Ostatní

výše měsíčního rozpisu záloh

Vložil hana (bez ověření), 5. Březen 2012 - 12:50 ::

Dobrý den, chtěla bych se zeptat.Kdo určuje výši měsíční zálohy? Mám nárok na zvednutí záloh, pokud vím,že projedu více než mi bylo stanoveno. A nechci při vyúčtování doplácet několik tisíc. Děkuji za odpověď.

Příjem z pronájmu od mobilního operátora

Vložil kabr, 5. Březen 2012 - 12:07 ::

Dobrý den, přesto, že podobné dotazy jsem již četl, není mi jasné celé řešení následujícího problému. Na střeše domu je umístněna anténa mobilního operátora, který společenství vlastníků platí podle uzavřené smlouvy nájemné. Tato částka je podle zákona o daních z příjmu příjmem jednotlivých vlastníků. Každý rok správce předává vlastníkům potvrzení o tomto příjmu. Po koupi bytů jsme to řešili tak, že bylo přijato usnesení a zároveň podepsána dohoda mezi vlastníky, že tyto prostředky budou na dobu 5 let ponechány ve „Fondu oprav“.

odstoupeni z funkce

Vložil michalek1, 4. Březen 2012 - 10:06 ::

Dobry den chtěl bych odstoupit z funkce předsedy ze zdravotních důvodu, a dalši člen ktery je ve funkc mistopředsedy take odstupuje z důvodu prodeje bytu a stěhováni se jinam,na dnešek jsem svolal schuzi,všech majitelu,muj dotaz zni musime udělat zápis o schuzi,musi ji všichni najemnici podepsat je nás sedum nebo stači nadpolovični většina?Najemnici se změnou předsedy i mistopředsedy i změny člena výboru souhlasi,a dále se chci zeptat zda na tomto zapisu musi bejt ověřene podpisy členu kteři odstoupili z funkce,a musi byt na zapisu ověřene podpisi novích zvole

Nadřízený orgán ČÚZK

Vložil vladimir1, 1. Březen 2012 - 18:44 ::

Dobrý večer. Může mi prosím, někdo, poradit ?

Který orgán (Ministerstvo) je nadřízený Českému Úřadu Zeměměřickému a Katastrálnímu ?

Děkuji.

Neználek.

dokumentace domu

Vložil Radek (bez ověření), 1. Březen 2012 - 13:47 ::

Dobrý den,po 9 letech /jsme vlastníci bytů v SVJ/ zjistili,že nemáme řádně doloženy doklady na OR a výbor nemá právo podepisovat fa.a dokumenty za dům a záhadně se ztratila dokumentace domu,chyby při výúčtování tepla a jiné záhadnosti,smlouvy na pronájem společných prostor ,které jsou neplatné apod.,dokumentace nikde není stavební úřad,výbor jí prý nemá a archiv také ne.Jsme dva vchody a chceme se rozdělit a bez dokumentace nám to stavební úřad nepovolí a katastr nezapíše pod naše číslo popisné,každý vchod má svoje.Kde můžeme zjískat tyto doklady ?

Účinnost odstoupení předsedy výboru

Vložil Petra (bez ověření), 1. Březen 2012 - 9:07 ::

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kdy je účinné odstoupení předsedy výboru z funkce. Náš předseda odstoupil z funkce (i z výboru) tak, že předal svou rezignaci dalšímu členovi výboru, který převzetí podepsal. Za 14 dní se výbor sešel a odstoupení projednal. Naše stanovy odstoupení člena výboru nijak speciálně neupravují, pouze obecně, dle vzorových stanov. Existuje nějaká judikatura v této oblasti? Je možné den předání považovat za den účinnosti odstoupení? Jde mi o to, od kterého dne se počítá lhůta 60 dnů pro svolání shromáždění k volbě nového člena.

Společné pozemky

Vložil Jůlie (bez ověření), 1. Březen 2012 - 8:49 ::

dobrý den, mám dotaz. Je možné, aby společný pozemek kolem domu, na kterém mám i ja svůj podíl, ostatní většina majitelů odstoupila za odstupné jiné firmě na věčnost proti mé vůli? Mám možnost se proti tomu bránit? Pozemek neni ve vlastnictví SVJ, ale je podle podílů majetkem všech majitelů.Většina ja pro. děkuji za radu

Je to normální ?

Vložil vladimir1, 29. Únor 2012 - 23:20 ::

Na katastru nemovitostí. Žádal jsem o možnost nahlédnutí jedné kupní smlouvy. Řekli mi, že nahlížení není přípustné – jen pořízení kopie (1 strana za 20 Kč a ověřená pak za 50 Kč). OK. Tak tu smlouvu hledali – a … nenašli. Že se omlouvají, že ji patrně někdo má (asi ze zaměstnanců katastru) a vzali si na mne číslo telefonu, že mi zavolají, až se smlouva objeví (je to kupní smlouva z Ledna 2011 – 13 měsíců stará !). Dovolte mi proto otázku.

Stalo se Vám to někdy ? Že Vám odmítli podobným způsobem ukázat (poskytnout) dokument ? Je takový postup normální ?

Mínusová položka ve fondu oprav

Vložil Lukáš (bez ověření), 29. Únor 2012 - 17:39 ::

Dobrý den, před časem jsem na toto diskuzní forum obracel o radu.Situace se trochu vyvinula,tak ještě jednou ( a naposledy) prosím o radu. Popíšu situaci.Kupovali jsme byt v osobním vlastnictví,v do­mě,kde do té doby nefungovalo (nebylo zřízeno SVJ),pouze do té doby fungovalo OS,které mělo na starosti fond oprav.Tam bývalý majitel přispíval nějakou částku,která mu byla však při prodeji bytu neprávem vrácena.Toto jsme zjistili v nedávné době,kdy byla prováděna oprava elektroinstalace společných prostor a předseda SVJ nám oznámil,že máme „dluh“ve fondu oprav (platíme domluvenou částku)díky výše zmíněnému vrácení peněz předchozímu majiteli.Předseda svj uznává,že to bývalé vedení os nemělo dělat,ale na mínusové částce trvá.Instalace byla hrazena poměrným způsobem za bytové jednotky.Rád bych se tedy zeptal,jak máme postupovat?Rozhodně nemíním nic doplácet,ale netuším,jak se účinně bránit?

rozdělení BD

Vložil Kamila (bez ověření), 29. Únor 2012 - 12:14 ::

Dobrý den,jsme BD 72 bytových jednotek,20 pře­vedených v osobním vlastnictví.BD se skládá ze tří dvouvchodových domů, které jsou od sebe odděleny,jsou odskočené od sebe, horní roh jedné budovy je spojený s dolním rohem budovy druhé,jsou tudíž oddělené neprůchozí sklepy i střecha. Jaká je možnost vyčlenění jednoho z těchto domů na samostatné BD?

Syndikovat obsah