Ostatní

Plná moc 2

Vložil Tindra, 1. Březen 2009 - 11:56 ::

Dobrý den, teprve dnes jsem si pročetl příspěvek o plné moci. Podle článku VI./4 nemůže být člen výboru zastupován na základe plné moci. Co v takovém případe, když na základe takové plné moci proběhlo předávaní dokumentů od bývalého pověřeného vlastníka výboru SVJ? Jenom pro upřesnění, z jedné strany pověřený vlastník a ze strany druhé předseda, místopředseda (zastupován na zaklade plné moci) a člen výboru. Je takové předání platné nebo ne? Děkuji. Tindra

nemam možnost kopie smlouvy

Vložil karas, 27. Únor 2009 - 20:36 ::

Chtěl bych se zeptat jako spoluvlastník bytovych jednotek jsem chtěl kopii smlouvy o dílo mezi spol. byt. vlast. a firmou ,která nám dělala zateplení fasády a bylo my řečeno že smlouva my může být k dispozici, ale jenom k nahlednutí v kanceláři a kopie my nemůžou dát ,protože se smlouvou nemůžu opustit kancelář a oni my nejsou povini udělat kopii. Mám právo si smlouvu půjčit a udělat si kopii nebo maji pravdu.

Datová schránka pro právnické osoby.

Vložil Miroslav Benda, 27. Únor 2009 - 20:14 ::

Přeji hezký večer,dnes jsem poslouchal ministra vnitra o zprovoznění datových schránek od 1.7.2009.Jedná se o dopisy s modrým pruhem,které přestane pošta doručovat.Toto se bude vztahovat i na společenství vlastníků ?Jsme vlastně právnická osoba,šest bytů !Máme IČO..Rejstříkový soud..ap.To by naše SVJ asi muselo koupit počítač,Window­s,antivirák,při­pojení k internetu,tis­kárnu,Adobe atd…Já používám počítač mého syna a ten si nějakou evidenci k datové schránce výslovně nepřeje.Myslíte si,že to ministrovo vystoupení je myšleno i k SVJ ??Díky .

Koho považovat za majitele bytové jednotky?

Vložil karel banda, 27. Únor 2009 - 8:29 ::

Dobrý den všem, potřeboval bych od Vás zkušenějších poradit s tímto problémem. Pan „T“ koupil byt od obce a tím se stal členem našeho SVJ, byt pak v zápětí (v řádu asi několika měsíců)údajně prodal panu „V“- to je rok 2005.
Pan „V“ do současné doby neprovedl změnu zápisu v Katastru nemovitostí, tím pádem jej nemohu považovat dle zákonů za vlastníka bytové jednotky ( dle Občanského zákoníka, se majitelem nemovitosti stává dnem podání vkladu do KN – §133 od.2).Nabytí vlastnictví dodnes neprokázal, pouze na můj dotaz mi ústně sdělil, že byt kopil.

Výklad zákona daních z příjmu

Vložil Anonymous, 26. Únor 2009 - 16:08 ::

Potřebuji poradit s výkladem §6 odst. 13 zákona o dani z příjmů. Je podle věty za středníkem SVJ povinno navýšit dílčí základ daně o částku 26%, i když není povinno platit za výbor sociální pojištění? Eva

Napadení hlasování

Vložil mili.olsak, 25. Únor 2009 - 14:01 ::

Dobrý den. Nejprve se pokusím stručně nastínit problém: Na schůzi (shromáždění vlastníků) byly navrženy, diskutovány a posléze schváleny odměny členům výboru v souvislosti s realizací revitalizace domu. Nyní (schůze proběhla v 12/08) bylo toto hlasování některými členy napadeno a snaží se ho zpochybnit. Navrhují svolat novou schůzi a znovu hlasovat. A teď dotaz: Jak správně na této schůzi postupovat? Odhlasovat anulování předchozího hlasování?Nebo jen nechat znovu hlasovat? Prosím, poreďte. Děkuji za odpověď :-)

jednorázová odměna

Vložil Anonymous, 24. Únor 2009 - 10:07 ::

Dobrý den, prosím. Je společenství,a vyplácí se jednorázová odměna 2000,– ročně je nutné toto danit? Má se svj přihlásit jako plátce daně a srazit z této částky 15%? Vlastně to ani není odměna je to jen na potřeby výboru tj. telefonáty, benzín, internet.Jak toto řešit co nejjednoduchší variantu.Jsme malé svj – ještě dotaz,lze zrušit svj – 9 byt. jednotek?Moc Děkuji Lenka svj

Neusnasenischopnost shromazdeni

Vložil Anonymous, 20. Únor 2009 - 15:04 ::

Prosim poradte jak resit situaci, kdyz je shromazdeni vlastniku neusnasenischopne. Ve stanovach nemame bohuzel tuto situaci osetrenou. Predpokladam, ze by se melo svolat opakovanme shromazdeni do nejakeho terminu. Co kdyz ale i toto nebude usnasenischopne? Je nekde v zakone, nebo ve vykladu zakona, zmineno jak postupovat. Nepodarilo se mi to nikde najit. Staci na opakobvanem shromazdeni pro usnasenischopnost mensi nez nadpolovicni vetsina?

Diky za radu Martin M.

odstoupení z výboru

Vložil Anonymous, 18. Únor 2009 - 16:12 ::

dobrý den, jsme SVJ o 23 bytových jednotkách, jako člen výboru pracuji 3 roky (od mého nastěhování), ale nyní se nám výbor „hroutí“ – odstupuje nám předsedkyně a umřel nám jeden člen výboru. Nový výbor není zvolen kvůli malému zájmu vlastníků (důchodců a pronajimatelů bytů) se účastnit schůzí domu, natož se stát členy výboru. Od doby, co se naše předsedkyně rozhodla vzdát funkce, je veškerá práce házená na mou osobu a protože já mám pár týdnů do porodu, nejsem už příliš mobilní a mám své osobní problémy a nevím, jaké mě s malým miminkem ještě čekají, rozhodla jsem se také odstoupit.

Člen výboru SVJ zároveň členem představenstva BD ?

Vložil Anonymous, 18. Únor 2009 - 10:42 ::

Může být člen výboru SVJ zároveň členem představenstva BD ( v domě je SVJ a BD zároveň). Ve stanovách BD je cit.: " Členové představenstva a kontrolní komiyse družstva nesmějí být podnikateli ani členy statutárních a dozorčích orgánů právnických osob s hlavním předmětem činnosti shodným s předmětem činnosti družstva, pokud představenstvo nerozhodne jinak. " Představenstvo BD nerozhodlo … Děkuji za odpověď.

Syndikovat obsah