Ostatní

členství v SVJ a BD

Vložil Roman (bez ověření), 25. Duben 2019 - 13:40 ::

Dobrý den, Jsem vlastník bytu.V lednu vzniklo SVJ. Současně jsem členem BD které má v domě ještě cca 45% bytů. BD mi navrhlo ukončení členství v BD a vyplacení členského podílu. Má pro mne nějaký význam být stále členem BD když jsem členem SVJ? Děkuji

Poplatky SVJ - od predani nebo

Vložil Peter (bez ověření), 25. Duben 2019 - 6:19 ::

Dobry den, prosim vas od kedy ma novy majitel bytu platit poplatky SVJ?

Od Datumu prevzatia bytu – A Alebo od jedneho z datumov na vyrozumeni z katastra?: Vklad byl proveden dne B, a to s právními účinky k C

V mojom pripade je A medzi B a C a zastupkyna SVJ mi poslala este datum, ktory je 5 dni po C.

Dakujem

Bydlení v nebytovém prostoru

Vložil Jiří Nový (bez ověření), 24. Duben 2019 - 17:39 ::

Dobrý den, mám garáž, velmi atopickou, samostatně stojící, 70m podlahové plochy, je to vlastně zbytek z bývalé továrny! Udělal jsem si v tom bydlení a soused po mě jde! Může nějakým způsobem mě z toho vystrkat? Děkuji za odpověď Jiří Nový

Prodám byt

Vložil Anonymous, 24. Duben 2019 - 16:41 ::

Prodám byt 7+1 275 m2

http://www.faraon.cz/…raha1–76338/

Kontrola společných prostor

Vložil Petr32 (bez ověření), 24. Duben 2019 - 16:07 ::

Dobrý den, máme v plánu udělat v domě audit společných prostor před vypršením záruky. Lodžie a stupačky jsou vedeny jako společné prostory, má majitel právo odmítnout ke kontrole vstup do bytu? Děkuji

SVJ vs Družstvo

Vložil Michal (bez ověření), 24. Duben 2019 - 4:04 ::

Dobrý den,

chtěl jsem se zeptat na následující. V našem domě funguje (respektive nefunguje) souběh družstevního a osobního vlastnictví a z našeho pohledu majitelů) zde dochází ke střetu zájmů. 1/ BD vlastní cca 45% a má svého předsedu a na schůzích SVJ většinou přehlasují ostatní majitele. Tj. asi v pořádku, ale nemůžeme se moc bránit. 2/ BD současně vykonává funkci předsedy SVJ (BD při výkonu funkce předsedy SVJ zastupuje osoba, která je zároveň předsedou BD). Zde už vidím střet zájmů a z našeho pohledu předseda nehájí zcela zájmy SVJ. Je toto v pořádku?

Nahlížení rozsudek KS Ústí n.L.

Vložil Ajša (bez ověření), 21. Duben 2019 - 17:45 ::

Žádost pro TN Skromné vítězství vlastnického hnutí – vlastník má právo při nahlížení pořizovat kopie říká KS Ústí n.L. – byl sem uveden odkaz na soudní rozhodnutí, bohužel již není na netu. Chtěla jsem nahlížet, ale předseda řekl, že nesmím opisovat ani fotografovat, patřím do KS Ústí a bude se projednávat úvěrová smlouva + dodatek k této smlouvě, který předseda podepsal bez seznámení vlastníků s obsahem, bez hlasování. Tento rozsudek by se mi hodil, je možné mi toto zaslat na e-mail? Děkuji.

Nový vlastník nereaguje

Vložil haranka, 19. Duben 2019 - 11:01 ::

Dobrý den, vloni na podzim manželé – vlastníci darovali darovací smlouvou se zřízením věcného břemene dožití byt synovi, aniž by tuto změnu vlastníka výboru SVJ oznámili (stanovy). Brzy jsem to ale zjistila pravidelnou kontrolou omezení vlastnického práva v katastru nemovitostí a žádala jsem o kontakt (telefon, mail) s novým vlastníkem. Bývalí vlastníci se urazili, jak jsem na to přišla a nový vlastník přes písemnou výzvu nereaguje. Je u nás zvykem s vlastníky pravidelně komunikovat o věcech týkajících se provozu domu a také např. roční vyúčtování se předává pouze vlastníkovi jednotky, pozvánka na shromáždění s programem je proti podpisu vlastníka aj. Byla by možná třeba nějaká generální plná moc nového vlastníka pro původní vlastníky? Platila by i pro hlasování na shromáždění?

Které usnesení je platné

Vložil kratochvilova, 19. Duben 2019 - 5:59 ::

Dobrý den, jsem předseda výboru a do našeho SVJ se nastěhoval nový člen a chtěl doložit oprávněnost jednotlivých částek na předpisu. Tak jsem ukázala zpisy ze shromáždění a v zápise ze shromáždění ze 14.12.2015 bylo napsáno, že výše položky úklid je 165 Kč/měsíc na bytovou jednotku, ale on měl na předpisu uvedno 293 Kč/měsíc, tak chtěl vědět proč. Tak jsem hledala a našla jsem zápis ze shromáždění z 28.3.2016, kde je usnesení, že úklid je 293 Kč/měsíc. Tak jsem mu ho ukázala a on chce vědět, které usnesení je platné, jestli to z 14.12.2015 nebo z 28.3.2016.

stížnost na práci výboru SVJ

Vložil Jana (bez ověření), 18. Duben 2019 - 10:49 ::

Kam se obrátit se stížností na práci výboru? Předsedkyně samovolně zasahuje třeba do počtu obyvatel v bytě majitele pro roční vyúčtování? Máte někdo podobné zkušenosti? Děkuji

Syndikovat obsah