Ostatní
Koupě bytu - parcela není zapsána ve vlastnictví
Dobrý den,
řešíme koupi bytu v panelovém domě. Podle listu vlastnictví by předchozí majitel měl být vlastníkem i parcel (celkem 5), na kterých je dům postaven. Bohužel v katastru nemovitostí je zapsán jako spoluvlastník jen u jedné parcely, zatímco ostatní spoluvlastníci u všech.
Kdyžbysme byt odkoupili jak získáme podíl na spoluvlastnictví ostatních parcel? Pravděpodobně dříve došlo k chybnému zapsání do katastru nemovitostí. Na koho se s tímto problémem máme obrátit, případně jak se takový dodatečný zápis řeší?
Moc děkuji za odpov
Besídka s překvapením - k zajišťování tisku písemností SVJ
Doplněk k diskusi: http://www.portalsvj.cz/…-prekvapenim
Svým současným nesouhlasem s úhradou toneru pro soukromou tiskárnu člena Výboru respektuji (já-zlý člen, viz Janaa, pozorovatel, a d.) názor člena Společenství (dlouholetého předsedy, a podepsaný i dalšími členy), k mojí dřívější nabídce (nečlena Výboru) na zajišťování prací pro Výbor (užívání PC, internet, scanování, tisk).
- viz soubor K písemnostem.jpg – v příloze
Respektuji tak i dřívejší nesouhlas té „hodné paní“ (viz Janaa), co má přítele"hodného pána", dnes člena Výboru, nárokujícího si dnes úhradu toneru soukromé tiskárny (dle stávajícího předsedy-za dobu tisku prováděné ZPĚTNĚ po tři roky).
stanovy paragraf 1200 NOZ
Dobry den,
rada bych se zeptala,jestli je potreba pri schvalovani novych stanov zapisovat jmena clenu zakladajiciho vyboru,pokud nase svj funguje jiz 10 let. Asistent notare mi na schuzi vysvetlil,ze je to potreba podle par.1200NOZ písm.e).Ovsem ten se jmenuje „zalozeni svj“,ale nase svj se nyni nezaklada. Kdyz jsem timto oponovala, neustale mi rikal tuhle jedinou odpoved, ze podle par.1200 noz to tam musi byt a ze to neni jen pri zakladani svj. Zajimalo by me jestli je to pravda? V zakladajicim vyboru jsem byla ja pred 10 lety, byla jsem tam pouze rok a uz 9 let tam nefiguruji, dokonce ani v dome nebydlim a nelibi se mi,že bych mela nyni v novych stanovach figurovat, o soucasnem vyboru tam neni ani zminka. Co z tohoto vyplyva? Nejaka odpovednost? Da se proti tomutu nekde odvolat? Schuze byla jiz pred 14dny,nevedela jsem kam se s timto obratit. Poradte mi prosim co delat? Do jake doby a kam se odvolat?Popr. poradte mi prosim i nejakeho pravnika, ktery se timto zabyva.
Změna stanov a volba předsedy
Dobrý den, prosím o váš názor. Náš dříve „pověřený vlastník“ nám sdělil, že je třeba ho opět zvolit na další funkční pětileté období a to z toho důvodu , že se mění název statutárního orgánu při změně stanov na předsedu společenství. Děkuji za reakce.
Diskriminace
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat co dělat, když jsem společenství několikrát upozorňovala, že se schůze nemůžu účastnit, z důvodu toho že trvale žiji v zahraničí a oni úmyslně vybrali termín, kdy jsem psala že v ČR nejsem. Na této schůzi schválili stanovy, rozdělení sklepních kójí (kde já mám nejmenší a nejhorší), placení společné vody (dle rozlohy bytu, jen pro objasnění vlastním 2 byty ze 7), změnu priorit oprav. Vše je k mému neprospěchu, proto také byla schůze o mne beze mne. Co mohu v tento moment dělat? Děkuji
Předseda
Dobrý den,
prosím o radu. Byla svolána ustavující schůze SVJ, kde byl zvolen nový předseda (také přítomen). Nikdy však nepodepsal žádné čestné prohlášení a ani to nepodal na OR. V OR je zapsán stále původní předseda. Kdo je právně předsedou aktuálně? Co se stane, pokud nově zvolený předseda funkci nechce, přestože se na místě vyslovil opačně? Je tím nějak vázán, nese nějakou zodpovědnost? Nebo může SVJ rovnou jít a zvolit jiného předsedu?
Děkuji.
Je podmínka práce ve výboru SVJ vázána na vlastnictví bytu ?
Před účinností NOZ jsme při výměně členů výboru narazili na problém, že navržení členové nebyli přímí majitelé bytu. Tehdejší rejstřík společenství vlastníků odmítl změnu zapsat. Je tedy nutné aby po účinnosti NOZ a změna registračního subjektu na Veřejný rejstřík, aby ve výboru pracovali výhradně majitelé jednotek, nebo mohou pracovat i ostatní účastníci nezapsaní na listu vlastnictví ?
Muze mit vybor SVJ 1 predsedu a nula clenu?
Co myslite, je to normalni? Ze se navoli vybor a 1 predseda a k to nevlastnik a zadni clenove vyboru?
Ne neni to povereny vlastnik, je to „predseda spolecenstvi vlastniku“ a pocet clenu 1 – tak jest v OR.
Soucasne ten predseda ani neni vlastnik bytove jednotky domu o 19 BJ, ale dcerka na materske jedne majitelky BJ.
Jsem novy vlastnik a pri volbe me neobeslali takze jsem se nemohl zucastnit schuze.
Stanovy jsou plne chyb a preklepu a nelogicnosti, ty delal predchozi Povereny vlastnik, po operaci hlavy a podle toho to asi vypada.
Na dotaz, jake bere odmeny, me servala ze si ymslela ze vim, kde na internetu to najit…
úklid
Ráda bych věděla jak je to s úklidem v domě.Je nás zatím v domě 10 bytů,ze 49,to už trvá 4 roky,prodej se zkomplikoval.Nikdo v domě neuklízí,jen já,stejně o okolí domu pečujeme s přítelem.Asi by jsme to dělat nemuseli,ale za 4 roky by jsme zarostli pavučinou,nepatříme mezi ty ,jako které máme v domě v 1 patře smrad,špína,psí chlupy,prach,jak bojovat,když je jim to jedno.Nebydlíme v getu,ani mezi Romy,chci jen připomenout.na naše námitky se 4 roky nic neděje a náš předseda ani zbytek Svj na otázky úklidu nereaguje,existují nějaké hygienické postih
výmaz člena z rejstříku
Dobrý den, otec byl členem výboru SVJ, k 30.6.2016 byl zvolen jiný výbor (předchozímu výboru uplynulo funkční období). Když se podívám na justice.cz jsou tam dodnes zapsáni staří členové výboru. Jak dlouho trvá zapsání nového výboru do rejstříku svj? Je možné, že by to předseda dal zapsat, jen to není na internetu? Je nějaká lhůta na zapsání nového výboru? Případně může otec sám požádat o výmaz?
(Předsedy se zatím ptát nechceme, často lže, ale o našem SVJ to je na dlouhé vyprávění.) Děkuji za odpověď.

Poslední komentáře