Ostatní
Skartace
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak dlouho musí společenství skladovat šanony za uplynulé roky, tedy za jak dlouho může být šanon z roku x skartován. Děkuji Švecová
Rozdělení SVJ
Dobrý den,prosím o informaci: Jsme dva vchody s číslem popisným,kterým od města byli byty prodány do os.vl. Tyto dva vchody jsou vedeny jako jeden celek SVJ. Bohužel jeden vchod se rozhodl oddělit a náš vchod nesouhlasí. Otázky: Kolik lidí je zapotřebí k odsouhlasení rozdělení ? Je to z celkového počtu vlastníků nebo z celkového počtu přítomných na schůzi ? KOlik je zapotřebí % ? Může to být nadpoloviční většina nebo 75% ? Dále výbor byl odvolán a jelikož druhý vchod „bojkotuje“ jakoukoliv snahu o zvolení nového výboru a schůze nejsou usnášeníschopné co dál ? Stávající výbor končí ve svém vedení a my nemůžeme zvolit nové vedení,jak se tato situace dále právně řeší ? Nic takového nemáme uvedeno ve stanovách,takže teď musíme jednat dle zákona.
Likvidátor
Dobrý den, mám prosbu. Po vzniku SVJ potřebujeme zlikvidovat družstvo dle zákona. Nemáte někdo kontakt na spolehlivou firmu či likvidátora, který by celý proces byl schopen zrealizovat? Jsme malé družstvo čítající 16 bytových jednotek bez komerčních prostor. Děkuji
Katastrální mapa
Dobrý den, můžete mi prosím nědo poradit, zda se dá kopie kolkované katastrální mapy získat někde jinde než na KN? Díky moc Radka
Zateplení společných sklepů.
Dobrý den,
mohl by mi někdo, prosím, poradit. Bydlíme ve vilce s třemi bytovými jednotkami, jsme tři rodiny/spoluvlastníci nemovitosti, každý vlastní ideální třetinu. My, jelikož bydlíme v přízemi bychom rádi zateplily sklepy, jelikož nám podlahy neúnosně promrzají. Sousedka se na zateplení podílet nechce a hájí se tím, že ona si podkrovní byt zateplovala sama z vlastních prostředků.Pohlíží se na sklepy stejně jako třeba na střechu nebo okna? Můžeme požadovat po spoluvlastnících finanční účast? Děkuji za radu.
výbor SVJ
Dobrý den, potřebujeme poradit jak postupovat . Jsme SVJ se 4 členy, kdy jedním členem je město ,které se od začátku odmítlo zapojit pro malý podíl. Jak řešit výbor? Děkuji
Neumoznena vymena vodomeru
Dobry den, procitala jsem nektere zdejsi dikuse a nenasla jsem odpoved na muj dotaz. Nase SVJ schvalilo, ze vodomery budou po skonceni jejich metrologicke platnosti nahrazeny novymi, ze nebude probihat kalibrace.
Tepla voda jiz menena byla pred dvema lety, ted probehla vymena vodomeru SV a 2 bytove jednotky neumoznily vymenu, protoze dlouhodobe ziji mimo republiku. Nicmene oba majitele byly shodou nahod v Cechach a o teto skutecnosti nas informovali. Pres nase emaily a vyzvy si nesjednali termin pro vymenu vodomeru a odjeli zasa pryc.
Jak postupovat pri vyuctovani sluzeb? Prumer spotreby nema smysl, protoze oba byty jsou leta prazdne a spotreba tudiz nulova. Je mozne uplatnit nejakou motivacni sankci?
Sousedka
Dobrý den, mám na Vás dotaz, v domě máme problémovou sousedku, pouští hudbu často na plné pecky, pokud tam má souseda z vedlejšího vchodu, sprostě řvou, toto se budu snažit řešit voláním policie. Ale mám na vás dotaz jiný, mohu před schůzí dát požadavek předsedovi, aby toto bylo projednáno a případně, alespoň zvýšené poplatky za úklid? No a druhá věc je, sousedka dost často chodí popíjet do barů, což je skvělé, alespoň je v domě v noci klid,ale bohužel nechává otevřené okna a v mém bytě je celkem slušná zima od podlahy, dá se toto nějak řešit?
učtonání služeb
Musím platit tyto služby ,uklid společných prostor a společ. elektriku .Jsem také samozřejmě spolumajitelem společných prostor a do fondu na opravy platim.Obchd ma samostatný vchod do ulice takže tyto služby vubec neužívám.Osobní vlastnictví. děkuji jindra
okna
chtěl jsem se zeptat jak postupovat v domě se měnily okna mě je odmítají vyměnit nebytový prostor je v osobním vlastnictví na urgenční dopis žádná odpověd. děkuji jindra

Poslední komentáře