Ostatní

Skoro žádná minulá schůze neplatí

Vložil anonn, 6. Srpen 2012 - 19:27 ::

Když to přeženu tak toto rozhodnutí soudu si vykládám tak, že skoro žádná (minulá) schůze SVJ v této republice neplatí:

http://finance.idnes.cz/…-/pravo.aspx?…

Téměř na každé schůzi figuruje nějaká plná moc, téměř žádné stanovy nic o plné moci nemluví neboť o tom nemluví ty vzorové.

S uvedeným závěrem soudu naložte dle uvážení, podle mě je ten soudce prostě ko*ot.

Předseda

Změna Prohlášení Vlastníka ve vymezení bytové jednoty z důvodu chyby bez změny výše spoluvlastnických podílů.

Vložil RxH, 5. Srpen 2012 - 20:58 ::

Dobrý den,

řešilo se již několikrát, ale tato situace jendou / dvakrát (sklepy). Tato situace je trochu jiná.

V prvním prohlášení vlatníka budovy o vymezení jednotek od developera, díky přehlédnutí (copy-paste) byla chybně vymezena naše jednotka jako 2KK, místo 3KK. Následně i takto zkolaudováno. První krok máme za námi. Stavební úřad již, opravil a vydal"ROZHODNUTÍ OPRAVA ZŘEJMÝCH NESPRÁVNOSTÍ". Nyní bychom chtěli změnit Prohlášení vlastníka budovy a následně podat Oznámení na KN.

POZOR! Vymezení podlahové plochy jednotky a tím i podílů na sčb se nemění! Chyba v překlepech, přeměřeno a ověřeno i při místním šetření SÚ.

jen 4 bytové jednotky

Vložil judith (bez ověření), 5. Srpen 2012 - 11:00 ::

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, naše bytovka obsahuje jen 4 bytové jednotky a není tu žádná smlouva, tudíž nevím, co se může a nemůže a jen ústně mi bylo řečeno, kolik mám platit do fondu oprav. Jaká jsou má práva, musím platit, když tu není žádná smlouva, když pak nevím co se děje s penězma, které na účet posílám? Musí být nějaká smlouva, nebo když tu jsou jen 4 bytové jednotky být nemusí? Předem děkuji za odpověď

Doručování: kdo je adresát

Vložil lake, 4. Srpen 2012 - 22:40 ::

Ve zdejších diskusích se občas objevují stesky že "předseda SVJ doporučené dopisy nepřebírá" nebo "výbor zásadně nevyzvedává poštu".

V diskusi o doručování písemností jsme podrobně probrali, že pro doručení zásilky je bezvýznamné zda byla adresátem převzata nebo nebyla. Doručení nastává dnem, kdy zásilka byla vložena do označené poštovní schránky adresáta v místě kde se zdržuje, nebo oznámena tak, aby si adresát mohl zásilku vyzvednout (např. při jejím uložení na poště).

Spoluvlastnictví a související závazky

Vložil Malina0308 (bez ověření), 3. Srpen 2012 - 19:27 ::

Dobrý den, jsme spolumajitelé cca 20% nemovitosti s 6-ti byty ( 5 spolumajitelů, 1 nájemník).

1. Nemáme založeno žádné družsto či sdružení. Peníze za platby nájemníkova nájmu se hradí na založený účet na jméno jedné ze spolumajitelů. Z tohoto účtu se též provádějí platby záloh, daně a pojištění. Jakou máme možnost, kdyby tato paní zemřela, nakládat s účtem? Asi chabou, že.
  2. Jak je to s platbami za el. energii ve společných prostorách? Musí platit a) i novorozenci, b) lidé kteří v bytě nejsou hlášeni ( syn majitelky), ale pobývají zde, c) lidé kteří zde mají trvalý pobyt a pravidelně byt neobývají

Účtování DZ (dlouhodobé zálohy) v SVJ-

Vložil Vladimir B., 3. Srpen 2012 - 16:37 ::

Jedná se mi rozúčtování fondu DZ /dlouhodobá záloha-někdy nazývaná fond/ na vlastníky byt. jednotek v domě, ve vztahu k zákonu o účetnictví platném pro SVJ. Již delší vede náš výbor SVJ diskusi se správcem /SBD/ o rozúčtování pohybu na dlouhodobé záloze. Jen jedna ukázka : SVJ zaplatilo z účtu (fond DZ) nákup vodoměrů pro byty vč. montáže, následně byla částka za vodoměry vč. montáže od vlastníků bytů inkasována a převedena zpět na účet SVJ.Každý vlastník zaplatil stejnou částku 437,60 Kč. Správce však v rozúčtování pohybů na DZ tyto inkasované platby (za kus/byt) nerespektoval a celkovou úhradu rozúčtoval na byty podle jejich plošné výměry.

prodej bytu v OV a převod poviností na nového majitele

Vložil tereza (bez ověření), 2. Srpen 2012 - 15:08 ::

dobrý den, mám dotaz

• co mám dělat v případě prodeje bytu v OV a převodu poviností plateb do fondu a záloh společenství vlastníků na nového majitele ? Konkrétně – mám doložit výpisem z katastru prodej bytu a převedení poviností platit fond oprav a dalších od data zápisu do katastru?
  • či existuje nějaký formulář k tomuto účelu,
  • či mám písemně ohlásit změnu majitele předsedovy/vý­boru SVJ?

děkuji za odpověd. tereza ž.

Porušování domovního řádu, venčení psů, házení vajglů do zahrádek

Vložil PetrD (bez ověření), 2. Srpen 2012 - 0:06 ::

Zastupuji větší dům se 166 byty a poslední dobou jsme nuceni řešit narůstající problémy s novými majiteli, neznalými zaběhlých pravidel. Jedná se znečišťování interiéru domu a výtahu od psů, házení vajglů nebo lahví z balkonu do předzahrádek (nutnost neustálého úklidu), případně hlasité hudby končící přesně ve 22 hodin.

Zajímalo by mne, zda-li máte někdo konkrétní zkušenosti s nějakým postihem dotaženým do konce ( pokuta atd…), případně, na základě jakého paragrafu lze přeúčtovat náklady pachateli (pokud je znám) a s jakou šancí na právní úspěch u soudu?

Jak nakládat s podílem společné prostory-dvora či zahrady-zakoupené současně s bytem?

Vložil Zahrádková (bez ověření), 30. Červenec 2012 - 17:11 ::

Vážení,děkuji za rady,ale pokud nemám písemně podloženou citaci vyhlášky,směr­nice,zákona-pro náš výbor vše co říkám na základě vašich odkazů,rad-je kravina /citace jejich slov/,jakoukoliv námitku neuznají,jsou potom arogantní až zlí.Teď chtějí uvolnit námi užívanou prádelnu a nic jiného je nezajímá /řekli doslovně/.Sou­hlasím,netrvám na ni.Hledáme mezi nájemníky náhradu.Ale ti dva výborové si postavili na pozemku dvora kůlny a nehlasovalo se o tom /ono jich tam je víc z dřívější doby/Jeden z nich tam pracuje s elektřinou /sváří,brousí,

Problémový nájemník+majitel

Vložil miki58, 30. Červenec 2012 - 12:41 ::

Do našeho domu se nastěhovali cikáni. Bydlí přímo nad námi a několikrát nás vytopili. Majitelka bytu tam poslala 2 neschopné instalatéry, kteří nic nezjistili, ale vytápění pokračuje dál. Sehnali jsme si svého instalatéra, jenže cikáni nás do bytu nepustili. Byli jsme na městské policii, na státní policii, na trestní komisi na městském úřadě, výsledek nulový. Na trestní komisi si nás chtěli pozvat spolu s majitelkou, jenže to by stejně nic nevyřešilo, bůhví, zda tam vůbec přišla. Její manžel nám dokonce vyhrožoval, aby jsme jí neobtěžovali sms, když jsme se domáhali nápravy. A to je prosím učitel !

Syndikovat obsah