Ostatní
reklamace vyúčtování
Dobrý den,v příspěvku navazuji na svoji prosbu o pomoc ze 6.5.2012.
- podal jsem předsedovi SVJ reklamaci na vyúčtování
záloh na správu domu,tč.30-ti denní lhůta
vypršela a nic se nezměnilo
bylo mi odpovězeno,že zálohy se u našeho SVJ
neplatí,nýbrž stálé platby a vyúčtování na
jednotlivce se proto neprovádí
- požádal jsem konkrétně předsedu o potvrzení,že
se stálé platby neplatí
bylo mi odpovězeno,že to musí projednat výbor a
ten se schází 1× za čtvrt roku
- požádal jsem předsedu o možnost náhlednout do
nákladů za úklid a spol.elektřinu za celé SVJ
Pozemek pod domem
Dobrý den, chtěla bych požádat o radu. Jsme vlastníky bytových jednotek, ale ne pozemku pod domem. Ten nám před 9 lety prodalo město, pak ale zjistilo, že ten pozemek není jeho, ale státu, a peníze nám vrátilo. Od té doby leží naše žádost na odkup pozemku na Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových. I přes průběžné urgence se nic neděje. Jakou další cestu máme zvolit? Nebo máme vyčkat, až začne platit nový zákon, kdy „vlastník domu je i vlastníkem pozemku pod tímto domem“ ? Ostatní vlastníci se obávají částky, kterou si stát za pozemek řekne. Před těmi 9 lety to bylo deset tisíc.
Pojem zastavěná plocha
Dobrý den, nedávno jsem se zúčastnil diskuse, ve které nebylo dosaženo jasného vysvětlení co je to vlastně zastavěná plocha. Na netu jsem chvíli hledal, ale některé názory byly buď příliš odborné, některé zase nedůvěryhodné. Pro jistotu upřesním o co jde. Jedná se o stavbu tvaru např.komolého jehlanu, postaveného na tu menší základnu. Nebo stavba s velkým přesahem střechy, budova s balkony, budova u níž je nejvyšší podlaží přesazeno mimo základový obrys apod. Dokáže někdo přijatelnou formou vyjádřit tento termín?
Rozúčtování tepla dle Vyhlášky č. 372/2001 Sb.
Dobrý den, mám dotaz na rozúčtování tepla, které provádíme dlouhé roky dle vyhlášky č. 372/2001 Sb. Nyní však 1 člen SVJ napadl tuto metodiku, a to hlavně použití § 4 odst. 3 a 4, ve smyslu že si někteří (u kterých byla překročena hranice uvedená vyhláškou) nechávají platit své náklady ostatními členy (na které se rozdíl rozúčtuje). V našem domě se to týkalo jen 4 bytů (z 26), ale přesto to způsobilo velké dusno mezi ostatními vlastníky. Můžete mi prosím k tomu podat nějakou informaci nebo mne odkázat na nějaké oficiální vyjádření k této problematice?
(ne)informovanost vlastníků - výbor nekomunikuje
Náš výbor v domě nebydlí,jeden člen výboru vlastní skoro 40% podílů, výbor jako celek odmítá poskytnout informace,ignoruje výzvy k jednání,proto jsme svolali Shromáždění podpořené 1/4 vlastníků.
Vyzvali jsme výbor k účasti a předložení zpráv o činnosti výboru včetně hospodaření za uplynulý rok 2011 a 2010. Tyto informace nemáme.Když se nikdo z výboru nedostaví a nadále nebudou jeho členové ochotni předkládat informace a dokumenty,jak se můžeme domáhat práv nahlížet do dokumentů týkajících se SV ?
Nutno poznamenat,že na výbor podala skupina vlastníků trestní oznámení pro podezření z jednání v neprospěch vlastníků žijících v domě a pro nehospodárné nakládání s finančními prostředky. Věc šetří policie. Kontrolní komise zjistila únik financí ve prospěch lidí z výboru. Od té doby je zle.
pronajem
Prosime Vas timnto o radu. Jsme nove SVJ domu o 140 bytech. Mame zde v prizemi volne prostory/ kocarkarny/ ., nevyuzite a mame moznost je pronajmout. potrebujeme poradit jak nejjednoduseji a nejschudneji tyto mistnosti pronajmout a jaky je presny postup.
- musi se udavat za jakym ucelem bude pronajem? Nestaci mit ve smlouve pouze ze se pronajima kocarkarna?
- pokud se hlasi zajemce a chce si udelat v byvale kocarkarne kancelar?Sklad?
- musi byt nejake podpisy ostatnich nebo staci aby rozhodl vybor svj?
- jak to udelat aby se nejednalo o zmenu a budouci najemce nemusel pracne shanet 100% podpisu/ to je nemyslitelne, to se nikdy nemuze podarit/
zápis na obchodní rejstřík
Dobrý den, chtěla bych poprosit o pomoc. Potřebuji vymazat jednoho člena výboru a namísto něho zapsat nově zvoleného člena. Dnes jsem našla formuláře, které jsou na první pohled celkem podobné těm starým, ale v podstatných částech se to liší. Máte někdo zkušenosti s novými formuláři na OR? Nevím, zda je potřeba i tento formulář, který je ke stažení na http://portal.justice.cz/…2/ms/ms.aspx?… podepsat (v původních byl ověřený podpis) a kde (chybí kolonka)? V návodu na vyplnění se o tom nikde nepíše. Co všechno se tam má přikládat? Jako ke starým návrhům: zápis ze schůze Shromáždění, prezenční listinu, souhlas se zvolením do funkce,podpisový vzor, čestné prohlášení a výpis z RT? Chtěla jsem to napsat na ten formulář původní, ale ten prý již nevezmou, musí to být na novém formuláři.
Volba výboru
Dobrý den. Je nutné, aby shromáždění při volbě nového výboru znalo dopředu kandidáty nebo je dostačující oznámit jejich jména až na shromáždění vlastníků? Děkuji za odpověď, luckyam
Hlasování
Čeká nás shromáždění vlastníků a volba nového výboru. Je možné, aby kandidát na místopředsedu dal plnou moc k hlasování své dceři a ta pro něj hlasovala? Jak je to u manželů, když jeden je kandidát, může pro něj druhý hlasovat? Děkuji, luckyam
Vedení schromáždění
V našem domě rezignoval výbor (k začátku kvěna), do konce května si členové nechali podpisové právo. Někteří vlastníci (více než 1/4) jsme svolali shromáždění k volbě nového výboru. Podle mého názoru již bývalá paní předsedkyně (ona se za předsedkyni stále považuje)se chce ujmout řízení jednání shromáždění. Má na to právo? Chápu správně, když se v našich stanovách Čl. VII odst.9 píše, že je jednání shromáždění řízeno členem společenství, který je zmocněn svolavatelem. Je to tedy ten, kdo shromáždění svolává? Děkuji luc

Poslední komentáře