Ostatní
NEPLATNOST SCHŮZE SVJ - žádost o radu
Dobrý den. Prosím o radu jak můžeme jako vlastníci odvolat výbor našeho SVJ. Důvodů je více. Ty nejhlavnější:
- Na schůzi SVJ nebyla schválen Zpráva výboru za předchozí období pro hrubé výhrady vlastníků s používáním finančních prostředků z fondu oprav (např. zahájení akce, kterou shromáždění vlastníků v minulém roce neschválilo a snaha o její dodatečné schválení na letošní schůzi; překročení schůzí SVJ schváleného rozpočtového limitu opravy v domě – o téměř 100% a pod.).
- Odmítnutí operativního zařazení bodu do schůze SVJ o projednání odvolání výboru. Navazující obstrukce členů výboru vyvrcholily odchodem některých členů výboru ze schůze a následné ukončení schůze, aniž by bylo hlasováno o usnesení. Schůze „šla do ztracena“.
Půjčka z FO
Dobrý den, půjčíme z fondu oprav jednomu vlastníkovi na výměnu oken, protože budeme dělat zateplení a nemá dost finančních prostředků na jejich výměnu. Má to vlastníky odsouhlaseno. Půjčíme mu z fondu oprav s úrokem, který nám dala banka na úvěru. Nyní řeším problém co s těmi úroky účetně a co s daní z toho úroku. Jaká bude výše daně a jak ten úrok zaúčtovat? Předpokládám, že budeme podávat na FU daňové přiznání. Dosud to nebylo třeba protože nemáme žádný zisk.
Odstoupení výboru-platnost
Dobrý den, mám dotaz ohledně platnosti odstoupení výboru našeho SVJ. Na schůzi, kterou výbor svolal a program byl především o celkové revitalizaci našeho panelového domu, po prvním bodu, kdy nedošlo ke schválení komplexní revitalizace (pro bylo cca 68%)předseda,někteří členové výboru a někteří vlastníci bytových jednotek začali slovně urážet nás, kteří jsme byli proti a předseda i ostatní členové výboru sdělili, že pro neschválení tohoto bodu odstupují ze svých funkcí. Toto také uvedli do zápisu ze schůze shromáždění. K dalšímu zvolení výboru na schůzi nedošlo.
Jak vymáhat dlužnou částku
Srozumitelně napsaný příspěvek autora e-Guru o postupech při vymáhání dlužných částek naleznete zde: http://exekuce-oddluzeni.blog.cz/…cenim-zakona
lake
Cena pozemku pod obytným domem
Je cena pozemku (v Praze) pod obytným domem stejná, jeko u nezastavěného pozemku tzn. stejná jako je uvedena v cenové mapě? Na příspěvku http://hn.ihned.cz/c1-11571570 jsem se dočetl, že cena pozemku pod družstevními domy postavenými podle legislativy platné do roku 1991 je 15% ceny uvedené v cenové mapě. Platí to i dnes? Děkuji za odpověď.
Přeseda SVJ nesvolal schůzi
Dobrý den. Prosím o radu. Předseda SVJ (6BJ) v r. 2010 a zatím ani v r. 2011 nesvolal členskou schůzi ani po ústní žádosti. Dosud nepředložil vyučtování nákladů za r. 2010. Je jediný proti zateplení domu a praktikuje rozhodování „jednoho muže“ :-) Je velmi těžké s ním jak-koli komunikovat. Problém je, že tuto funkci nechce nikdo zastávat asi z důvodu odpovědnosti. Mám dojem že nedobře hospodaří s finančnímu prostředky SVJ. Nechci dělat unáhlené kroky, ale mám pocit, že je zralý na trestní oznámení. Min. krátí naše práva jako vlastníku BJ, ne
problem se souhlasem
Zdravím diskutující,
Klasický problém, jedni souhlasí, druzí nesouhlasí.
Konkrétně: jedná se o rekonstrukci balkonů, kde kromě dvou panáčků všichni souhlasí. Tito dva panáčci jsou také členy výboru.
Ptám se, zda-li je nutné mít 100% soulas? A nebo stačí nadpoloviční většina?
Díky za odpoved.
Datové schránky.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na zkušenosti s datovými stránkami. Je povinností společenství založit DS a kolik stojí provoz? Děkuji. Marshall
1 vlastník a 2 placené funkce v SVJ
Dobrý den, může mi někdo poradit?
V našem SVJ je jedna osoba placeným členem výboru a zároveň přijmula
placenou funkci – úklid ve společných prostorách domu. Je tato varianta
možná?? Ta osoba je vlasně sama sobě podřízenou ve vstahu úklidu- člen
SVJ. Je toto možné. Děkuji.
Internetové připojení
Dobrý den,
chci se zeptat na následující problém. Bydlím v okresním městě, připojení k internetu je možno před ADSL linku nebo přes místního operátora kabelové televize. V tom je můj problém. Na kabelové televizi jsem totiž zjistil, že naše SVJ neuzavřelo s nimi smlouvu o montáži zařízení v našem domě, bez kterého připojení není možné. Nešlo o prostory, ty by byly, ale o neschodu ve vyúčtování za odběr el. tímto zařízením.
Jenže už nyní je připojení přes kabelovou televizi nesrovnatelně rychlejší, ani nemluvím o poměru cena/výkon. A do budoucna to bude mít stejnou tendenci, protože mám za to, že adsl linky „jedou“ na svém technologickém maximu.

Poslední komentáře