Ostatní

slintající pes

Vložil volfik2, 18. Srpen 2009 - 18:17 ::

že všude a všem vadí štěkající pes je již známo ,mě se narodilo dítě a kdykoliv sousedé odešli pryč jejich pejsánek štěkal a štěkal dokud nepřišli mé miminko se nevyspalo já taky ne když jsme poprosili o klid odpoveď zněla že jejich pes neštěká ok a místo toho jsem měla od toho dne rozkopané boty a zametenou celou chodbu na své rohožce nechali jsem to být ale teď už se svým miminkem sedávám na balkoně i mí sousedé tam sedí a nechavájí svému psu asi židli aby viděl ven tím pádem přečuhuje a v tomhle vedru mě i mičo poslintal to už manž

Zatékání do bytu

Vložil J. Fabiankova, 18. Srpen 2009 - 17:36 ::

Dobrý den,

máme v současné chvíli problém se stále se zhoršujícím zatékáním do bytu. Dle názoru stavební firmy a několika dalších lidí z oboru se jedná o zatékání z balkonu nad námi. Ráda bych se zeptala na dvě otázky:

1. Kdo hradí opravu balkonu?

V prohlášení vlastníka je uvedeno, že balkon je součástí bytu. Na druhé straně svislé a vodorovné konstrukce jsou společnou součástí domu. V diskuzích jsem si přečetla, že balkon jako součást bytu je chápána prostorově, konstrukce je však společná. Právník naší správcovské firmy se domnívá, že dlaždičky i izolace jsou součástí balkonu a patří tak k vlastnictvím konkrétního bytu, tj. že opravu spojenou se zatékáním má hradit vlastník bytu, jehož balkon se bude opravovat. Je tomu skutečně tak?

Kouření na balkonech

Vložil Anonymous, 17. Srpen 2009 - 20:43 ::

Dobrý den, možná se už o tom diskutovalo, ale chci se zeptat, jestli nevíte, jak přimět kuřáky, aby nekouřili na balkonech. než stačíme zavřít okno, tak máme plný byt jeich kouře a navíc bychom rádi větrali a dýchali čistý vzduch. Slušná žádost na kuřáky v našem paneláku ve Vidově nezabírá. nedopalky hází rovnou pod balkon atd.

Děkuji, Cempírková

Převod jednotlivých pokojů mezi jednotkami

Vložil krch@spolecenst..., 16. Srpen 2009 - 10:28 ::

Dobrý den V našem domě jsou vymezeny tři samostatné jednotky. Společenství vlastníků nebylo založeno, jedná se o blízké příbuzné. Já jako vlastník jednotky č.3 plánuji odkoupit dva pokoje od majitele jednotky č.2. Tyto pokoje plánuji následně stavebně oddělit od jednotky č.2 a připojit k mojí jednotce. Nevím jestli na toto stačí vypracovat nové prohlášení vlastníka ve kterém by dané dvě místnosti náležely k mojí jednotce, nebo zdali je nejprve potřeba rozdělit jednotku č.2 na dvě samostatné jednotky a až následně jednu z nich koupit na základě kupní smlouvy.

Problém - vyklizení půdy která je společným prostorem

Vložil Fiebinger, 14. Srpen 2009 - 7:49 ::

Zdravím všechny, v našem domě se při založení SVJ rozhodlo že půda bude společným prostorem, pouze jeden člen – důchodce, sběratel všechno možného i nemožného nás požádal aby si mohl nechat jednu kóji na půdě pod zámkem, bylo mu to zdarma umožněno. V současné době nastala však situace kdy bylo zjištěno že půdou zatéká a není vidět kde a kudy díky obecnému bordelu po celé půdě :( a tak při schůzi SVJ se rozhodlo nadpoloviční většinou, že se nechá půda najatou firmou vyklidit do určitého data s tím, že kdo tam má něco co si chce schovat ať si to odnese. Samozřejmě že onen sběratel harampádí odmítá a vyhrožuje poškozením cizí věci když mu urazíme zámek věci vyhodíme a odmítá tu půdní kóji vyklidit. Dát to k soudu je na dlouhé lokty a oprava střechy nesnese dlouhého odkladu. Máte někdo tip nebo zkušenost jak to řešit co nejdřív.

Zelená úsporám

Vložil Anonymous, 13. Srpen 2009 - 7:42 ::

Dobrý den, jsme SVJ – 22 bytů. V březnu t.r. jsme zahájili rekonstrukci panelového domu – zateplení. V té době jsme nemohli žádat o dotaci „Zelená úsporám“. Akce byla dokončena dne 11.8.2009. Můžeme ještě požádat o přidělení dotace. Máme úvěr 1,200 tis.Kč a velice by nám příspěvek pomohl. Děkuji za odpověď.

Jak na příšerné nájemníky ostatních vlastníků?

Vložil vladimira, 12. Srpen 2009 - 14:36 ::

Dobrý den, máte prosím někdo zkušenost s tím, jak se účinně vypořádat s nájemníky, kteří trvale znepříjemňují bydlení všem ostatním, nebo je dokonce ohrožují (odpadky na chodbách, na dvorku, řev ve dne v noci, demolování vstupních dveří, kouření, venčení psa)? Když není řeč s těmito (je jim to fuk), jak přinutit či sankcionovat vlastníka, který jim byt pronajímá a je mu to jedno, protože v domě nebydlí? Pronajímá přes realitku, a je mu jedno, koho tam realitka šoupne, trpíme tím my, kdo tu bydlíme. Jak tomu do budoucna předejít? Díky za jakékoliv rozumné tipy.

Nevlastník jako pověřený vlastník ??

Vložil Fiebinger, 12. Srpen 2009 - 8:54 ::

Dobrý den vážení, rád bych získal odpovědi a rady na moje otázky.

V našem SVJ řešíme volbu nového předsedy, tj. mé osoby, protože z předešlé schůze shromáždění vyplynulo že si většina lidí přeje abych to dělal já asi proto že se v tom trochu víc angažuju. Stávajicí předseda předložil písemně ukončení své funkce z důvodu prodeje bytu a ten předseda byl pověřený vlastník.

mé otázky:

1. Odkdy se změnil bod ve vzorových stanovách kde se píše že členem výboru či pověřeným vlastníkem může být nevlastník ve članku 6 odstavec 2

Dotace Zelená úsporám - ANO pro paneláky

Vložil Anonymous, 10. Srpen 2009 - 21:37 ::

Ministerstvo životního prostředí snížilo požadavky a bude možné získat dotaci i na panelové domy. http://www.podnikatel.cz/…ena-usporam/ Konkrétně dochází k několika zásadním změnám. Ruší se rozlišení mezi uznatelnými a neuznatelnými náklady projektu. Druhou novinkou je zcela nová dotace na projektovou dokumentaci a energetické hodnocení. Třetí zásadní změnou se stalo o odstranění požadavku na provedení alespoň tří opatření zároveň, a to v oblasti dílčího zateplení.

permanetně vytopený byt sousedy

Vložil Anonymous, 8. Srpen 2009 - 14:46 ::

Dobrý den všem, mám dotaz týkající se dloholetého sporu se sousedy, kteří bydlí nad námi a nás permanetně vytápějí. Od instaletéra víme, že je to způsobeno jejich odpadem ve vaně, který je neodborně opraven a tudíž při každém ucpání odpadu dochází k tomu, že nám vytopí byt. Sousedi nesouhlasí s tím, že by si nechali odpad opravit, neb by to vyžadovalo rozkopat koupelnové obklady a že jsou staří a nechtějí žádný zásah. Oba byty náš i jejich jsou v OV s tím, že všichni nájemníci v našem domě jsou součástí SVJ. Můj dotaz zní, zda je možné to řešit přes nějaký nadřízený orgán SVJ neboli kam adresovat kromě SVJ stížnost?

Syndikovat obsah