Ostatní
Uklízečka na poloviční úvazek
Dobrý den,
prosím o radu, jak postupovat, chceme-li ukončit pracovní poměr uklízečce, která byla zcela nelogicky zaměstnávána na pracovní smlouvu (poloviční úvazek – odpracovala cca 35 hodin měsíčně). Smlouvu zprostředkovala realitní kancelář jako správce.
Zajímá mne:
- jestli má Výbor pravomoc tento pracovní poměr ukončit sám nebo se kvůli tomu musí svolávat shromáždění vlastníků.
- je možné správce (realitní kancelář) za takovýto přístup žalovat? Náklady na tuto pracovní sílu ročně několikanásobně převýšily náklady, které by vznikly najmutím cenově průměrné uklízecí firmy.
shromáždění
Mám ještě jednu otázku. Jak správně postupovat, když mám vyvěšenou pozvánku na shromáždění a body, které se budou probírat. Potřebuju ještě probrat jeden bod( dověděla jsem se to dneska), který se musí odhlasovat. Jak správně postupovat aby to někdo nenapadl? Děkuji
Vodoměry
Ahojda. Poradíte mi? Máme měnit vodoměry na teplou a studenou vodu. Jeden stojí 470,– Kdo to platí? Vlastníci nebo z fondu? Jedná se mi o to, že bych to klidně zaplatila z fondu, ale vzhledem k tomu, že se opravovala venkovní kanalizase ( 380.000,–) a teď budeme dělat vnitřní ( 360.000,–) tak už moc peněz nezbývá. Díky moc.
Oprava odpadu
Majitel byl opakovaně vyzván, aby opravil odpady ve svém bytě, ale nereaguje. Nájemník, který v bytě bydlí s tím moc dělat nemůže, ale díky neopraveným odpadům majitel opakovaně poškozuje byt, který je pod ním (protéká voda). Je nějaká (účinná) možnost se bránit proti liknavému přístupu majitele k opravám ? Děkuji za odpovědi
Podlahová plocha prostoru pod střechou a příspěvky do "fondu oprav"
Prosím o radu. Zakládáme SVJ v domě s dvanácti bytovými jednotkami. V nejvyšším patře (nástavby) jsou 4 bytové jednotky, které jsou tvořeny bytem (s některými zkosenými stěnami) a ještě půdním prostorem nad bytem. Tento prostor je nízký, v nejvyšším bodě (uprostřed pod hřebenem střechy) dosahuje výšky asi 185 cm a dále se prudce svažuje na obě strany až k podlaze. Přesto podlahová plocha tohoto prostoru čítá něco přes 50 procent podlahové plochy spodní části bytu. Do Prohlášení vlastníka při privatizaci byla zanesena celková podlahová plocha bytu, tedy součet obou pater bytu.
Mandát člena výboru
Dobrý den, mám dotaz. Vlastník byl zvolen členem výboru loni v říjnu. Mandát má podle stanov 5 let. Mění se něco když v létě prodá jednotku a přestane být vlastníkem. Může zůstat členem výboru? Našel jsem pouze, že volen může být pouze vlastník, ale jak je v tomto případě? Slyšel jsem v našem SVJ názor, že může zůstat členem výboru po celou dobu 5 let. Děkuji Škoda
měsíční odměna pro správce
Dobrý den,
zajímalo by mne, kolik se tak přibližně platí měsíčně správci SVJ?
Neměli byste někdo tip na kvalitní správcovské zastoupení ve středních Čechách nejlépe Příbram a okolí?
Fond oprav-legislativa?
Dobrý den, rád bych se Vás zeptal na odkaz na příslušnou legislativu,kterou se především řídí fond oprav vedeným Svj. Předem děkuji.
P. Lake
Pane Lake můžete mě prosím dát na Vás nějaký kontakt (např.email). děkuji cejpa@seznam.cz
Nový vlastník
Jak postupovat v případě ,že nový vlastník bytové jednotky odmítá předložit výboru SVJ doklad o nabytí bytu. Výbor zjistil v KN , že došlo ke změně majitele. Nový majitel i přes několikeré upozornění a písemnou výzvu odmítá předložit doklady o prokazatelně nabytém vlastnictví. Děkuji

Poslední komentáře