Ostatní

Soused smraďoch

Vložil dalila (bez ověření), 30. Duben 2011 - 14:12 ::

Dobrý den, máte někdo, prosím, zkušenosti s takovýmto případem? V domě máme sousedy, kteří jsou „sběrači“ všeho, co se kde najde, navíc silní kuřáci a „nevětrači“. Z jejich bytu se line zápach, který pochopitelně obtěžuje sousedy. Ti se domáhají řešení ze strany výboru. Domlouvání se léta míjí účinkem, tito lidé ani nevpouštějí nikoho do bytu, když se odečítá spotřeba. V současné době se s nimi z tohoto důvodu soudí město, které je majitelem bytu v našem domě. Má výbor nějaké reálné šance, může vůbec něco dělat, kromě upozorňování města jako majitele bytu? Co máme sdělit sousedům, kteří po nás žádají nápravu?

Zápis změn ( nový výbor) v SVJ na rejstříkovém soudu

Vložil mocall (bez ověření), 29. Duben 2011 - 9:00 ::

Jsme nově zvolený výbor v našem malém (9 partajním) SVJ. Chceme provést zápis změny ( nový výbor, nový předseda, místopředseda) na rejstříkovém soudu. Protože jsme všichni „velmi zelení v oblasti SVJ“ a paní na informacích na příslušném soudu také příliš netuší, obracím se s dotazem – co vše při zápisu změny výboru, předsedy, místopředsedy na soud dokládat? Mají členové nového výboru dokládat i výpis z rejstříku trestů, prohlášení o způsobilosti k úkonům?

Děkuji

Jak donutit výbor k akci?

Vložil Yakopako, 28. Duben 2011 - 9:53 ::

Dobrý den, prosím o radu..

jsem vlastníkem bytu v domě s celkem 12 jednotkami. V domě je stará otopná soustava, pravděpodobně jsou jednotlivé trubky neprostupné, protože v obdobích, kdy venkovní teplota klesne pod –5°C a všichni přidají na topení, ve dvou horních bytech jsou napůl studené radiátory (u vstupu do radiátoru trochu zahřáté, u výstupu studené). V takových obdobích teplota v mém bytě nepřekračuje 18°C i s naplno puštěnými ventily topení.

V minulosti byl tento problém řešen oběhovým čerpadlem přidaným k problémovým stupačkám. To ale správcovská firma (pravděpodobně na pokyn jednoho z členů výboru SVJ) odstranila.

Úklid kontejnerového stání.

Vložil Ladis, 27. Duben 2011 - 9:48 ::

Prosím o podložený názor na to kdo má povinnost uklízet kontejnerové stání. Myslím zákon, vyhlášku a pod. Kontejnerové stání u našeho domu bylo vybudováno v minulém století a užívají ho dva bytové domy. Celkem 5 kontejnerů. Jeden dům vlastní BD, druhý vlastníci byt. jednotek. Radnice nám tvrdí, že úklid si provádíme sami, ale nedokáže doložit podle jakého zákona nebo vyhlášky. Prosím hlavně pana Lake aby se vyjádřil, o plky nestojím. Děkuji

Komínové lávky a nesouhlas vlastníků

Vložil Předseda SVJ, 26. Duben 2011 - 12:08 ::

Zdravím diskutující, co prosím říkáte na následující problém: Na domě nejsou komínové lávky – máme na to revizní zprávu, že stav ohrožuje majetek, životy… Výbor ve stanovách nemá limit na rozhodování, ale před nějakou dobou jsme si odsouhlasili limit na schůzi, pro byly 2/3 všech, do kterého se toto nevejde a v souhlasu nastavený systém e-mailového schvalování do určité výše nefunguje – někteří vlastníci ho bojkotují. Že to byla chyba takto udělat, to už víme, ale pozdě bycha honit.

S lávkami nemáme souhlas potřebných 75% vlastníků. Jako výbor tedy riskujeme problémy díky revizní zprávě, pokutu, krácení pojistného plnění atd., když je neuděláme, anebo lávky uděláme a riskujeme napadení za to, že na to nemáme mandát.

Zvláštně měřící vodoměr a dopady na vyúčtování

Vložil Předseda SVJ, 26. Duben 2011 - 11:52 ::

Zdravím kolegy a kolegyně diskutéry, narazili jsme na následující problém a rád bych vás požádal o názory a případně rady.

Loni jsme v rámci rekonstrukce mj. stupaček a odpadů instalovali do všech bytů v našem domě vodoměry. Jedna z domácností vyjádřila pochybnosti nad naměřenými hodnotami uvedenými ve vyúčtování, a proto jsme provedli níže uvedený test. Pokus byl proveden tak, že jsme upouštěli studenou vodu přes pákovou baterii. Jednotlivé kroky následovaly bezprostředně a výsledky byly následující:

1. Napuštění 10 litrů vody do kbelíku s ryskou. Vodoměr naměřil 10 litrů.

REVOLUCE

Vložil Jiří Benda (bez ověření), 22. Duben 2011 - 13:50 ::

ZDRAVÍM VŠECHNY,

u nás ve sdružení vlastníků máme takový velký problém. Potřeboval bych jako nový předseda poradit! Celá léta byl předsedou pán, který si udělal ze společného domu svůj palác. Choval se, že mu všechno patří. Na domovním dvoře mohl parkovat jen on sám a ostatní spoluvlastníky, kteří byli proti němu jen šikanoval a znepříjemňoval jim život.

Je to pár týdnů, co jsem v tom domě koupil byt a stal jsem se po hlasování novým předsedou společenství vlastníků. Od nejmenované osoby jsem si nechal předat veškeré účetnictví, za posledních deset let, které jsem znovu zpracoval, abych viděl, co se tady dělo.

odkup půdy

Vložil Kateřina (bez ověření), 22. Duben 2011 - 10:56 ::

Byla jsem upozorněna na tyto stránky a snažila jsem se si vyhledat potřebné. Jsme SVJ, máme byt pod půdou a chceme si udělat půdní vestavbu. Našla jsem si tu tyhle rady: 100% souhlas vlastníků se souhlasem k výstavbě, pak budeme muset zajistit odhadce(?) na přepočet podílů,to nechat zapsat do katastru. Stavební povolení. Je to vše? Víc jsem nedokázala najít. Všem děkuji za poskytnutou radu

Dlužník - dědictví

Vložil Ploc (bez ověření), 21. Duben 2011 - 12:55 ::

Dobrý den, nevím jestli někdo nemá podobnou zkušenost, případně jestli někdo neví jak postupovat. Máme SVJ o 12 členech, z toho byl jeden dlužník, který těsně před aukcí zabaveného bytu zemřel někdy v červnu 2010. Jeho dluh činil 250000Kč. Aukce byla pochopitelně zastavena a dána do dědictví jeho dceři, která v daném bytě nežije, nyní se snad dali věci konečně do pohybu a v KN je zapsána jako vlastník dcera uvedeného dlužníka. Má otázka zní, lze po ní zpětně vymáhat další dluh vůči našemu SVJ za měsíční platby(plyn,spol. el a fond oprav) za období 10 měsíců, co trvá dědické řízení?

Jak to dopadlo se zanedbaným bytem města

Vložil Verka, 20. Duben 2011 - 17:08 ::

Chci poděkovat všem,kteří se snažili poradit.Po 14 dnech se konečně město uráčilo podívat se na stav svého bytu.Já bláhová to pokládala za krůček k vyřešení situace.Přišly dvě dámy a dva příslušníci městské policie.Před dveřmi bytu konstatovali,že zápach necítí.Poté jsme byt otevřely,to už cítili.Byt prolétly jak komety a závěr zněl: až budou v bytě červi,zavolejte a my objednáme deratizaci.Jinak prý nemouhou nic dělat.Veškerý nepořádek je majetkem nájemníka.Takže vystihl to ten pán,který napsal:„nikdo vám nepomůže“.Verka

Syndikovat obsah