Ostatní

Balkon a oprava

Vložil Anonymous, 16. Leden 2011 - 11:18 ::

Kdo opravuje balkon ,vlastník nebo to de s fondu oprav mě bylo řečeno že patří k mimu bytu tak at si ho opravim sama na vlastní nakladi droli se mi dekuji za radu

změna počtu osob

Vložil kackabl, 15. Leden 2011 - 15:13 ::

Dobrý den, mohl by mi někdo poradit, jestli existuje nějaký předpis, který stanoví jak moc zpětně lze upravit počet osob v bytě pro účely rozúčtování služeb ( vše máme podle počtu osob). Jeden ze spoluvlastníků v SVJ mi 14.1.2011 zaslal dopis, ve kterém mi oznamuje, že od 1.6.2010 se v bytě nachází 0 osob. Ve stanovách máme, že změna se musí hlásit bez zbytečného odkladu, nejpozději do 30 dnů od chvíle kdy nastala. Podle mého lze tuto úpravu pro zúčtování služeb provést až od 1.1.2011. Děkuji

Dohoda v domě o dvou bytových jednotkách

Vložil Anonymous, 13. Leden 2011 - 15:12 ::

Dobrý den,

před 4-mi lety jsem koupil ideální polovinu domu do osobního vlastnictví. S touto koupí jsem zdědil i povinnost(po předchozím majiteli) platit vodu za celý dům. Dále je na můj elektroměr napojen i rozvod elektřiny ve společných prostorách a garáži užívané výhradně druhým vlastníkem, za který platím já, a nejsem schopen prokázat spotřebu tak, abych mohl po druhému majiteli požadovat peníze. Druhý vlastní také užívá ne polovinu ale téměř celou zahradu pro své účely, včetně stříkání zeleniny vodou ze společného vodoměru.

Účetnictví - nerovnají se strany rozvahy.

Vložil HellKoc, 12. Leden 2011 - 17:55 ::

Dobrý den, převzali jsme účetnictví od firmy, která nám dělala správu. Bohužel strany v od nich převzaté rozvaze se nerovnají. Ve smlouvě s nimi nemáme ošetřenu odpovědnost. Tak se chci zeptat co s tím a jaké to může mít právní důsledky. Dá se to účetně nějak opravit? Děkuji. Helena

Nevyplacený přeplatek

Vložil Anonymous, 12. Leden 2011 - 17:43 ::

V ročním vyúčtování záloh za služby mám přeplatek, který mi společenství nevyplatilo a vyplatit nehodlá (vyplacení přeplatku podmiňuje vyrovnáním nedoplatku od jiných vlatníků, což jednak neovlivním, a jednak nemusí nikdy nastat). Jak mám postupovat, aby mě postup co nejméně zatěžoval?

Děkuji za doporučení.

Antonie

Odměna člence výboru versus předčasný starobní důchod.

Vložil Radana, 11. Leden 2011 - 5:45 ::

Hezký den. Prosím, má někdo aktuální informaci zda může členka výboru SVJ dostávat řádnou měsíční odměnu aniž by jí byla pozastaven výplata předčasného starobního důchodu? cca 670,–/měsíčně). Radana

Rozšíření členství v bytovém družstvu

Vložil Zatica, 10. Leden 2011 - 14:09 ::

Dobrý den,

ráda bych se zeptala, zda a jak lze rozšířit členství v bytovém družstvu, aby byl členem i manžel (členství bylo získáno ještě před sňatkem), například aby mohl být členem vedení družstva. Na internetu se tohle moc neřeší, našla jsem jedno družstvo, kde se to přímo píše ve stanovách (písemnou dohodou), jinde radí, že společné členství vznikne převodem členských práv na druhého manžela.

Díky

ps: Vím, že toto není server zaměřený na problematiku BD, ale našla jsem, že se tu řeší i s tímto spojené otázky.

funkční období výboru SVJ

Vložil Anonymous, 7. Leden 2011 - 22:44 ::

Dobrý večer,příklad z mého bydliště-výbor vynechal po uplynutí volebního období daného stanovami nové volby výboru,pokračuje ve výkonu funce a letos chce údajně provést nové volby,jako by se nic nestalo.Je nutné mít pro zpochybnění této doby nějaký vážný důvod nebo postačí fakt neprovedení voleb po uplynutí volebního období.Děkuji za postřehy.Jan Filip,Jihlava

Okna-součást fasády nebo bytu?

Vložil Anonymous, 7. Leden 2011 - 19:29 ::

Prosím o názor.Vlastníkovi nejde otevírat ventilačka na plast.okně.Žádá výbor společenství o zajištění opravy.Je okno součást domu nebo bytu?Děkuji.Naj­manová M.

Svévole výboru

Vložil Anonymous, 6. Leden 2011 - 23:24 ::

Dobrý den, prosím,mám několik dotazů z různých oblastí: 1)výbor SVJ již několik let nepředkládá shromáždění každoroční účetnictví. Doteď se nikdo neozval, až nyní – bez úspěchu. Lze se obrátit na Finanční úřad s žádostí o prověření hospodaření? 2)na shromáždění byl předložen ke schválení návrh pouze písemně a souhlas jsme měli stvrdit podpisem. Diskuse ani veřejné hlasování neproběhlo, podepsali však všichni. Ve stanovách nemáme uvedené hlasování per rollam. Lze hlasování napadnout např. u soudu? Nebyl to první případ a aktuálně se jedná o vysokou finanční částku.

Syndikovat obsah