Ostatní

Promlčecí lhůta

Vložil Anonymous, 11. Leden 2019 - 14:11 ::

jak dlouhá je promlčecí lhůta pro dluh člena svj? Díky moc!

Kolik stála střecha a plastová okna? Zlikvidované SVJ

Vložil Freilach, 10. Leden 2019 - 20:42 ::

Před deseti lety naše SVJ 3 vchody 69 bytů opravilo možná i zateplilo střechu a vyměnilo okna za plastová, opravdu to nejobyčejnější co může existovat, byla na to vyčerpána částka nejméně 9 milionů korun. Je to možné? Prý zmizeli i další peníze z fondu oprav snad další 3 miliony. Bývalý správce budovy, aby zahladil stopy nechal vypnout teplo uprostřed zimi, lidé se rozprchli,vypověděl správu a soudně napadl schůze na volbu novéhos právce, SVJ tak zůstalo bez vedení a banka začala vymáhat úvěr celkem zbývá nějak 4 miliony korun. Je teoreticky možné aby byly za okna opravdu velmi obyčejnná použity tak veliké peníze, střecha měla stát milion a půl, laicky to vypadá že tam nalili trochu asfaltu.

Lze transformovat SVJ na byt.druzstvo nebo najemni dum?

Vložil AdamK (bez ověření), 10. Leden 2019 - 20:16 ::

Minim jak SVJ vznikle dle ZoVB tak NOZ.

Sklepy

Vložil David Dobias (bez ověření), 10. Leden 2019 - 14:51 ::

Dobry den, chci se zeptat- je sklep muj nebo je to spolecna cast svj? Nebo je to u kazdeho svj jine?

Rozuctovani vody

Vložil Tomas Tuzar (bez ověření), 10. Leden 2019 - 14:49 ::

Dobry den, provozuji airbnb a svj mi chce pocitat vodu za ctyri osoby. Muj byt pronajimam max ctyrem osobam, ale vetsinou je neobsazeny nebo jsou tam jen dva lide. Co s tim? Muzu predsedu zalovat?

Jak se bránit rozkrádání ze strany předsedy

Vložil Tomáš Rezl (bez ověření), 10. Leden 2019 - 14:46 ::

Dobrý den, na shromáždění jsme si před rokem zvolili nového předsedu, profesionála. Je jím stejná správní firma, která nám dělá správu. Teď jsme zjistili, že dodávky a služby jsou tímto předsedou objednávány předražené. Jak se tomu bránit? Většina vlastníků je bohužel pasivních a neodvolají ho..

Odkup spíže - podíly, postupy na katastru a jiné zkušenosti/poznatky

Vložil portalsvj, 10. Leden 2019 - 14:08 ::

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak postupovat v případě odkupu spíže v svj. Spíž je umístěna mezi dvěma byty a patří sousedovi. Je to věc, kterou lze vyřešit mezi sebou s tím, že na katastru nemovitostí se tato spíš o rozměru cca 1×2 m zapíše novému majiteli nebo se to musí řešit napříč svj a přepočítat nějaké společné prostory (to by se měnit nemělo), jen tedy rozměry daných bytů resp. i jejich podílu na domě.

Děkuji za reakce.

Hezký den.

odložení věcí v prostoru sklepů

Vložil Beneš (bez ověření), 10. Leden 2019 - 12:31 ::

Prosím, poradil by někdo k postupu odstranění odložených věcí v prostoru sklepů,kde překáží? Navíc výboru je jedno,jak to zde vypadá.Údajně se s nikým předseda nechce dohadovat! Sám jsem již vyvěsil na nástěnku výzvu majiteli, aby věci odstranil! Je možnost se obrátit na některou instituci z pohledu bezpečnosti, když výbor nekoná? Vím,že je to dost trapný dotaz.Co ale dělat,když nejsem sám, komu to vadí, protože je zde problém se dostat i do jedné sklepní kóje,když majitelem je starší pán, který se sám na mě obrátil s dotazem.

Co obnáší být správce bytových jednotek

Vložil Elko (bez ověření), 9. Leden 2019 - 20:20 ::

Dobrý den, ráda bych se zeptala co vše obnáší být správce bytových jednotek. Předem se omlouvám zda pro někoho to bude „blbá otázka“. Jsem nováček, ale nelíbí se mi jednání našeho správce, v domě je 6 bytů a nikdo neřeší že se tu vlastně nic neděje, když se něco opravuje hradí se to z kapsy i když na to máme společný fond ze kterého by to mělo být hrazené. Pro pana správce je to prý příliš komplikované, každý z něj má strach a proto raději zaplatí. Mě se to, ale nelíbí. To to je jen příklad je toho více, a tak bych se chtěla zeptat pokud bych chtěla tu to pozici převzít a ostatní vlastníci by souhlasili na co bych se vše měla připravit.

Advokát s referencí

Vložil ET (bez ověření), 9. Leden 2019 - 17:13 ::

Hledám dobrého advokáta ve věcech SVJ. Může mi nekdo doporučit praxi ověřeného. Na kecaly jsem už doplatil. Děkuji

Syndikovat obsah