Ostatní
Hlasování na shromáždění vlastníků
Dobry den, měl bych dotaz na procenta hlasů nutných k odsouhlasení návrhu. Vyčetl jsem, že se jedná o hranice 50 a 75% a dále pak přítomných a vlastníků. Existuje někde přehled oblastí kdy je nastaven jaký limit (zákonný – vím že může být ve stanovách jiný). Prostě jaká je na co hranice v procentech a dále pak vlastníků nebo přítomných. Příklady co nás teď čekají
- oprava výtahů za cca 3mil.
- nové stanovy
- oprava lodžií a fasády cca 7mil. + úvěr na tuto akci
Děkuji za informace a případně nasměrování kde dál hledat.
Fond oprav
Dobrý den, můžete nám prosím poradit? Jsme SVJ o 18 bytových jednotkách. Nyní platíme 10,–Kč/m2. Chtěli bychom navýšit částku do fondu, ale náš problém je v tom, že máme v domě velkou různorodost ve velikostech bytů, např. 3 byty mají velikost od 100m2 a nejmenší velikost je od 20m2. Na domě nás čekají velké finanční opravy a z fondu oprav to samozřejmě nejsme schopni zaplatit. Na každoročních schůzích řešíme tohle téma, ale bohužel se nemůžeme nikdy s lidmi dohodnout. Jak tedy optimálně vyřešit částku? Jestli to dále počítat na metry nebo na bytovou jednotku?
podpis
Dobrý den,
prosím jak postupovat,když některý člen nechce podepsat zápis ze
schůze.
Děkuji
SBD Krušnohor v Mostě
Je zde prosím někdo, kdo má zkušenosti s SBD Krušnohor v Mostě, ať už by tuto společnost využíval pro své SVJ jako statutární orgán (pověřeného vlastníka), nebo správce domu? Velmi bych uvítal zkušenosti a rád bych se na něco zeptal. Děkuji.
Program Hlasování SVJ 1.0.2.4. aktualizace s NOZ
V programu Hlasování SVJ 1.0.2.4. je v hlasovacích lístcích odvolávka na zrušený zákon 72/1994 Sb. Bude se program aktualizovat, nebo se dá tento odkaz vymazat? Děkuji Jars.
předseda
Dobrý den,
jsem předseda společenství vlastníků,ale této funkce se chci
vzdát.Prosím jak postupovat.
Děkuji
web
Dobrý den, jsou podle NOZ webové stránky povinné jen pro družstva nebo i pro SVJ? Děkuji.
Zloděj ? U souseda !
Náš soused, který tu bydlí sám, hned vedle našeho bytu se dostal do vězení. Předevčírem ho odvedli. Dneska ale normálně cizí muž v civilu měl klíče od toho bytu a pozorovala jsem ho, jak si odemkl, byl tam asi 20 minut a pak odnášel z bytu potraviny jako mléko, jogurty, vajíčka, ovoce atd. Když jsem se ho ptala, kdo je a co tam pohledával odpověděl mi přesně toto: Nic Vám do toho není kdo jsem a co jsem tam dělal, ale pokud jste přesvědčena o tom, že jsem svým jednáním se dopustil přestupku či trestného činu, uvědomte orgány činné v přestupkovém či trestním řízení a já jim to vysvětlím, Vám ne ! A odešel.
Sbírka listin
Chci se zeptat, co má SVJ zapisovat do sbírky listin.
Vyčlenění SVJ
SVJ (2000) je dáno objektem o čtyřech samostatných vchodech (panelák). Chtěli bychom vytvořit nové SVJ, pouze z vlastníků b.j. příslušných jednomu našemu vchodu. Předpokládaný postup: schůze (notář ?), souhlas všech vlastníků, nové stanovy, výbor, návrh do rejstříku, . . . Je to možné ?

Poslední komentáře