Ostatní

Plná moc

Vložil Milka (bez ověření), 26. Květen 2016 - 21:30 ::

Dobrý večer, jsem vlastníkem bytové jednotky v domě svj. V bytě bydlí můj syn s rodinou. Bude shromáždění, tak jsem chtěla poslat místo sebe syna s plnou mocí k zastupování, ale předseda to odmítl s tvrzením, že pokud není majitel bytu on sám, nelze aby mne zastoupil. Nové stanovy schválené ještě nemáme. Má předseda pravdu, že to nelze? Děkuji

Poslání do Sbírky listin e-mailem - elektronický podpis

Vložil klaby (bez ověření), 26. Květen 2016 - 18:29 ::

Potřebujeme do sbírky listin poslat nové stanovy a zápis z výboru o volbě předsedy. Podle tohoto návodu https://or.justice.cz/…pecifikaceSL „Podání s listinami zaslané emailem … musí být podepsáno uznávaným elektronickým podpisem“.

Naše SVJ ale nemá elektronický podpis, ani nikdo z výboru ho nemá. Jeden člen výboru (a není to předseda), má osobní datovou schránku – jenže tu podle návodu také nejde použít.

Znamená to, že SVJ je nuceno zakoupit elektronický podpis?

může SVJ vlastnit bytovou jednotku

Vložil jfkv, 26. Květen 2016 - 12:09 ::

Dobrý den, potřebuju poradit, zda může SVJ vlastnit bytovou jednotku v domě (SVJ by bylo zapsané jako vlastník v katastru nemovitostí). Máme panelový dům ve spoluvlastnictví, spravuje jej sdružení spoluvlastníků. V době kdy jsme dům od města kupovali nechtěli dva tehdejší nájemníci svůj podíl koupit, ale město prodalo dům jen jako celek. Dnes tedy velikost podílů v sobě zahrnují nejen podíl odpovídající velikosti původně obývaného bytu,ale i příslušný podíl z dalších dvou bytů. Tyto společně vlastněné byty se pronajímají. Teď se uvažuje o zpracování prohlášení vlastníka (dle staršího názvosloví) a změně způsobu vlastnictví. Řešíme problém, jak naložit s těmi pronajímanými byty. Nejvíc by se nám líbilo, kdy se jejich vlastníkem stalo SVJ a nájem by byl příjmem tzv. fondu oprav. Je takový záměr v souladu s platnou legislativou?

Převod bytu do OV součástí domu kryt

Vložil TM (bez ověření), 25. Květen 2016 - 22:24 ::

Dobrý den,zajimalo by mne zda je možný převod bytů do OV pokud jsou součástí domu kryty. Děkuji TM

25 Cm 97/2014

Vložil xyz (bez ověření), 24. Květen 2016 - 20:22 ::

Nevíte prosím někdo, jak dopadlo to odvolání?

Jsou Stanovy platné, když nejsou parafovány a není ani uvedeno kdy a kým byly schváleny ???

Vložil Jaromír Kreml, 24. Květen 2016 - 7:50 ::

Mám takový – možná zvláštní dotaz. Je to ale bohužel realita života.

Jsou platné Stanovy, které údajně byly schváleny v roce 2003, ale tento základní a oficiální dokument, který máme k dispozici – a který byl zaslán Krajskému soudu i notáři – není ani podepsán tehdejším předsedou ani jiným členem výboru, ani zde není uvedeno kdy a kým byl schválen ???

Náš výbor nám celou dobu tvrdí, že Stanovy máme – i když se jimi vůbec neřídí!!!, ale je tomu skutečně tak, že tento „pamflet“ – pouze stáhnutý z internetu a bez jakéhokoliv přizpůsobe

Existuje zakonní povinnost umísťovat u vchodu názvy firem v domě sídlících?

Vložil svjsvetova5231, 23. Květen 2016 - 19:18 ::

Dobrý den, existuje nějaká zákonní povinnost umísťovat u vchodu do domu názvy nebo loga firem v domě sídlících, prosím? Musí se to umožnit? A za jakých podmínek?

čipy

Vložil Rubnerová Zuzana, 21. Květen 2016 - 16:28 ::

Kolik stojí odblokovat zablokované čipy od vchodu?

svěřenský fond

Vložil laco (bez ověření), 20. Květen 2016 - 16:15 ::

Dobrý den, vlastník si přeje svůj podíl na nebytovém prostoru předat do svěřenského fondu. Na schůzi jsme mu to zatím neschválili, protože nikdo s tím nemá zkušenosti a také se chystá novela občanského zákoníku týkající se právě tohoto fondu. On začíná vyhrožovat,že na příštím shromáždění, v případě, že mu to neschválíme, bude požadovat jmenný seznam všech vlastníků, kteří byli proti, a bude se soudit. Nevíme o co mu jde, ale je to člověk, který za vším vidí jen svůj prospěch, byl odvolán z funkce ředitele pro machinace atd. Prosím o vaše názory.

rozdělené hlasování členů na shromáždění o vybraných otázkách

Vložil coela (bez ověření), 20. Květen 2016 - 15:04 ::

Dobrý den,

naše SVJ se chystá upravit stanovy. Mám takový dotaz. členové svj mají každý trochu jiné zájmy. Máme část bytů ve staré (spodní cihlové) části domu a část v nástavbách na staré části. Část domu se starými byty trápí hlavně náklady na zateplení, část v nástavbách hlavně střecha, apod.

Chci se zeptat, šlo by dát do stanov, že pokud bude hlasovat shromáždění o střeše, tak o této věci mohou hlasovat jen ti členové, kterých se to hlavně týká , tj. z nástaveb nebo že např. mají alespoň v těchto otázkách silnější hlas? A zase obráceně, že pokud se bude hlasovat o zateplení, tak zas hlasují jen členové ze spodních bytů nebo mají v této otázce silnější hlas?

Syndikovat obsah