Ostatní

Opětovně zvolený stávající výbor SVJ

Vložil anonPa (bez ověření), 4. Únor 2019 - 19:05 ::

Dobrý večer, prosím o posouzení mého názoru:

Uplynulo nám funkční období výboru. Zvolen byl výbor shodný (členové, i předseda). Podle mého názoru zůstává ve Veřejném rejstříku stále původní zápis, není potřeba ani přiložit do sbírky listin zápis ze shromáždění (volba výboru), ani zápis z jednání výboru (volba předsedy). Tyto dokumenty postačí, že jsou uložené v dokumentaci SVJ.

Děkuji za názory, uvítám zejména názor pana Pavla.

Děkuji, Pavla

vystoupení z družstva

Vložil Tina (bez ověření), 4. Únor 2019 - 18:31 ::

Dobrý den, v našem domě funguje zároveň SVJ i bytové družstvo. Rádi bychom z družstva vystoupili a zůstali pouze členy SVJ, má tento postup nějaká úskalí? Má členství v SVJ i BD zároveň nějaké výhody? Děkuji!

zápis do registru

Vložil SVJ pionýrská (bez ověření), 4. Únor 2019 - 15:03 ::

Dobrý den, prosím o informaci, jaká práva a povinnosti vyplývají pro členy stat. orgánu SVJ dle zákona č. 304/2013; viz odkaz: https://faei.cz/…ku-jednotek/?…

parkování

Vložil Lýdie (bez ověření), 2. Únor 2019 - 11:23 ::

Jsme SVJ, bytový dům o pěti bytových jednotkách, vlastníme k domu i dvůr, (ostatní plocha,) máme každý svůj podíl jak na bytě, tak i na dvoře, kde parkují majitelé svá vozidla. Jeden z majitelů svůj byt pronajal s tím, že v dobré víře přenesl svá práva užívání svého podílu na dvoře svému nájemci , aby tam mohl parkovat, ale některým vlastníkům, což je většina ,se to nelíbí, i když s nájemcem nejsou žádné problémy. Já si myslím, že je to zasahování do vlastnictví majitele, který má podíl na společné věci, a že nikdo z nás nemá právo se vměšovat do vlastnického práva jiného vlastníka, pokud tento vlastník přenesl část svého práva na na nájemce.

Rozúčtování tepla - je v pořádku? Rozumíte mu opravdu někdo?

Vložil Jarda_, 2. Únor 2019 - 1:24 :: |

Koukám na podklady a zde je rozúčtování tepla (rozvod teplovodem do jednotky meibes v byte s kalorimetrem):

https://www.dropbox.com/…uctovani.jpg?dl=1

a co mě zarazilo, že

složka 40% od metru čtverečného i 60% podle spotřeby kWh na kalorimetru, vyšly obě 100,000% stejně a že se to sečte, to je standadní postup?! Nebo náhoda, nebo důsledek korekce nebo znáte z hlavy metodiku, vzorec, jak se k tomu dojde?

Je to označeno na fotce výše…

—————-

Ještě druhá věc, co mě překvapila… toto teplo ohřívá jak radiátory (ty jsou vypnuté, proto malá spotřeba), tak hlavně i teplou vodu přes výměník v meibesu… no a na vyúčtování je ten poplatek za dodané teplo 3456 Kč z výše u edeného rozúčtování

Porušení povinnosti při správě cizího majetku (trestný čin podle § 220-221)

Vložil Anonymous, 1. Únor 2019 - 23:20 ::

V zákoně č. 40/2009 Sb., trestním zákoníku, jsou uvedeny trestné činy § 220 Porušení povinnosti při správě cizího majetku a § 221 Porušení povinnosti při správě cizího majetku z nedbalosti.

Napomáhají tato ustanovení řádné správě domu? Jaké jsou s těmito ustanoveními zkušenosti? Dopadá trestní odpovědnost na osobu odpovědnou za správu domu, na členy jejího statutárního orgánu, nebo snad na ty vlastníky jednotek, kteří o škodlivém jednání rozhodli? Kdo pomůže s kvalifikovaným sepisem?

Nevyplacení přeplatku z vyúčtování

Vložil Člen SVJ (bez ověření), 1. Únor 2019 - 10:59 ::

V květnu 2018 jsem reklamoval vyúčtování za r. 2017 (doručené v dubnu), z vyúčtování mi vznikl přeplatek, ale byly v něm chyby, které jsem našel, reklamace byla včasná.

Dodnes jsme neobdržel odpověď na reklamaci, kterou jsem zaurgoval v prosinci.

Dodnes mi ale ani nebyl vyplacen přeplatek.

Zašel jsem tento týden za účetní a řekla mi, že si přeplatek započetli proti nějakému staršímu dluhu, o kterém jsem neměl tušení. O započtení mě ale neinformovali.

Celý postup se mi jeví podivný.

1. na reklamaci nereagovali
  2. přeplatek údajně započetli proti údajnému dluhu, ale o započtení mě neinformovali

instalace boxu na pecivo v chodbě ve společném prostoru

Vložil Adam (bez ověření), 1. Únor 2019 - 9:52 ::

Dobrý den, rád bych se zeptal zda je v pořádku když nám firma nainstalovala ve společném prostoru nehořlavou skříň kde jsou uzamykatelne boxy pro rodiny z bytové jednotky, které slouží na pečivo.Prý si večer objednají pečivo a ráno ho mají v tom boxu.Na chodbě kde je skříň s boxy umístěna je sice dost místa a nikoho asi neomezuje ale jen mě zajímá jestli je to legální a popřípadě kdo to té firmě mohl schválit když se mě nikdo neptal.Diky moc za reakci.Adam

instalace boxu na pecivo v chodbě ve společném prostoru

Vložil Adam (bez ověření), 1. Únor 2019 - 9:49 ::

Dobrý den, rád bych se zeptal zda je v pořádku když nám firma nainstalovala ve společném prostoru nehořlavou skříň kde jsou uzamykatelne boxy pro rodiny z bytové jednotky, které slouží na pečivo.Prý si večer objednají pečivo a ráno ho mají v tom boxu.Na chodbě kde je skříň s boxy umístěna je sice dost místa a nikoho asi neomezuje ale jen mě zajímá jestli je to legální a popřípadě kdo to té firmě mohl schválit když se mě nikdo neptal.Diky moc za reakci.Adam

Funkční období výboru SVJ

Vložil starousek, 31. Leden 2019 - 15:33 ::

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat přítomných na níže uvedenou situaci, která je zde v těchto dnech hojně diskutovaná a to je funkční období členů výboru či výboru. Výpis z OR k 30. 1. 2019: Předseda:den vzniku členství: 15. 12. 2013 Místopředseda:den vzniku členství: 07. 12. 2014 Člen:den vzniku členství: 15. 12. 2013 Stanovy: výbor má 3 členy; funkční období výboru činí pět let; funkce člena výboru zaniká volbou nového člena výboru. Předseda na vlastní žádost odstoupil ze své funkce i člena výboru. Žádost schválena na schůzi výboru členy výboru 31. 1. 2018. V druhé polovině roku 2018 byl kooptován nový člen výboru, která byl na shromáždění SVJ 25. 11. 2018 zvolen do výboru SVJ.

Syndikovat obsah