Ostatní

Předseda SVJ

Vložil P.Valter (bez ověření), 19. Únor 2014 - 18:09 ::

SVJ v Praze 5 hledá touto cestou zkušenou a zodpovědnou osobu pro výkon placené funkce Předsedy společenství vlastníků. Jedná se o fungující společenství s vlastním správcem nemovitosti. Případní zájemci se mohou hlásit na Email autop.pv@sez­nam.cz

Jak na vlastníka, který provádí rekonstrukci jednotky ze společné elektřiny

Vložil vonsch, 19. Únor 2014 - 16:57 ::

Vážení,

chci Vás poprosit o radu, jakým způsobem „popotahovat“ vlastníka, který si rekonstruhuje vlastní jednotku (vlastní jich v domě více, zhruba 45% plochy) a opakovaně odebírá elektřinu ze zásuvky, která je napojena na společný elektroměr, pokud nezabere pokus o ústní dohodu? Pokud nebudu dělat nic tak je mi jasné, že příchozí faktura za spol. elektřinu se rozúčtuje podle poměrů podlahových ploch a s tím už potom půjde těžko něco dělat, leda tak doplatit. Neděje se to poprvé a „točí“ mě to už jenom z principu, že vlastní zásuvku (v jiném bytě, který vlastní) má k rekonstruhovanému bytu blíž než tu společnou…

Náležitosti k podání změny statutárního orgánu

Vložil Ondřej Štěpánek, 19. Únor 2014 - 13:25 ::

Dobrý den,

můžete mi poradit jaké dokumenty se musí přiložit k zápisu do OR při změně statutárního orgánu kromě zápisu ze schůze a vyplnění inteligentního formuláře? Děkuji

Přezvetí BJ a společných prostor od městské části

Vložil Jar (bez ověření), 19. Únor 2014 - 12:12 ::

Prosím o doporučení, jak postupovat při převzetí BJ a společných prostor bytového domu, převedeného v rámci privatizace bytového fondu městské části. V kupní smlouvě je uvedeno, že přebírám závazky plynoucí ze smlouvy na správu domu. Chci v kopii smlouvy o správě domu, MČ naznačuje, že je dlouhá a že bychom si těch 40 stran třeba jen u nich v úředních hodinách mohli přečíst… K BJ patří podíl na společných částech domu, včetně sušárny, mandlu, dvou skladů, dílny. Správní firma tyto prostory uzamkla a klíče dala jen některým nájemníkům, kteří je jak bývá zvykem zaplnili svými věcmi, někdy dokonce vyměnili zámek a užívají je jako svůj osobní prostor. k prostorům jsou klíče na kartu. Prostory jsou plné starého harampádí. Někteří nájemníci, kteří prostory užívali desítky let byty již prodali a stěhují se. Samozřejmě, že se ke svému „bordýlku“ už nehlásí. Správní firma nám sdělila, že jí do toho nic není a nebude se tím zabývat, že netuší, kdo má klíče a řešit nic nebude.

Nájemní smlouva

Vložil ZD (bez ověření), 18. Únor 2014 - 14:35 ::

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat jestli je tahle smlouva v souladu s novým občanským zákoníkem nebo je potřeba něco upravit? Předem děkuji za odpověď.

Nájemní smlouva č.

Účastníci:

dále jen „pronajímatel“

a

dále jen „nájemce“

uzavřeli dle § 2201 a následujících Občanského zákoníku tuto smlouvu.

Článek 1 – Předmět nájmu

1.1. Předmětem nájmu je byt o výměře m2, 1. kategorie (nájemní byt) číslo , umístěný v . podlaží domu č.p. .

Článek 2 – Doba nájmu

2.1. Pronajímatel přenechává byt uvedený v odst. 1. 1. této smlouvy do nájmu nájemci na dobu určitou od 1. 3. 2013 do 31. 5. 2013 s automatickým prodloužením doby nájmu vždy o tři následující kalendářní měsíce za předpokladu, že nájemné a úhrada za služby byly ze strany nájemce řádně (tedy včas a v plné výši) hrazeny.

NOZ a ochrana údajů.

Vložil Kotrba (bez ověření), 18. Únor 2014 - 13:05 ::

Dobrý den, pro větší přehlednost zakládám nové vlákno stále aktuální debaty.

http://www.portalsvj.cz/…-rozuctovani?…

Dovedl by někdo upřesnit, jak je to s poskytováním informací o rozuctovani služeb (ISTA) všem vlastníkům navzájem (v rámci kontroly správnosti vlastního vyúčtování) v novém právním prostředí NOZ. Stále se přikláníte k tomu, že to možné je? Pane lake? Děkuji.

PENB

Vložil Jink (bez ověření), 18. Únor 2014 - 12:13 ::

Podle zák. 406/2000 § 7a, odst.1c je SVJ povinno zajistit zpracování PENB pro již užívané domy do uvedeného termínu podle plochy … ale podle odst.2c, písm. a1 musí SVJ zajistit zpracování PENB při prodeji budovy. Takže jestliže nebudu prodávat, nemusím zajistit zpracování PENB ?

zápis ze schůze - doplnění

Vložil Kotrba (bez ověření), 17. Únor 2014 - 17:40 ::

Dobrý den, na schůzi vlastníků krom jiného byla upravena výše odměn pro náš výbor. Zápis byl distribuován členům SVJ. Následně jsme zjistili, že jsme do zápisu zapomněli uvést detaily a způsob vyplacení odměn. Otázka-musíme změnit zápis schůze a nově ho poskytnout vlastníkům, nebo když jde spíše o formalitu (nic na schůzi dohodnutého se nemeni), můžeme tento dovětek sepsat zvlášť a jednoduše založit do dokumentace? Díky.

Výpověď mandátní smlouvy

Vložil x (bez ověření), 17. Únor 2014 - 13:47 ::

Mandátní smlouva se správcem je ze strany SVJ podepsána předsedou i místopředsedou SVJ. Stačí v případě výpovědi této smlouvy podpis pouze předsedy SVJ?

dvojí správa nemovitosti

Vložil katana (bez ověření), 17. Únor 2014 - 13:32 ::

Dobrý den, chci se zeptat na to jestli musím souhlasit s dvojí správou nemovitosti. Náš dům má 22 bytů, z toho 20 jich je SVJ a 2 jsou DRUŽSTVA. Nelíbí se mi ,že já jako vlastník nemovitosti platím jak SVJ tak i DRUŽSTVO ,které nám ( respektive lidem z vedení svj. ) dělá veškeré účetnictví atd. je mou povinností platit i družstvo, když jsem členem svj? mám za to ,že když platím svj nemusím už platit družstvu…vedení našeho svj není schopno nebo asi neumí udělat vyůčtování apod. a proto si najalo na tuto práci družstvo a my teď musíme plati

Syndikovat obsah