Ostatní
Potvrzení o bezdlužnosti vůči SVJ
Od začátku roku jsem platila od dost menší měsíční zálohy na služby (má chyba), zapomněla jsem změnit trvalý příkaz. Protože přesně nevím kolik dlužím (máme ve stanovách také úrok z prodlení atd.), požádala jsem ústně předsedu SVJ o zaslání potvrzení o tom, jestli mám nějaký dluh a pokud ano jak vysoký, abych to mohla doplatit. Jenže uběhl měsíc a nic se neděje a myslím, že na to předseda SVJ kašle. Dokáži si představit, že se na konci roku probudí a pak mi to pěkně spočítá (nemáme se moc v oblibě). Proto bych chtěla SVJ písemně vyzvat, zda vůči mně eviduje nějaké pohledávky.
nájem pozemku
Může SVJ jako právnická osoba se souhlasem všech vlastníků byt. jednotek uzavřít nájemní smlouvu s MČ Praha 4 na zastavěný pozemek pod zprivatizovaným bytovým domem. MČ Praha 4 chce nájemní smlouvy uzavřít se všemi vlastníky bytových jednotek předmětného domu. Děkuji SVJ Škarda
Plná moc
Dobrý večer, jsem vlastníkem bytové jednotky v domě svj. V bytě bydlí můj syn s rodinou. Bude shromáždění, tak jsem chtěla poslat místo sebe syna s plnou mocí k zastupování, ale předseda to odmítl s tvrzením, že pokud není majitel bytu on sám, nelze aby mne zastoupil. Nové stanovy schválené ještě nemáme. Má předseda pravdu, že to nelze? Děkuji
Poslání do Sbírky listin e-mailem - elektronický podpis
Potřebujeme do sbírky listin poslat nové stanovy a zápis z výboru o volbě předsedy. Podle tohoto návodu https://or.justice.cz/…pecifikaceSL „Podání s listinami zaslané emailem … musí být podepsáno uznávaným elektronickým podpisem“.
Naše SVJ ale nemá elektronický podpis, ani nikdo z výboru ho nemá. Jeden člen výboru (a není to předseda), má osobní datovou schránku – jenže tu podle návodu také nejde použít.
Znamená to, že SVJ je nuceno zakoupit elektronický podpis?
může SVJ vlastnit bytovou jednotku
Dobrý den, potřebuju poradit, zda může SVJ vlastnit bytovou jednotku v domě (SVJ by bylo zapsané jako vlastník v katastru nemovitostí). Máme panelový dům ve spoluvlastnictví, spravuje jej sdružení spoluvlastníků. V době kdy jsme dům od města kupovali nechtěli dva tehdejší nájemníci svůj podíl koupit, ale město prodalo dům jen jako celek. Dnes tedy velikost podílů v sobě zahrnují nejen podíl odpovídající velikosti původně obývaného bytu,ale i příslušný podíl z dalších dvou bytů. Tyto společně vlastněné byty se pronajímají. Teď se uvažuje o zpracování prohlášení vlastníka (dle staršího názvosloví) a změně způsobu vlastnictví. Řešíme problém, jak naložit s těmi pronajímanými byty. Nejvíc by se nám líbilo, kdy se jejich vlastníkem stalo SVJ a nájem by byl příjmem tzv. fondu oprav. Je takový záměr v souladu s platnou legislativou?
Převod bytu do OV součástí domu kryt
Dobrý den,zajimalo by mne zda je možný převod bytů do OV pokud jsou součástí domu kryty. Děkuji TM
25 Cm 97/2014
Nevíte prosím někdo, jak dopadlo to odvolání?
Jsou Stanovy platné, když nejsou parafovány a není ani uvedeno kdy a kým byly schváleny ???
Mám takový – možná zvláštní dotaz. Je to ale bohužel realita života.
Jsou platné Stanovy, které údajně byly schváleny v roce 2003, ale tento základní a oficiální dokument, který máme k dispozici – a který byl zaslán Krajskému soudu i notáři – není ani podepsán tehdejším předsedou ani jiným členem výboru, ani zde není uvedeno kdy a kým byl schválen ???
Náš výbor nám celou dobu tvrdí, že Stanovy máme – i když se jimi vůbec neřídí!!!, ale je tomu skutečně tak, že tento „pamflet“ – pouze stáhnutý z internetu a bez jakéhokoliv přizpůsobe
Existuje zakonní povinnost umísťovat u vchodu názvy firem v domě sídlících?
Dobrý den, existuje nějaká zákonní povinnost umísťovat u vchodu do domu názvy nebo loga firem v domě sídlících, prosím? Musí se to umožnit? A za jakých podmínek?
čipy
Kolik stojí odblokovat zablokované čipy od vchodu?

Poslední komentáře