajišťuje úklid společných prostor a můj dotaz zní, pokud si najdeme vlastní firmu nebo určitou osobu na uklízení, tak je potřeba tohle část ze smlouvy odstranit nebo je to myšleno tak, že my si určíme koho chceme na úklid a správce nám vytvoří smlouvu pro tu dotyčnou firmu a tím je myšleno zajištění úklidu. Děkuji

Kontrola jednotek v katastru

Vložil Petr25 (bez ověření), 27. Březen 2019 - 13:04 ::

Dobrý den, rád bych se zeptal zdejších odborníků, jak ideálně řešit kontrolu jednotek v katastru a insolvenční rejstřík. Vím, že existují různé rejstříky, které to hlídají za vás (cca za 500,– měsíčně 25 jednotek), ale můj dotaz zní, zdali se to opravdu vyplatí. Případně zdali je ta kontrola nutná týdně pouze v případě, že je v domě nějaký dlužník, tak poté i sledovat katastr a rejtřík. Na dlužníka by mě upozornila správcovská firma. Děkuji za vaše postřehy

odměna SVJ

Vložil Anonymous, 27. Březen 2019 - 9:23 ::

Dobrý den, jsem předseda SVJ a beru odměnu statutára 2000 Kč měsíčně hrubého. Asi skončím na úřadě práce, ale jsou prý s tím nějaké problémy, že mám příjem. Nevíte někdo, jak postupovat? Moc Děkuji

Hledá se zkušený právník

Vložil flyguru, 27. Březen 2019 - 9:22 ::

Dobrý den,

Sháním právní pomoc zkušeného právnika který se orientuje v záležitostech kolem SVJ, detaily vysvětlím telefonicky nebo do mailu. Děkuju moc za kontakt,

prosím o radu

Vložil Petr (bez ověření), 26. Březen 2019 - 22:16 ::

Je spravedlivé že u svj při vyúčtování zálohově hrazených služeb se platí na byt? máme malý byt 2+kk,ale v domě jsou i byty 3+1,5+1.Mám dojem ,že se zvýhodnují velké byty na úkor druhých. Jaká je případně obrana?

Předseda SVJ prodal svůj podíl

Vložil Radka Hazuchová (bez ověření), 26. Březen 2019 - 20:03 ::

Dobrý den, před 4 měsíci náš předseda SVJ prodal svůj podíl a do dnešního dne nepředal účetnictví, účet s Kč, vyúčtování atd. Byl ústně i písemně vyzván k předání dokumentů s konkrétním datem, Na danou schůzi se nedostavil a náhradní termín nenavrhl. Jak máme pokračovat? Děkuji za odpověď. Radka Hazuchová

Zvolení nového výboru

Vložil Petr (bez ověření), 26. Březen 2019 - 18:43 ::

Dobrý den, budeme mít v domě schůzi SVJ a chceme současného předsedu společenství odvolat a zvolit výbor. Pokud výbor zvolíme, tak současný předseda schůzi dokončí a tak od kdy se staneme oficiálně členy výboru? Od dne zvolení, případně dnem podpisu smlouvy nebo zápisem do OR. Velice děkuji

Prokázání dluhu nebo závazku?

Vložil Linda (bez ověření), 24. Březen 2019 - 13:51 ::

Na ročním vyúčtování služeb nikdy není nedoplatek. Jsou tam uváděny předepsané zálohy. Na správu došlo k použití dlouhodobé zálohy na opravy. Vyúčtování správy domu není ani před použitím dlouhodobé zálohy, ani po použití. V době použití zálohy na správu platily vzorové stanovy.Jaký máte názor, že bude použit § 1908 NOZ, že závazek zaniká teprve splněním dluhu.

Tisíce domů nemají správce

Vložil anonymouk (bez ověření), 23. Březen 2019 - 21:32 ::

Majitelé bytů se bojí papírování se píše
https://www.denik.cz/…0190320.html?…

Syndikovat obsah