Ostatní

Hlasování na shromáždění vlastníků

Vložil zandas, 10. Duben 2014 - 8:39 ::

Dobry den, měl bych dotaz na procenta hlasů nutných k odsouhlasení návrhu. Vyčetl jsem, že se jedná o hranice 50 a 75% a dále pak přítomných a vlastníků. Existuje někde přehled oblastí kdy je nastaven jaký limit (zákonný – vím že může být ve stanovách jiný). Prostě jaká je na co hranice v procentech a dále pak vlastníků nebo přítomných. Příklady co nás teď čekají

1. oprava výtahů za cca 3mil.
  2. nové stanovy
  3. oprava lodžií a fasády cca 7mil. + úvěr na tuto akci

Děkuji za informace a případně nasměrování kde dál hledat.

Fond oprav

Vložil NEBBI, 10. Duben 2014 - 7:44 ::

Dobrý den, můžete nám prosím poradit? Jsme SVJ o 18 bytových jednotkách. Nyní platíme 10,–Kč/m2. Chtěli bychom navýšit částku do fondu, ale náš problém je v tom, že máme v domě velkou různorodost ve velikostech bytů, např. 3 byty mají velikost od 100m2 a nejmenší velikost je od 20m2. Na domě nás čekají velké finanční opravy a z fondu oprav to samozřejmě nejsme schopni zaplatit. Na každoročních schůzích řešíme tohle téma, ale bohužel se nemůžeme nikdy s lidmi dohodnout. Jak tedy optimálně vyřešit částku? Jestli to dále počítat na metry nebo na bytovou jednotku?

podpis

Vložil majda (bez ověření), 9. Duben 2014 - 16:15 ::

Dobrý den,
prosím jak postupovat,když některý člen nechce podepsat zápis ze schůze.
 Děkuji

SBD Krušnohor v Mostě

Vložil mostecak (bez ověření), 9. Duben 2014 - 13:01 ::

Je zde prosím někdo, kdo má zkušenosti s SBD Krušnohor v Mostě, ať už by tuto společnost využíval pro své SVJ jako statutární orgán (pověřeného vlastníka), nebo správce domu? Velmi bych uvítal zkušenosti a rád bych se na něco zeptal. Děkuji.

Program Hlasování SVJ 1.0.2.4. aktualizace s NOZ

Vložil biskupcova1749, 9. Duben 2014 - 13:00 ::

V programu Hlasování SVJ 1.0.2.4. je v hlasovacích lístcích odvolávka na zrušený zákon 72/1994 Sb. Bude se program aktualizovat, nebo se dá tento odkaz vymazat? Děkuji Jars.

předseda

Vložil Anonymous, 8. Duben 2014 - 21:53 ::

Dobrý den,
jsem předseda společenství vlastníků,ale této funkce se chci vzdát.Prosím jak postupovat.

Děkuji

web

Vložil Ema (bez ověření), 8. Duben 2014 - 14:47 ::

Dobrý den, jsou podle NOZ webové stránky povinné jen pro družstva nebo i pro SVJ? Děkuji.

Zloděj ? U souseda !

Vložil Simona N. (bez ověření), 8. Duben 2014 - 13:11 ::

Náš soused, který tu bydlí sám, hned vedle našeho bytu se dostal do vězení. Předevčírem ho odvedli. Dneska ale normálně cizí muž v civilu měl klíče od toho bytu a pozorovala jsem ho, jak si odemkl, byl tam asi 20 minut a pak odnášel z bytu potraviny jako mléko, jogurty, vajíčka, ovoce atd. Když jsem se ho ptala, kdo je a co tam pohledával odpověděl mi přesně toto: Nic Vám do toho není kdo jsem a co jsem tam dělal, ale pokud jste přesvědčena o tom, že jsem svým jednáním se dopustil přestupku či trestného činu, uvědomte orgány činné v přestupkovém či trestním řízení a já jim to vysvětlím, Vám ne ! A odešel.

Sbírka listin

Vložil Boboš, 8. Duben 2014 - 13:04 ::

Chci se zeptat, co má SVJ zapisovat do sbírky listin.

Vyčlenění SVJ

Vložil Kotr (bez ověření), 8. Duben 2014 - 12:37 ::

SVJ (2000) je dáno objektem o čtyřech samostatných vchodech (panelák). Chtěli bychom vytvořit nové SVJ, pouze z vlastníků b.j. příslušných jednomu našemu vchodu. Předpokládaný postup: schůze (notář ?), souhlas všech vlastníků, nové stanovy, výbor, návrh do rejstříku, . . . Je to možné ?

Syndikovat obsah