Ostatní

Kalendář 2017

Vložil Dušan, 29. Prosinec 2016 - 11:55 ::

Pokud se někomu hodí, vkládám do příloh „Jednoduchý kalendář 2017“ a „Kalendář 2017 úklid“ zpracované v excelu.

V první příloze: „Jednoduchý kalendář 2017“.

V druhé příloze: „Kalendář 2017 úklid“ je barevným rozpisem střídavého úklidu chodby pro tři byty v týdenních intervalech. Do buněk K2, R2 a Y2 vepište příjmení uživatelů bytů.

Oba kalendáře lze libovolně podle potřeby upravit.

Odměny pro výbor

Vložil Charvát (bez ověření), 28. Prosinec 2016 - 21:57 ::

Vážení,vzhledem ke skutečnosti, že nemohu najít odpověď na určení kvóra pro schválení odměn pro výbor SVJ, obracím se zde na Vás touto cestou. Rovněž chci uvést skutečnost, že návrh na fin.odměny pro členy výboru nebyl konkrétně projednán, tedy zda půjde o měsíční či roční odměny. „Střílely“ se čísla do výše několika tisíců!! Je pravda, že jsem se na tomto místě již o problému zmiňoval, ale to jsem neměl v ruce zápis ze schůze (Shromáždění). To se konalo 22.11., když jsem si u předsedy vyžádal e-mailem dne 25.12. zápis, když jsem se odkázal na NOZ,§ 259…Co je nyní podstatné…

Mám požadovat vyplacení mého podílu na pronájmu?

Vložil ilal (bez ověření), 28. Prosinec 2016 - 10:12 ::

Máme v lednu schůzi a budeme schvalovat jako každý rok převedení příjmu z pronájmu společných prostor do dlouhodobé zálohy. Jde o dohodnutý úzus, máme to takto nastavené co tu bydlím už 15 let. Já vždy hlasovala za, ale letos jsem rozhodnutá hlasovat proti a požadovat vyplacení mého podílu, což je ovšem pouhých 300 Kč. Nebudu za blázna? Jedná se mi o princip. Pověřený vlastník podle mého názoru utrácí naše peníze nehospodárně, v prosinci jsem omylem dvakrát dostala nový předpis záloh, letos mi přitom byl poslán už čtyřikrát, ačkoli se zálohy neměnily, zbytečně se utrácí za poštovné.

Termínovaný vklad u Artesi?

Vložil Marhus (bez ověření), 27. Prosinec 2016 - 19:31 ::

http://finparada.cz/…-Vkladu.aspx – podle tohoto srovnávače je aktuálně nejvyší zhodnocení na termínovaných vkladech pro právnické osoby (tedy i SVJ) u záložny Artesa. Máme volné 3,5 mil. Kč, které nepotřebujeme,plány na investice máme až v roce 2018 – systémem pojištění vkladů je chráněno cca 2,5 mil. Kč (resp. 100 tis. EUR viz https://www.garancnisystem.cz/…e-pojisteno/), tedy tuto částku bychom uložili. Po roce je zisk při 2 % zhodnocení 42 tis. Kč (Termínovaný vklad Artesa Standard). Šli byste do toho? Na druhém m

Musí se úklid vyúčtovávat? Je zákon 67 povinný?

Vložil Anetaa (bez ověření), 27. Prosinec 2016 - 11:02 ::

Naše SVJ vždy jednou ročně v rámci vyúčtování vyúčtovávalo rovněž úklid společných prostor. Letos se schvalovaly stanovy, proti kterým jsem já a ještě jeden soused jediní hlasovali proti. Domnívám se, že kromě nás dvou nikdo návrh nečetl, jelikož ani nebyl přiložen k pozvánce :-( To je bohužel na jinou diskusi…

Musím říct, že byť jsem stanovy snad pečlivě četla, unikl mi jeden detail, který je šikovně zakamuflovaný, a sice, že služba úklid již není součástí služeb, ale součástí příspěvku na správu a jako taková nebude vyúčtovávána. Ale předbíhám.

Bytová družstva a společenství vlastníků jednotek - v letech 2002 – 2015

Vložil Vlastiks, 27. Prosinec 2016 - 8:34 ::

Počet bytových družstev a společenství vlastníků jednotek v letech 2002 – 2015 v členění podle krajů

https://www.czso.cz/csu/czso/bds_cr

Zápis ze Shromáždění VJ

Vložil Charvát (bez ověření), 26. Prosinec 2016 - 14:04 ::

Prosím,nemohu najít termín vydání zápisu ze Shromáždění VJ. Může mi zde někdo sdělit, do kdy musí být pro informaci zápis z této schůze? Na nástěnce nic dosud není a schůze se konala 22.11.2016. Děkuji za radu.

Komentář k usnesení Vrchního soudu v Praze sp.zn.7 Cmo 315/2016 k postavení "starých" SVJ a jednotek a NOZ

Vložil milann, 25. Prosinec 2016 - 20:52 ::

Soubor se mi nepodařilo přímo připojit , je možno stáhnout z

https://uloz.to/!GhfFCUz4dMXS­/clanek-pdf

ručí výbor majetkem?

Vložil lada (bez ověření), 23. Prosinec 2016 - 17:47 ::

dobrý den, nedávno jsem koupil byt a stal se tak členem SVJ. Tak se snažím do toho proniknout, abych nebyl ovce. Občas někde čtu, že výbor ručí svým majetkem, je to pravda?

Díky

Přeji všem hezké Vánoce

Vložil Vlastiks, 23. Prosinec 2016 - 16:12 ::

Mínusovačům, a těm co nemají co sdělit (kromě upuštění jedovaté sliny) přeji nalezení jiné zábavy.

Pořiďte si (například) medvídka mývala.

Ostatním, zejména bezradným členům z chování svých statutárů, přeji dobrou mysl, pevné nervy, a dobré nápady na boj proti nespravedlnosti.

Syndikovat obsah