Ostatní

Existuje v stavebnim zakone nebo vykladu, ze se nutne opravy mohou udelat i kdyz je mezitim povoleni pozastavene ?

Vložil Filip (bez ověření), 19. Listopad 2013 - 9:05 ::

Zdravim vsechny majitele nemovitosti,

mam takovy orisek:

Prestavoval jsem dum s firmou, mel jsem puvodni stavebni povoleni, ktere ale bylo sousedem napadeno a Stavebni urad ho pozastavil.

Stavebni firma, jak jinak, nasekala mraky chyb, mimo jine dost zasadni, jako malo vykopane zaklady a podobne… Bohuzel se ted ohani tim,ze nemuze opravy provest, protoze je pozastaveno stavebni povoleni.

Slysel jsem odnekud, ze existuje nejaky vyklad, ze nejnutnejsi upravy se mohou udelat i pres tuto situaci, stavim od 2007, tudiz pro nas plati asi stary stavebni zakon.

Nemam zatim pravnika, je jich malo, kdo jsou zamereni na tohle.

vstup na střechu

Vložil hellensa (bez ověření), 18. Listopad 2013 - 15:56 ::

Dobrý den, máme v domě malou sušárnu, ze které je vstup na střechu. Výbor a správce domu /výbor je pětičlený a má při hlasování většinu/ rozhodl, že vlastníci nebudou mít klíče a pokud má někdo potřebu jít na střechu, upozorní správce /který bydlí na okraji Prahy/ a dohodne si termín, kdy mu správce vstup na střechu umožní. Proč mám platit za společné prostory, které nemohu využívat? Lze se nějak bránit?

Dotaz

Vložil já (bez ověření), 18. Listopad 2013 - 12:28 ::

Bydlíme v paneláku který je SVJ.V paneláku se měnili dveře společných prostor a tím i klíče. Protože jsme potřebovali jít do kolárny kde máme kola byli jsme si pro klíček kde jsme se dozvěděli ,že nám klíček od kolárny nedají a pokud budeme potřebovat jít do kolárny tak pokaždé s námi někdo pujde odemče a zase zamče kolárnu, to samé když budeme dávat kola do kolárny.Jak je možné se proti takovému jednání bránit, prosím poradte.

Mazání rozumných příspěvků.

Vložil Janaa (bez ověření), 17. Listopad 2013 - 17:11 ::

Jelikož byl příspěvek v jiném vláknu v reakci na jiný příspěvek několikrát smazán, asi dotyčný cenzor vyhodnotil, že to není k danému tématu, takže zakládám nové vlákno. Příspěvky, které mají rozumný obsah a údajně jsou k věci zde nikdo nemaže ? A o tom co je rozumné a co ne rozhoduje kdo ? Jen p. Lake a nebo i někdo jiný ? Pro ostatní čtenáře, myslíte si že příspěvek, který dokazuje Lakovu chybu je samotným Lakem vyhodnocen jako rozumný ? Samozřejmě, že ne, je smazán a dotyčný autor je ponížen různými Lakeho nadávkami a přirovnáními. Proč z tohoto portálu zmizelo spoustu rozumných přispěvovatelů ? Protože p. Lake vyhodnotil, že nemají rozumné názory a jejich příspěvky mazal. Poslední dobou je většina příspěvků od p. Lake vždy vymínusována, ale dotyčnému asi nedojde, že se na tom podepisuje jeho chování k ostatním.

Změna přijmení člena SVJ

Vložil Lugi (bez ověření), 16. Listopad 2013 - 23:59 ::

Začátkem r. 2013 jsme měli shromážděním,v den konání vždy zajistíme výpis z katastru nemovitostí. Jeden s členů se nedostavil, jeho zástupce – jeho matka předložila plnou moc, s tím, že její syn změnil příjmení, plná moc byla jejím synem podepsána jeho novým příjmení. Vlastník však tuto změnu však v katastru nemovitostí neprovedl, do dnešního dne nepředložil výboru žádný doklad o tom, že by příjmení změnil, ikdyž byl již několikrát vyzván. Připravujeme shromáždění, kde budou probíhat nové volby a budou prováděny změny v obchodním rejstříku společenství vlastníků, k návrhu musí být přiložený výpis z katastru nemovitostí.

první schůze SVJ

Vložil max (bez ověření), 15. Listopad 2013 - 22:27 ::

Původní vlastník pověřil správcovskou firmu ke svolání první schůze SVJ. Která se má konat do 60 dnů od založení SVJ. Správcovská firma schůzi svolala na určitý termín. Ale vlastníci se dohodli, že by termín chtěli odložit, aby měli čas na přípravu stanov (podle NOZ). Mají na to právo?

Sjednání právní pomoci

Vložil janazonka, 15. Listopad 2013 - 17:00 ::

Dobrý den, jeden z vlastníků si najal právníka a ten poslal výboru SVJ dopis plný požadavků, s tím že vyžaduje odpověď do týdne, jinak zahájí „přípravné právní kroky“ Ve výboru nejsme nikdo právník, tedy jsme odpověděli, že najmeme právní kancelář, která se tím bude zabývat. Což asi provedeme během příštího týdne. Co se mi však zdá zvláštní, onen vlastník na to reagoval dosti nesouhlasně a tvrdí, že k takové věci jako sjednání si právní pomoci se nejprve musí svolat shromáždění SVJ. Ve stanovách (vzorové stanovy) jsem nic takového nenašla a hlavně zvlášť vzhledem k tomu jak je tento vlastník a jeho právník hbitý, tak asi než by se podařilo to takto projednat, mohlo by to být i pozdě. Tedy – může výbor si výbor SVJ objednat právní pomoc?

schůze svj

Vložil milos1, 15. Listopad 2013 - 16:38 ::

vr.2009 došlo ke změně výboru a od té doby se na schůzích neprovádí zápisy členských schůzí.mám na mysli průběh schůze v době konání i když ve stanovách je toto řečeno.je potom platné usnesení schůze? děkuji milos1

Nové stanovy dle NOZ od 1.1.2014

Vložil Jana Šídlová (bez ověření), 15. Listopad 2013 - 13:29 ::

V našem domě je celkem 98 bytů z toho 47 bytů mají členové SVJ ostatní zbytek bytů spravuje bytové družstvo které je též majoritní člen SVJ. Současný pověřený vlastník SVJ se od samého vzniku účelově zasazoval aby nebyl zvolen v SVJ žádný kontrolní orgán a na budoucí schůzi SVJ chce prosadit „nové stanovy SVJ“ kde článku 5 je psáno : 1)ORGÁNY SPOLEČENSTVÍ-oOBECNĚ a) Schromáždění vlastníků jednotek, b)statutárním individuálním orgánem je předseda společenství c) kontrolní komise (kontrolor)-tento orgán je nepovinný a naše společenství komisi neustanovuje a nevolí. Článek 11 je psáno : FOND SPOLEČENSTVÍ: 1) Společenství vytváří fond oprav

Nové stanovy SVJ dle NOZ

Vložil Jana Šídlová (bez ověření), 15. Listopad 2013 - 13:26 ::

V našem domě je celkem 98 bytů z toho 47 bytů mají členové SVJ ostatní zbytek bytů spravuje bytové družstvo které je též majoritní člen SVJ. Současný pověřený vlastník SVJ se od samého vzniku účelově zasazoval aby nebyl zvolen v SVJ žádný kontrolní orgán a na budoucí schůzi SVJ chce prosadit „nové stanovy SVJ“ kde článku 5 je psáno : 1)ORGÁNY SPOLEČENSTVÍ-oOBECNĚ a) Schromáždění vlastníků jednotek, b)statutárním individuálním orgánem je předseda společenství c) kontrolní komise (kontrolor)-tento orgán je nepovinný a naše společenství komisi neustanovuje a nevolí. Článek 11 je psáno : FOND SPOLEČENSTVÍ: 1) Společenství vytváří fond oprav

Syndikovat obsah